Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Közös megegyezéssel elváltunk,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Közös megegyezéssel elváltunk, de meggondoltam magam, úgyhogy nem vagyok hajlandó aláírni a szerződést. Rákényszeríthetnek erre valahogy?

Figyelt kérdés

Hosszú pereskedés után rászedtek, hogy menjek bele a közös megegyezésbe. Ki is mondták a válást, ami jogerőssé is vált, mert mindenki lemondott a fellebbezésről. E szerint viszont december 31.-ig ki kellene költöznöm az ingatlanból. Addig kell kifizetnie a férjemnek is a pénzt, illetve megcsinálnunk a szerződést az átruházásról.

Viszont én meggondoltam magam, és inkább végigcsinálnám a vagyonpert. A férjem azt mondogatta, hogy tízmillió forinttal többet adott, mint ami járna nekem törvényesen, de szerintem meg sokkal többet ér a ház annál, mint amilyen értékbecslői nyilatkozat készült.

Most kirúgtam az ügyvédemet, mert ő vitt bele ebbe, és nem fogom aláírni a szerződést sem.

Kényszeríthetnek valahogy erre engem, vagy végrehajthatják a bírósági ítéletet, ha nem írok alá semmit? Ha igen meddig húzhatom el a dolgot és milyen következményei lehetnek? Mi történik ilyenkor? Illetve mit kell tennem, hogy folytatódjon a per?

2011. dec. 10. 14:50
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Sajnos választ nem tudok a kérdésedre de az értékbecslői nyilatkozaton mindig kevesebb összeg van mint amennyit a ház ténylegesen ér(piaci értéke)
2011. dec. 10. 15:00
 2/15 anonim ***** válasza:
A válás jogerős, elkéstél.
2011. dec. 10. 15:01
 3/15 anonim ***** válasza:
Lehet nem jól tudom de előbb van a válás és utána a vagyonmegosztás,nem?!
2011. dec. 10. 15:04
 4/15 anonim ***** válasza:

Ha a vagyonmegosztás is benne van a jogerős ítéletben,akkor nem tehetsz semmit.

Ami a ház értékét illeti: a bírósági szakértők magasabbra értékelik a házat,mint amennyiért MOST el lehet adni. Erre nagyon hamar rájönnél,ha megpróbálnád árulni a házat!

2011. dec. 10. 15:21
 5/15 anonim ***** válasza:

Szerintem is elkéstél,de ne maradj ügyvéd nélkül,mert az úgy életveszélyes,keress egy másikat,annyi ügyvéd van,hogy Dunát lehet velük rekeszteni,és egyre ontják az újabb és újabb ügyvédjelölteket a jogi egyetemek egyetemek...Meg tudod indokolni azon kívül,hogy "mert ő vitt bele" ,hogy miért rúgtad ki az ügyvédedet? Mi az hogy ő vitt bele? Talán fegyvert fogott a halántékodhoz,és megfenyegetett,hogy ha nem írod alá,meghúzza a ravaszt? Ez utóbbit erősen kétlem,hogy így lett volna.(Ez esetben már régen a sitten ülne emberöléssel fenyegetésért és zsarolásért) A döntést tehát -minden valószínűség szerint,s erre mérget mernék venni- egyedül te hoztad meg.

Szóval megeheted, amit megfőztél.Jó étvágyat!

Amit talán még megtehetsz(nem vagyok ügyvéd,nem tudom jogilag lehetséges-e ez,de szerintem mindenképp lehetséges),hogy -pénztárcád vastagságától függően,magyarán,attól függően,hogy mennyire vagy jómódú,gazdag- megbízol még 1-2-5-8-10,... akárhány értékbecslőt,és az az általuk becsült értékek átlagát veteted alapul(olyan durva eltérések nem lehetnek,hogy az egyik szerint az ingatlan 20.000.000-t ér,a másik szerint meg ugyanaz a lakóépület 100.000.000-t.)

2011. dec. 10. 15:23
 6/15 anonim ***** válasza:
63%

Közös megegyezéssel váltatok el, tehát VOLT már vagyonmegosztás. Az volt, amit a szerződésben leírtatok. Ha aláírtad, az alapján kerül a lakásod is annak a nevére, akit a szerződésben megjelöltetek. Gondolom a férjed nevére kerül. Nem kell aláírnod már semmit, azt a szerződést fogja a férjed beadni a földhivatalba (vagy már be is adta).

Ha aláírtad a közös megegyezést, az ítélet meg jogerős, valóban elkéstél.

2011. dec. 10. 15:24
 7/15 anonim ***** válasza:
98%

Perújrafelvétel azzal az indoklással, hogy nem voltál meggyőződve az ingatlan értékéről. (Férjem jogász, ő súgott)

Ha privátban leírod, hogy mit tud az ingatlan, egy sávos értékbecslést tudok adni, azt összevetheted a ténylegessel (tehát árat ne mondj), hátha segít ez is. Évek óta ingatlanokkal foglalkozom, úgyhogy +/- 10% be tudom lőni az árat. Csak azt kérném, hogy minél részletesebben írd le az ingatlan tulajdonságait (fűtés, méret, szobák száma, mérete, burkolatok, értékesebb beépített bútorok, mikor épült, mikor lett felújítva, milyen az elosztása, van-e kert, mekkora, milyen a födém, stb, stb, stb)

2011. dec. 10. 15:37
 8/15 anonim ***** válasza:

Az ingatlanpiac sz.rban van, házat eladni, pláne vidéken normális áron lehetetlenség, szal szerintem ne legyenek irreális elvárásaid.

amúgy jókor jut eszedbe neked is, hogy nem ilyen lovat akartál...

2011. dec. 10. 15:43
 9/15 anonim ***** válasza:

OFF: Hogy itt micsoda agyatlan pontozás folyik! A 7. válaszoló tök korrekten még plusz segítséget is felajánlva ad egy tökéletes választ, erre áll 70!%-on? Aki meg hülyének nézi a kérdezőt, mert biztos fegyvert fogtak rá, az 100!%? Röhej. Ha egy átlag embernek kisujjában lennének a jogi fortélyok, valószínű nem bízná magát az ügyvédre.

Kérdező! Igenis próbálj meg mindent amit még lehet, ne hagyd magad. A szomszédomék egy éve váltak el, a feleségnél maradt a két gyerek, kapott összesen 11 millió forintot úgy, hogy családi ház, vállalkozás, autó volt. A házba meg pénteken költöztek az új lakók 38 millióért vették meg a volt férjtől. Ne hagyd magad!

2011. dec. 10. 18:09
 10/15 anonim ***** válasza:
64%

Ez azért nem egészen így van. Nem lehet tudni, hogy mi van a háttérben a valóságban. Lehet tartozás, amit a férj átvállalt, a vállalkozás általában veszteséges, különben nem érné meg csinálni, és egy vállalkozás is csak annyit ér, amit a mögötte lévő ember, stb.

Jogerős ítélet született, tehát végrehajtható. Nincs perújrafelvétel, mert megállapodás született, nem pedig bírói döntés. Belemehetsz egy újabb perbe, de garantáltan elveszted és még többet buksz csak rajta. Az ügyvédeddel meg nem volt jó ötlet összerúgni a port, mert a végén még ő perel be téged.

Ha nem írod alá a papírokat végrehajtják, és annak a költsége is téged illet. A pénz meg bírósági letétbe kerül, és ha három hónapon belül nem veszed fel az államé lesz.

Mint írtad tízmillióval többet kaptál, mint ami a férjed szerint járt volna, tehát valószínűleg igen sokat kaptál. Nem tudom, hogy mennyi volt a jövedelmed a házasság alatt, és kinek a munkájából épült a ház, de ez bár törvényesen nem számít, azért figyelembe szokták venni. Ne légy telhetetlen, mert csak azt is elveszted, amid van. Ha perelsz tönkremegy minden, beköltöznek a ciganyok, rommá válik mire vége a pernek. Nem tudom, hogy ki fizeti a rezsit rá, de ennek a költségével is számolni kell, akár lakik benne valaki akár nem.

Ráadásul ha voltak gyerekek, és nem tudsz lakást biztosítani, akkor elvesztheted azokat is, mert más a helyzet a megállapodásban rögzítetthez képest.

Szóval írd alá a papírokat és kezdj új életet és felejtsd el a múltat.

2011. dec. 10. 18:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!