Mit ír elő a törvényalkotó, ha önként mondok fel a munkahelyemen, jogosult vagyok álláskeresési támogatásra? Végkielégítés vagy ilyesmi? Ha önként mondok fel, kérhetem-e azt, hogy közös megegyezéssel szűnjön meg a szerződés?
Ha önként mondasz fel a munkahelyeden akkor
- kérheted hogy közös megegyezéssel búcsúzzatok el. Cége válogatja hogy belemegy vagy sem. Nem kötelező a kérésednek eleget tenniük. Ha rendes megírja a papírokat közös megegyezéssel. Ha nem rendes akkor nem írja meg,és akkor az fog szerepleni,hogy felmondtál.
- Ha te mondasz fel,vagy közös megegyezéssel mondasz fel nem jár végkielégítés. Az csak akkor jár ha több mint 3 éve dolgoztál a cégnél és a cég küld el.
- Ha te mondasz fel akkor 3 hónapig nem jár álláskeresési támogatás, de még munkanélkülis segély sem. de regisztrálni regisztrálhatod magad.
De a pontos törvényleírásokat mind megtalálod a neten..
Ha te mondasz fel, nincs végkielégítés, se felmentés a felmondási idő felére. (Magyarul végig le kell dolgoznod a felmondási időt is.)
A közös megegyezést nyilván kezdeményezheted, de, ha a munkáltatód nem megy bele, erre nem kényszerítheted.
Az álláskeresési támogatásban bizonytalan vagyok, de szerintem az nem ettől függ. (De nyugodtan javítson ki bárki, aki jobban tudja!)
Ez sajnálatos. :(
De a törvény előírásait nem befolyásolja az ok, ami miatt felmondasz.
A bér a munkavállaló rovására kizárólag annak beleegyezésével csökkenthető. (Kivéve ha valami bérpótlékról vagy más kollektív szerződésben szabályozott okosságról van szó, de a munkaszerződésben rögzített alapbér az marad, ha úgy akarod.)
Ne írd alá, aztán hadd mondjon fel a cég, ha ez neki nem tetszik.
és ha felmondasz, akkor a 0 forintból majd megélsz?
keress másik munkahelyet és akkor mondj fel
bércsökkenéshez meg a te aláírásod is kell, ha nem írod alá, az új szerződést, akkor a munkáltatód fog feltehetően felmondani és jár a végkielégítés ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!