Rendelkezhet a munkáltatód a szabadidőd eltöltése felett?!
Előzmény: Felvettek az ALDI-hoz, ahol is az első napon a kezembe nyomtak 2 listát, amin vagy 200 háromjegyű kód van. Péksütemények, zöldségek, gyümölcsök kódjai - mert Ők még sosem hallottak a vonalkódról - és rám parancsoltak, hogy ezeket 2 napon belül tanuljam meg. DE nem munkaidőben ám, hanem a szabadnapjaimon!
JOGILAG kötelezhet erre az ALDI, hogy a szabadnapjaimon is kvázi dolgozzak? Csak mert szerintem nem. Nem tudom ahhoz mit szólnának, ha én meg ezt fordítva is érvényesnek tekinteném, és a munkaidőben intézném a magánéletem ügyes-bajos dolgait...
Ebben az a szép, hogy három pénztárosból szokott lenni egy, aki tudja talán fejből (nagyjából).
A többség úgyis a füzetet nézi. Szerintem a gyakorlat úgyis segít, hogy elsajátítsd.
Egyébként ez előhozott valamilyen iskolai rossz emlékeket nálad?
Jogilag a munkavállalónak nincs szabadideje.
Az időd az alábbi két komponensből áll: munkaidő és pihenőidő.
Ezek megoszlása a szerződés szerint történik a MTK által támasztott korlátok között.
Na, a sok diplomás senki már szidja a melósokat.
Én diplomás vagyok. És bizony nekem is sokat kell a munkaidőmön kívül, a szabadidőmben felkészülni előadásokra, és képeznem magam. Gyakran pénzért.
Sznob köcsögök.
"Én diplomás vagyok. És bizony nekem is sokat kell a munkaidőmön kívül, a szabadidőmben felkészülni előadásokra, és képeznem magam. Gyakran pénzért."
. Na, jó, de ez egyszerűen lúzerség, ha van diploma, ha nincs.
15.-re.
Aha...akkor minden állatorvos, orvos, tanár, közgazdász, pilóta, rendőr, jogász, ... aki képzi magát, az lúzer? Értem. Az én K anyámat. Inkább xarnák le az új technikákat, új jogszabályokat, új anyagok megismerését,...
Pl.: A gyereked dokija is minek tanul, nem? érvágás, pióca, jeges fürdő, oszt' kész!
#16: lúzerség, ha egyébként kötött n-től m-ig munkaidőbe dolgozik, és semmi lehetőséget nem ad a felettes a munkaidő csusztatására így.
Egyébként senki nem neveztem lúzernek.
Tanárok esetében egyértelműen szivatás, mivel az egésznapos képzéseket a nyári szünetre teszik, és nincs olyan, hogy aznapra ne legyen szabadság, bár vannak tanév közben délutáni 5 kredites képzések, szóval elvileg kijátszható ez is.
A háziorvosok/gyerekorvosok meg vállalkozóként eléggé rugalmas beosztásban dolgoznak.
Új ismereteket, technikákat meg az ember egyébként is tanul, ha a hivatásáról van szó, hiszen érdekli, szereti csinálni.
Na, hisztizz tovább...
8# Nem igaz!
Ebben a szektorban óriási a munkaerőhiány, de azért a vezetők mégis próbálkoznak becsicskáztatni azt a maradék eladót aki itt van.
Kérdező! Nehogy munkaidőn túl foglalkozz ilyen szarságok betanulásával.
Foss az egészbe. Fos fizetésért ne várjanak semmit.
18: most jól esett, hogy kiírtál egy ordas nagy hazugságot?
Ha szét volt taposva, tuti hogy nem lehet kirakni.
19: utána meg kiírhat n+1 nyígást, hogy minimálbérért veszik fel a gyárba....
Azért az Aldi legalább valamennyire versenyképes fizetést ad...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!