Miért keresnek a munkáltatók erkölcsi bizonyítvánnyal rendelkező dolgozókat?
Sziasztok!
Több álláshirdetésben is látom, hogy a munkaadó erkölcsi bizonyítványhoz köti a munkavállalást és a jelentkezést is.
Már egy szimpla pék, konténer rakodó munkához is erkölcsi bizonyítvány szükséges. Hogy és hol lehet beszerezni ilyen jellegű papírt és miért olyan fontos ez?
Talán egy drog, alkohol és pszichológiai teszt célszerűbb lenne.......habár akkor többen kiesnének a rostán....
Köszönöm. Azt hittem, hogy komolyabb folyamata van az igénylésének.
Megértem és tiszta sor, hogy nem akar börtönviselteket alkalmazni.
Van ám egy bökkenő és nem is kötekedni akarok. Sok egyetemi végzettségű fiatal van, ám lényegi munkát nem végeznek a termelésben. Rengeteg iradaház van pl Pesten is üresen, de nemcsak a covid miatt, hanem úgy általában is. Talán kevesebb egyetem kellene és vissza kéne állni az ipari termelésre, mert le akarják építeni a mezőgazdaságot is. Most ugye már a termelési részek megtörténtek és munkaerő hiány egy része abból is adódik, hogy mindent gépekkel végeztetnek. Gyors, egyszerű munka, csak épp növeli a munkanélküliséget és még többen mennek külföldre.
"Talán kevesebb egyetem kellene és vissza kéne állni az ipari termelésre" És az ipari termeléshez szükséges anyagokat ki szerezné be, keresné meg a partnereket, tárgyalná le a feltételeket, ki intézné a szállítást, ki intézné a termelés tervezését, ki intézné a jogi dolgokat, ki menedzselné a munkát és a munkásokat, ki tervezné meg a gépeket, stb, stb...? hadd ne soroljam...
Pont hogy az ipari termelés nagy részét végzik gépek és az irodai munka nagy részét még nem. A rengeteg irodaház az otthonról dolgozás miatt van üresen, ha meg az irodistákat elküldik, akkor ugyanúgy a fizikai, gyártó munkásokat is. Az egyik a másik nélkül nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!