Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Táppénz után szabadság. Ilyen...

Daxxg kérdése:

Táppénz után szabadság. Ilyen lehet?

Figyelt kérdés

3 hónappal ezelőtt súlyos autóbalesetem volt, táppénzen voltam. Múlt héten szóltam a főnökömnek, hogy ezen a héten már tudok menni dolgozni. Ma délután bementem felvenni a munkát, erre közli, hogy menjek haza, kiír szabadságra, mert ennyi táppénz után üzemorvoshoz kell mennem és még nem beszélt a dokival. Kérdeztem tőle, hogy ez mikor fog megtörténni,erre ő közli, hogy nem tudja.

Ez esetben mit lehet tenni? Jogszerűen járt el a munkáltató?

2022. júl. 25. 16:01
 1/3 anonim ***** válasza:
Igen, a szabadságot néhány (talán 8) nap kivételével ő adja ki. Igaz illett volna 14 nappal előtte szólni, de a körülmények ezt nem tették lehetővé.
2022. júl. 25. 16:11
 2/3 anonim ***** válasza:

A szabadságot 15 nappal előbb közölni kell a dolgozóval. Csak ebben vétett a munkáltató, másban nem. Az éves szabadságból 7 nap felett rendelkezik a dolgozó, a többit a munkáltató adja ki.

30 napot meghaladó keresőképtelenség esetén szinte minden munkáltató soron kívüli munkaköri alkalmassági vizsgálatra küldi a dolgozóit. Ez nem szokatlan.

2022. júl. 25. 16:41
 3/3 anonim ***** válasza:

30 napot meghaladó keresőképtelenség esetén szinte minden munkáltató soron kívüli munkaköri alkalmassági vizsgálatra küldi a dolgozóit. Ez nem szokatlan.

Sajnos szokatlan, pedig kötelező lenne. De nagyon kevesen tudják.

2022. júl. 25. 18:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!