Közös megegyezéssel felmondtam a munkahelyemenen, viszont több, mint 3 évig dolgoztam ott, járt volna végkielégítés, de sajnos aláírtam a felmondást már. Utólag tudok valamit csinálni?
Namost, kezdjük ott, hogy MUNKAVÁLLALÓ felmondása esetén nem jár végkielégítés akkor sem, ha 20 évet dolgoztál ott. Csak abban az esetben jár a végkielégítés, ha a MUNKÁLTATÓ rendes felmondással szünteti meg a munkaviszonyt (pl. leépítés, munkakör megszűnése). Bármi egyéb esetben (munkavállalói felmondás, közös megegyezés, rendkívüli felmondás) NEM jár végkielégítés.
Viszont a közös megegyezésbe bele lehet írni a végkielégítést, azért KÖZÖS, tehát lehet adni, de nem kötelező. Ha nálad ilyen nem volt belefogalmazva, akkor nincs végkielégítés és pont, ezen már nem tudsz változtatni, aláírtad.
Nekem volt olyan hely, ahonnan kvázi ők küldtek el, de közös megegyezést írtunk és kaptam 1 havi végkielégítést, pedig nem járt volna.
Végkielégítés akkor jár ha a munkáltató mond fel neked, magyarul kirúg. Ha te mondasz fel, vagy közös megegyezéssel mész el akkor nem jár semmi.
Szóval most akkor ki mondott fel? Kirúgtak, de közös megegyezést írattak alá veled?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!