MÁV műszaki szakértői pozícióra mennyi lehet a reális bér 3 év tapasztalattal gépészmérnökként?
Járműves szakirányom van, BSc, 3 év tapasztalat egyéb helyekről. Tervezés, fejlesztés, épületgépészet, fél év energetika. B2 szintű angol tudással.
Azért vonz, mert a szakirányomban nem tudtam eddig elhelyezkedni, a vasúti terület pedig vonzóbb számomra, mint a huszadik autógyár.
Jelenleg álláskeresésben vagyok, mert eljöttem egy előző helyről amiről kb csak rosszat tudnék írni, úgyhogy inkább nem írok róla semmit.
Bruttó 550-600-ban gondolkodom, de minimum 500-ban, mivel tudom a MÁV nem fizet a legjobban. Egyébként karbantartási területről van szó.
Sokszor a diploma is csak annyi kell, hogy diploma legyen. Nem kell szakirány sem. Volt nekem könyvtáros, tanár, környezetvédelmi és hittudományi diplomával rendelkező főnököm is gépész területen.
Nagyon sok ember hiányzik, vannak olyan területek ahonnan évek óta. Sok munkakört módosítottak, átminősítettek, hogy elég legyen technikusi végzettség is hozzá, csak fel tudjanak végre valakit venni.
"Sokszor a diploma is csak annyi kell, hogy diploma legyen. Nem kell szakirány sem. Volt nekem könyvtáros, tanár, környezetvédelmi és hittudományi diplomával rendelkező főnököm is gépész területen."
MÁV-nál?
Nekem van most egy kinézett állás, de nincs 3 év vasúti tapasztalatom viszont azt írják pályakezdőket is várnak velük startolni.
Nem tudom beadjam-e, mert érdekel az az irány meg ilyen vasút kedvelő vagyok elég régóta és vannak alap dolgok amelyekkel képben vagyok. Nem tudom pl. mivel tud többet, aki az utasellátónál ágyazó (vasúti tapasztalat) de közben fogalma sincs a vasútról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!