Diplomás szoftverfejlesztő vagyok, keveslem a fizetésemet. Váltsak területet?
Beágyazott fejlesztéssel foglalkozom BP-i multinál, másfél éve végeztem a BME-VIK-en ilyen specializáción, kb. azóta is dolgozom ezen a területen.
Nettó 515 a bérem, egyéb juttatás nincs. Szerintem ez nagyon kevés, és nem is látom, hogy itt komolyabb emelést ki tudnék harcolni.
Merre indulnátok a helyemben? Elég, ha ugyanezen a területen keresgélek jobb lehetőséget, vagy érdemesebb inkább átképezni magam valami jobban fizető technológiára?
Inkább multiknál nézelődjek, vagy elképzelhető, hogy egy kisebb cég jobban megfizetne?
Nem vagyok. De ezzel az erővel a diplomások 90%-a dobja is el a francba a papírját és menjen OKJ gyorstalpalóra?!
Ha ez így igaz, ahogy itt van reprezentálva, (sanszos, hogy nem) akkor ez egy indokolatlanul túlfizetett terület.
Jó, azért az már komolyabban hangzik.
Visszatérve a kérdésre. Szerintem mimidig a multi az ahol a fizetés jellemzően több. Ha ez számít, akkor ott nézelődj. De ha a kisebb cég, ami mint munkakörnyezet jobban vonz, akkor gondold át, hogy melyik a fontosabb
Ha területet váltanék, mire lenne érdemes ráállni fizetés szempontjából?
Java mondjuk?
Teszteld a piacot. Jó önéletrajz, linkedin profil.
Ha a linkedin profilod alapján elkezdenek keresni a fejvadászok akkor én bepróbálkoznék a másfél millával. A mai világban bármi előfordulhat főleg Budapesten.
Egyébként ha fejvadásszal lesz az első interjúd akkor ő meg fogja mondani mi az a bérsáv amivel eséllyel tudja továbbítani az önéletrajzod a megrendelőnek. Neki az az érdeke hogy pénzt keressen rajtad.
Hays-ben a C/C++ fejlesztőnél 0-3 év tapasztalatnál a maximumra ír 850-et, átlagra pedig 650-et.
Ez alapján nem hinném, hogy az én 1.5 évemmel az 1.5 millió reális igény lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!