Közös megegyezéssel felmondtam a munkahelyemenen, viszont több, mint 3 évig dolgoztam ott, járt volna végkielégítés, de sajnos aláírtam a felmondást már. Utólag tudok valamit csinálni?
Becsaptak es az eleve érvényteleníti a szerződést.
Egy olyan indok hogy "szamitottam egy havi vegkielegitesre es a felmondasi idore jaro berre, de a hren azt mondtak irjam ala mert ez igy mindkettonknek elonyos es forsziroztak az alairast hogy minel hanarabb tegyem meg es nem kell elolvasni mert az a jogszabalyoknak megfelelo.. esetleg azt is lehet mondani hogy azzal indokoltak higy irjam ala ezt mert ha nem teszem nem kapok munkanelkulit(álláskeresesit) ami amugy nem igaz.
Szinte biztos vagyok hogy igy nem mennenek bele egy munkaugyi perve, mert nyilvanvalo hogy csak az o erdekuk volt a kozos megegyezes, es csak nekik volt valodi okuk ezt eled tenni.
Eleve egy jogtalan kirugast nem lehet jogossa tenni azzal hogy alairatom vele a kozos megegyezést. Csak azzal lehet megtenni aki bem ert a munkaugyi dolgokhoz. Velem pl nem tudtak volna megtenni, sot elkuldtem volna az anyjaba a hrest es a tulajdonsot meg az ugyvezetot.
Haver, téged nagyon durván átvágtak a palánkon!
Azért írattak közös megegyezést, mert így indok nélkül tudták elküldeni. A táppénz nem lehet indok, ahogy a munkaruha nem viselése sem, hacsak nem konkrét vagyon- vagy egészségvédelmi okból kell viselni ÉS többszöri figyelmeztetés ellenére sem hordtad.
"Bármi egyéb esetben (munkavállalói felmondás, közös megegyezés, rendkívüli felmondás) NEM jár végkielégítés."
Pontosítok: Munkavállalói rendkívüli felmondás esetén jár végkielégítés és minden olyan juttatás, ami egy munkáltatói (rendes) felmondás esetén járt volna a dolgozónak.
Közös megegyezéses felmondás munkajogilag nem létezik.
Vagy felmondás van valamelyik fél részéről, ami egyoldalú jognyilatkozat, nem kell a másik fél beleegyezése, a munkáltató részéről kötelező az indoklás, és a felmondás közlésével joghatást vált ki, határidők vannak vele kapcsolatban, valamint közös megegyezéses munkaviszony megszüntetés van, amihez mindkét fél beleegyezése szükséges, teljesen kötetlen, abban egyeznek meg, amiben csak akarnak, nincsenek határidők.
Kedves Kérdező!
Máskor, mielőtt bármilyen fecnin otthagyod a kézjegyed, előtte inkább kérdezz! De ne a munkáltatót, akinek nem érdeke, hogy tudd az igazat.
Tanulópénz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!