Fiataloknak telik a Szigetre, de saját lakásra meg nem? Hogy is van ez?
"De nyugodtan csináld, ahogy érzed, keseregj, keresd a kifogást😃"
Ez eléggé mellé ment te paraszt tekintve, hogy:
1. nem keseregtem.
2. én is tudtam lakást venni
3. én bizony kiadtam másra is ha úgy láttam jónak
#20 Leírom még egyszer:
Füzetvezetés ide vagy oda, az elszórakozott pénz nagyjából a lakás árának 1-2%-a.
Én biztos nem adnám vissza azt a sok élményt amit ezért a pénzért kaptam, csak azért, hogy 1 évvel hamarabb legyen lakásom.
"a fiatalok mérhetetlen költekezéséről"
Egyrészt nem minden fiatal költekezik, másrészt nem csak a fiatalok költekeznek, felesleges ez a gyűlöletkeltés amit csinálsz.
"ha valakinek évekig kell gyűjteni-e egy lakásra, ott nagyon nagy bajok vannak"
"Nem kell évekig, ha van egy normális munkahelyed."
Mutass már Magyarországon EGYETLEN olyan munkahelyet, ahol FIATALON egyetlen éven belül összeszedsz 40-50 millió Forintot... Nincs miről beszélni.
23-as, akkor ne vezzessed a füzetbe😂.
Te dolgoztál meg a pénzedért, oda teszed, ahová akarod.
Sok fiatal mindent is szeretne egyszerre, vagy legalábbis nagyon rövid időn belül. Szeretne jól élni, szórakozni, jó, márkás, drága cuccokban járni, drága kocsit, lakást, 500 ezres kezdő fizetést😃. Persze biztos van, akinek ez megy, de nem ez a jellemző. El kell dönteni, mi fontos. Hát, majd az élet...
"Nem kell évekig, ha van egy normális munkahelyed."
Ezek után amúgy végképp nem értem a benned rejlő proletár fröcsögést és zsigeri gyűlöletet.
Hiszen elméleted szerint ha van egy normális munkahelyed, akkor nem kell évekig lakásra gyűjteni.
Viszont ha rövid idő alatt képes vagy kitermelni egy lakás árát vagy akár csak a önerőt, akkor a lakás árához képest 1-2% költség amit az összes többi "pazarlás" jelent az bizony továbbra is aprópénz kategória.
"23-as, akkor ne vezzessed a füzetbe😂."
Leírtam te paraszt, hogy én is vezettem a költségeimet, de valahogy a lényegi információkon mindig átsiklasz csak azért, hogy támadhasd a másikat. Pont ezért vagyok vele tisztában, milyen kis kiadást jelent egy lakás árához képest konkrétan minden más.
"Sok fiatal mindent is szeretne egyszerre, vagy legalábbis nagyon rövid időn belül. Szeretne jól élni, szórakozni, jó, márkás, drága cuccokban járni, drága kocsit, lakást, 500 ezres kezdő fizetést😃"
Szerintem valahol az ilyen proletár őskommunista gondolkodás miatt tart ez az ország még mindig ott ahol. Ezért vagyunk egy sima összeszerelő ország.
Mert még mindig ott tartunk, hogy hát mit merészel képzelni, aki többet akar, meg hát 500 ezres fizetés? Hogy képzeli, hátravinni, agyonlőni.
Miközben a mostani világban konkrétan 4-500 ezer Forint kellene legyen az alap fizetés még egy sima gyárban is ahhoz, hogy meg lehessen emberként élni, és egy szaktudású munkás vagy végzett diplomás számára 6-800 ezerről kellene induljon.
De hát ez van, rendszerváltáskor 30 évre voltunk lemaradva a Nyugattól, most meg 50 évre. Előre megyünk nem hátra.
28-as, akkor keress több pénzt cigány😂. Én is azt csináltam, amikor láttam hogy kevés. Lehet tanulnod kellett volna, valami értelmes szakmát. De biztos hogy jól vezeted te azt a füzetet?
A bulikára, IPhone-ra el megy a pénz, aztán meg sírtok, hogy nincs pénz lakásra. Ha írtad volna a füzetet rendesen, látnád, hogy mennyit elszórsz.
26#
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!