Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért nem találok munkát...

Miért nem találok munkát diplomákkal, szakmákkal a zsebemben?

Figyelt kérdés
2022. okt. 6. 06:19
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/113 anonim ***** válasza:
100%
Nem is akarok belekotni, mert nem erdekel.
2022. okt. 6. 10:12
 32/113 anonim ***** válasza:
66%
#29: Pedig szabadúszó fordítóként még mindig jól lehet keresni, csak persze nem magyar ügynökségnek kell dolgozni.
2022. okt. 6. 10:19
 33/113 anonim ***** válasza:
100%

Szokásos nyígás...???

Ha beszélsz legalább egy idegen nyelvet, SSC-ben kaphatsz melót.

2022. okt. 6. 11:32
 34/113 anonim ***** válasza:
88%
Gyere mellém burkoló segédnek. Kevered majd az anyagot, vágod a csempét meg ilyenek. Többet fizetek majd mint amennyit a szakmádban keresnél.
2022. okt. 6. 13:30
 35/113 anonim ***** válasza:
97%
A kérdező csak vergődik itt, a végzettségét meg nem nevezi meg. Ne is haragudj, a munkaerőpiac nem úgy működik, hogy te földrajz, történész, magyar stb. szakos vagy, és neked alanyi jogon jár a jó állás, mert elvégezted a szakot. Itt a piac dönti el, mire van igény, mire nem. Ne haragudj, de történészre, néprajz szakos, szabad bölcsész és egyéb szakra nem nagyon van igény. Annyira túlképzés megy ezekből, hogy semmi szükség ennyire. Nem is értem. Minden zugegyetem indít már ilyen szakot, évente végez több ezer alibi egyetemista, aki 25 éves koráig melegedni akar, ha már rendes szakra nem vették fel, és ezért elvégez még mestert is mellé, ami szintén semmi extrát nem ad. Ezekkel a szakokkal nagyon el kell mélyülni a területen, és kb. PhD-t kell csinálni, ha valaki akar menni vele valamire kutatás szintjén, és akkor sincs igény csak a legjobbakra, nem több ezer hallgatóra, aki elvégzi csak úgy. Szóval visszább lehet venni az arcból, és lehet menni olyan helyre dolgozni, ahol van hely, meg van rá igény is.
2022. okt. 6. 13:38
 36/113 anonim ***** válasza:
100%
#35: 👍👍👍
2022. okt. 6. 14:03
 37/113 anonim ***** válasza:
100%

Azt, hogy van diplomád kb azzal egyenlő, hogy 20 éve valaki leérettségizett.

Nagymamám idejében még nagy szám volt, de már mindenkinek van valamilyen végzettsége.

Meg diplomák között is van óriási különbség. Van pár nehezen megszerezhető, értékes és sokkal több könnyen végig tolható fizetés és elhelyezkedés szempontjából lényegtelen diploma.

A másik meg, ha én egy adott pozícióra keresek valakit, akkor azt várnám el, hogy abban az egy dologban mély tudása legyen, így számomra lényegtelen lenne hány db OKJ, Bsc, Msc és random szakmái vannak, lehet az adott pozíciókhoz amikre jelentkezel nincs releváns tapasztalatod és tanulmányi háttered.

2022. okt. 6. 14:36
 38/113 anonim ***** válasza:
100%
32. Igaz, csak eléggé telített a dolog, bár régen is már az volt - nekem többszörösen jobban megérte elhagyni az országot, pedig akkor még nem szívesen tettem. (Az már más tészta, hogy akik most készülnek tömegesen ilyesmire, azokat több szempontból teljesen megértem.)
2022. okt. 6. 15:36
 39/113 anonim ***** válasza:
91%
Azóta se tudjuk, hogy milyen diplómád és szakmád van
2022. okt. 6. 19:06
 40/113 A kérdező kommentje:

Érdekes milyen komolyan veszik, ha sértik a haza becsületét.

Csak nem némi igazság van abban a hétköznapi kiábrándult hangulatban, amit írok? Dehogynem.

Mindenki tudja, hogy nagyon szar, de azért na. Azért így mégse szabad na. Meg amúgy is, minek ment oda. Miért nem megy burkolónak? Ja, mert talán nem érdekli.

Na mindegy, most már jogot tanulok. Hadd szóljon.

2022. okt. 6. 20:37
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!