Mit tegyek ha táppénz helyett szabadságra akarnak küldeni?
Figyelt kérdés
Beszéltem a főnökömmel mondtam ,hogy holnapra nem valószínű hogy jobban leszek és hogy felhívom az orvost holnap és azt mondta ne vetessem magam táppénzre mert kiadja szabadságba... viszont ezt én nem szeretném és mindenki azt mondja hogy ezt nem tehetik meg ... Mit tegyek?2020. nov. 22. 14:52
2/7 A kérdező kommentje:
De ha mégis kiíratom magam táppénzre nem vehetik el a szabadságom?
2020. nov. 22. 14:57
3/7 anonim válasza:
Nem
Viszont megnézném a helyedben, hogy be vagy-e egyáltalán jelentve
4/7 anonim válasza:
Bizony, 3-asnak nagyon igaza van!
5/7 anonim válasza:
Sürgősen kezdj el másik munkahely után nézni.
6/7 anonim válasza:
Nos, a jogszabály szerint az első 15 nap nem táppénz, hanem betegszabadság, amit a munkáltatónak kell fizetnie - csak 15 nap után táppénz, melyet az OEP fizet.
Elvileg nem teheti meg a munkáltató, de ha 1-2 nap rosszullétről van szó, (pl. hasmenés) akkor lehet, jobban jársz, ha tényleg szabadságot veszel ki, mert a betegszabadság a munkabér 70%-a, a táppénz pedig 60 %.
Ha huzamosabb ideig tartó betegségről van szó, akkor viszont holnap mindenképpen menj el az orvoshoz, írasd ki magad, ekkor köteles a munkáltató kifizetni a betegszabadságot vagy ha ebben az évben azt már kimerítetted, akkor a táppénzt az OEP.
7/7 anonim válasza:
Pardon, 6-os válaszomban rosszul írtam: most nem nagyon lehet orvoshoz menni - majd telefonon megmondja, mi a helyzet, mit csinálj?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!