Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért hiszi ebben az országban...

Miért hiszi ebben az országban mindenki azt, hogy nála mindenki más jobban keres?

Figyelt kérdés
Valamiért a nettó 600-at keresőknél is azt hallom, hogy miért nem 800, mert a testvére/barátja annyit visz haza. Aztán a 800-as is sír, hogy miért nem egymillió, mert van kettő gyereke és egy évben csak egyszer tud elmenni nyaralni... Közben a keleti régióban a 300 is jó bérnek számít, de Budapesten sem több 400-nál egy szakmával rendelkező átlagbére. Persze, jönnek majd a gyakoris milliárdosok tudom, de az átlagról beszélek.

2022. jún. 3. 12:47
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
100%
A könyvelő elég változó, attól függ mennyi cégnek könyvel.
2022. jún. 6. 01:22
 32/42 A kérdező kommentje:

30: nem fordítva akartad írni? Nem hiszem, hogy 250 nettóért dolgozol napi 15 órát... :)

Azt nem tudom, mennyit keres egy könyvelő, de én 420-at keresek + SZÉP kártya meg jutattások, mégsem járok szalonautóval, kocsim sincs... Igaz, spórolok, tömegközlekedéssel járok.

2022. jún. 6. 02:35
 33/42 anonim ***** válasza:
100%

"A könyvelők felénk állítólag 400e forintot keresnek... lehet valóság alapja, mert szalon autóval járnak dolgozni."

Egy jó könyvelő ennél jóval többet is kereshet.

De a 400 ezer az nem valami sok fizu amúgy egy új autóhoz, de hát mindenki arra szórja el a pénzét amire akarja.

2022. jún. 6. 07:51
 34/42 anonim ***** válasza:
100%

#33: "De a 400 ezer az nem valami sok fizu amúgy egy új autóhoz, de hát mindenki arra szórja el a pénzét amire akarja."

Én kicsivel több fizuval 4,5 millióért vettem új autót. Akkor most hülye vagyok? :D

Nem minden kocsi kerül 10 millióba!

2022. jún. 6. 10:13
 35/42 anonim ***** válasza:
100%

4,5 milliós autó ma már nagyon fapados, sajnos.

De én is azt gondolom, hogy csak új autót érdemes venni, tekintve, hogy mi van a használtautó piacon. Akkor inkább veszek fel hozzá hitelt.

2022. jún. 6. 22:23
 36/42 A kérdező kommentje:
#35 elég butuska vagy te is. 4,5 millás autó egyrészt nem tudom hogy lenne fapados, sokan még mindig örülnek, ha 2-ből tudnak venni. Ha meg új autót veszel, akkor azt már használt áron adod el. Tényleg okos befektetés.
2022. jún. 6. 23:22
 37/42 anonim ***** válasza:
100%

"4,5 millás autó egyrészt nem tudom hogy lenne fapados"

Egy astra ennek másfélszerese, egy swift még a legalapabb felszereltséggel is épphogy súrolja ezt a határt, kedvezményes áron, a 60 lóerős motorral. Szóval várom a javaslatot, hogy szeritned melyik típusból lehet 4,5 millióért nem fapadosat venni (nem mopedautóból, nem nagycsaládos kedvezménnyel, nem havermultkorennyirelealkudtadeigazábólhatmillióazára alapon, nem nettóban, nem úgy hogy régen ennyi volt csak most pont nem lehet kapni).

"Ha meg új autót veszel, akkor azt már használt áron adod el."

A használt autót sem annyiért adod el, amennyiért vetted, hacsak nem egy 20-25+ éves korában vásárolt, leendő veteránról van szó.

Menj fel a hahu-ra, nézd meg az árakat. Suzuki swift újonnan közepes felszereltséggel 5,2 millió, 8 évesen 3 millió, 16 évesen 1,5 millió. Tehát ha újonnan veszed meg akkor 2,2 milliót buksz rajta 8 év alatt, ha használtan akkor meg 1,5-öt. A 8 év alatt leosztva ez havi 7300 forint különbséget jelent az értékvesztésben. Nekem ennyit megér az hogy újonnan kihozzam az autót.

És azzal senki ne jöjjön nekem, hogy az új autónál mekkora plusz költség a márkaszervíz, mert bár valóban az, de cserébe a használtnál meg ott a sokkal gyakrabbi szervízigény és meghibásodások, ráadásul ha 8 vésesen veszed meg, ez garanciaidőn túl van a legtöbb típusnál, és így a legtöbben az utolsó években kitudja hol, milyen minőségben szervízelték.

Az a helyzet, tetszik vagy nem, hogy ÁLTALÁNOSSÁGBAN (hangsúlyozom általánosságban, tehát általánosságban, ne ezerből egy kiragadott példával jöjjön nekem senki) az alacsonyabb kategóriákban már nem (lényegesen) olcsóbb egy használt autó a teljes 6-8 éves időtartamra vetítve, minden költséget tokkal vonóval beleszámolva. A gyengébbek kedvéért azt is leírom, hogy ezt csak úgy lehet összehasonlítani, ha mindent PIACI ÁRON számolunk, nem úgy hogy otthon sógorommal a garázsban szervízeljük a használt autót, meg okosba kétharmad áron vesszük az alkatrészt.

2022. jún. 7. 00:06
 38/42 anonim ***** válasza:

#37 "Szóval várom a javaslatot, hogy szeritned melyik típusból lehet 4,5 millióért nem fapadosat venni"

Ma már semelyikből. Talán még a Mitsubishi Space Star van meg ennyiből, de az nagyon kicsi.

Én másfél éve vettem a kocsit és akkor ennyiért még egy közepes felszerelésűt kaptam. Corsa egyébként. Ma már ugyanaz a felszereltség 6 millió lenne.

"Suzuki swift 16 évesen 1,5 millió."

Inkább 800 ezer és 1 millió között. Azért ennyire nem szálltak el az árak.

"ha 8 vésesen veszed meg, ez garanciaidőn túl van a legtöbb típusnál, és így a legtöbben az utolsó években kitudja hol, milyen minőségben szervízelték."

Én az előző kocsimat (szintén újként vettem) 10 éves koráig márkaszervizbe hordtam. Miután megduplázták az árat, akkor kezdtem el máshova hordani.

Egyébként abban egyetértek, hogy hiába drágább az új autó és hiába nagyobb az értékvesztés, sokkal jobb, mint mikor nem lehetsz biztos a kocsi előéletéről és ki tudja, mikor hagy cserben. Ha elhanyagolnak egy kocsit, akkor meglepően fiatalon is megbízhatatlan lehet. Pl. első kocsim 13 éves volt, mikor vettem és elég sok baja volt. Ahhoz képest az előző kocsimat 14 évesen adtam el, és mivel vigyáztam rá, teljesen rendben volt.

2022. jún. 7. 09:23
 39/42 anonim ***** válasza:
56%

36-os, én vagyok butuska? Inkább te, ha ilyeneket írsz.

Fél éve vettünk egy Suzuki Vitarát 6,5 milláért, igaz elég sok extra van benne. Én eredetileg beértem volna egy Swifttel is, de nem adták volna annyival olcsóbban, hogy érdemes legyen. A többi márka még ennél is drágább. Szóval le vagy maradva pár évvel, de azért butuskázd le a többi embert, aki nálad tájékozottabb.

Ha eladom, akkor igen, használt áron adom el. Bár egy 2 éves Renault-ot adtam el most, mert elkezdett rohadni a karosszéria, igen jó márka az is. Pedig kímélve volt.

3 milláért vettem 2 éve, és képzeld el, hogy ugyanennyiért el is tudtam adni.

Egyébként meg én a vételről beszéltem, nem az eladásról. Senki nem mondta, hogy befektetésnek vennék autót, azt valóban mindenki tudja, hogy nem a legjobb befektetés. Autót azért vesznek az emberek, mert használni akarják.

2022. jún. 8. 08:55
 40/42 anonim ***** válasza:

"Bár egy 2 éves Renault-ot adtam el most, mert elkezdett rohadni a karosszéria, igen jó márka az is. Pedig kímélve volt."

2 éves kocsi rohad? Az ám a durva! Még jó, hogy meggondoltam magam és nem Clio-t vettem 2 éve!

2022. jún. 8. 11:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!