Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elvileg közös megegyezéssel válunk, de a férjem perrel fenyeget. Megteheti?
Először is: a lányodat nem tudják elvenni tőled. Egyrészt mert te vagy anyja, és a bíróság az esetek 99%-ában az anyának ítéli a gyermeket. A maradék 1% a nagyon-nagyon kzáró ok, drogozás, hajléktalan stb.
Másrészt a volt férjed alkalmatlan a gyermek mindennapi ellátására-- ergo külföldön dolgozik, nem tudja ellátni a gyereket, otthont, ételt , állandóságot biztosítani neki stb.
A bíróság meg fogja kérdezni mióta vagytok külön háztartásban. És hogy azóta ad- e a gyermekének támogatást--- gyerektartást.
Ha nem, akkor kötelezni fogja fizesse meg visszamenőleg.
Ha ezt sem hajlandó, akkor az állam megelőlegezi (de csak akkor ha megelőzően 6 hónapig folyamatosan nem fizetett) neked az összes gyerektartást amivel lógott és azt rajta be is fogja hajtani.
Ha sehogy sem megy, akkor leültetik, de az állam nem sz@rozik majd vele.
A másik kérdésedre: ugyan kinél perelne már be, hogy tartozás van az előző házon? Miért, azt hiszi egy tartozás nincs nyilvántartva? Netán megfeledkezik róla valaki?
Közös a tartozásotok vagy csak a te neveden van? Ez sem mindegy.
Amúgy meg ne ijedj meg tőle.
Amelyik kutya ugat, az nem harap. Én már csak tudom.
Váltam már el én ilyen seggtől mint a férjed.
Az apósom nevén van, aki egy darabig velünk lakott ott, de mivel alkoholista veszélyeztette a gyereket és semmivel nem szállt be a rezsibe elköltözött, most ő költözött be vissza a házba.
A rezsivel volt elmaradásom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!