Hogyan járok jobban, ha a szülésig betegállományban maradok, vagy ha a szülés várható időpontja előtt 4 héttel szülési szabadságra megyek?
első, ezért miért kellenek? (nem kötekedni akarok, tényleg érdekel mit változtat)
ugye a gyed több mint a tp. így szerintem neked megéri csedre menned terhesen. így 1 hónappal kevesebbet leszel tp-en és annyival tovább gyeden. már ha megvan a szülés előtti 19 hónap ledolgozott időd.
ha nem tudsz a pici 2 éves koráig gyeden lenni akkor meg nem éri meg, hisz a tp a gyesnél több :)
de tényleg érdekelne az első válaszoló válasza, lehet én látom "túl egyszerűen" :)
a csedet 168 napig fogod kapni, annyival kevesebb időre jár, minél előbb veszed igénybe. a GYED majd mindenképpen a gyermek két éves koráig jár.
Azért kérdeztem a jövedelmet, mert a táppénznek van maximuma, meg a GYED-nek is. gondoltam kiszámolom melyikkel jár jobban. vizsgára készülök, gyakorlás lett volna. de ha nem érdekel hát nem érdekel :)
nem, azt kell tudni, hogy a tp alacsonyabb-e mint a gyed :)
mert a csedet annyi ideig kapod, teljesen mindegy mikor kezded :)
viszont ugye mivel szülés előtt 4 héttel veheted ki, így azzal kell játszani, hogy mi a jobb: egy hónappal több tp vagy 1 hónappal több gyed? :)
de nyilván a gyed magasabb, mivel az a br béred 70%-a bruttóba, míg a tp ugye max 60%-a lehet, tehát nem igen van itt kérdés :)
egyébként a csed is a br béred 70%-a csak abból nem tudom milyen adót nem vonnak, ezért kicsivel több lesz majd mint a gyed
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!