Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért hiszi ebben az országban...

Miért hiszi ebben az országban mindenki azt, hogy nála mindenki más jobban keres?

Figyelt kérdés
Valamiért a nettó 600-at keresőknél is azt hallom, hogy miért nem 800, mert a testvére/barátja annyit visz haza. Aztán a 800-as is sír, hogy miért nem egymillió, mert van kettő gyereke és egy évben csak egyszer tud elmenni nyaralni... Közben a keleti régióban a 300 is jó bérnek számít, de Budapesten sem több 400-nál egy szakmával rendelkező átlagbére. Persze, jönnek majd a gyakoris milliárdosok tudom, de az átlagról beszélek.

2022. jún. 3. 12:47
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
100%

Jaja, ebben az országban mindenki szoftverfejlesztő, és milliókat keres.

Amúgy nem szoktam reklámozni mennyit keresek, eleve aki normális meg sem kérdezi, mert ez egy elég indiszkrét kérdés. Azért mondtam meg neki, hogy hagyjon már békén, meg legalább akkor nem irigykedik. Utálom, ha a másik ember pénztárcáját nézegeti a szomszéd.

Amúgy tiniként nekünk is luxus volt a Balaton. Nem tudom mostanában voltatok-e, de drágább, mintha elmennél külföldre.

2022. jún. 3. 20:13
 22/42 anonim ***** válasza:
100%

15#

Erre amúgy egy jó módszer lett volna, amikor még kb 250 ezret kerestél, hogy ott lekorlátozod az elkölthető fizetésed és minden mást 100%-ban lekötsz valahova. Pl.: indekövető részvényekbe, egy kis százalékot meg just for fun valami nagyon rizikósba.

Így hiába keresel többet, nincs több pénzed, amit költeni tudsz.

Persze ez már a helyzetedben elképzelhetetlen.

2022. jún. 3. 20:40
 23/42 anonim ***** válasza:
52%

Amúgy nem is feltétlen akarok eltenni annyit. Van saját házunk amit felújítottunk, van autónk. A gyereknek fixen megy születése óta félre egy nagyobb összeg, ezen kívül rengeteget utazunk, arra megy még el,nem is érdekel már a kuporgatás.

Legalábbis pár évig biztos nem.

2022. jún. 3. 22:03
 24/42 anonim ***** válasza:
68%

"Ha nincs pénzed azt gondolod, jaj nem, ha többet keresnék elraknám, meg nem költenék többet."

Ez csak hozzáállás kérdése. Aki a kevésből nem rák félre az nagy eséllyel a sokbol sem, vagy csak minimálisan!

Mi akkor is raktunk félre minden hónapban amikor két diakmunkas fizubol albiban éltünk. Más ugyanabban a helyzetben azt mondta volna, hogy" jajj hát ennyiből nem lehet brühühü!" Pedig NINCS olyan kevés amiből nem lehet!

Azóta jóval többet keresünk, lett 3 gyerekünk, házunk de az soha nem változott, hogy rakunk félre és a fizu emelkedéssel egyre nagyobb arányban is.

Némileg emelkedett az életszínvonal persze, például 34 évesen normális fizetés, két gyerek (és tervezett harmadik) mellett megvettük életünk első (használt) autóját. Jogosultak lennénk a 3 gyerekes autó támogatásra de nem látom értelmét pénzügyileg.

De például az továbbra sem változott, hogy munkahelyre itthonról viszem a főtt kaját és munkába nem járok autóval.

Nyaralás is olyan, hogy nekünk simán jó a legolcsobb szállás, úgyse az a lényeg hol alszunk, hanem az onnan elérhető programok. Persze itt is emelkedett az igény, mert anno szallasra se költöttünk, vadkempingeztünk Balaton körül például.

Szóval lehet ezt az életszínvonal inflációt nagyon apró lépésekben is csinálni. Úgy, hogy egyszerre élünk jobban és tudunk többet elrakni.

2022. jún. 3. 22:41
 25/42 anonim ***** válasza:
100%

"De például az továbbra sem változott, hogy munkahelyre itthonról viszem a főtt kaját és munkába nem járok autóval."

Le a kalappal, ha bejárós munka és gyerekek mellett még marad időd főzni! Mi azóta kezdtünk el hétköznap is főzni, amióta homeoffice van és amíg dolgozunk, a kaja tud főni, időnként ránézünk. Amíg be kellett járni, addig kifőzde volt.

A bejáráson is sokat lehet spórolni, az igaz. Én is tavasztól őszig biciklivel jártam anno melóba, mert időben ugyanannyi volt, mint kocsival (a dugó miatt).

"Persze itt is emelkedett az igény, mert anno szallasra se költöttünk, vadkempingeztünk Balaton körül például."

Huszonévesen persze poén meg romantikus a kempingezés, de azért harmincon túl már másra vágyik az ember. Persze simán elég lehet egy kis vendégház is. Mi is igyekszünk nem nagy hoteleket választani, mert a kis családi vállalkozásoknál a személyzet is kedvesebb.

2022. jún. 4. 08:19
 26/42 anonim ***** válasza:
100%

30-on túl is buli a kemping mert a gyerekeknek érdekes. Kényelmes ágy itthon is van mindenkinek.

Feleségem főz a három gyerek mellett. Általában amit egyik nap főz és ők is esznek itthon azt viszem el másnap.

2022. jún. 4. 21:50
 27/42 anonim ***** válasza:
54%

Kit érdekel a szoftverfejlesztésed, más meg aludni jár ennyiért a parlamentbe amennyiért neked kifolyik a szemed a monitoron!

De jobbat mondok, van aki fel sem kel érte, mert van pl ezer hektár erdője. Lásd Agro (MAMD) djí nyertesei és hasonlók...

Szóval hiába ugatsz attól még kiskutya vagy te is!

2022. jún. 5. 09:13
 28/42 anonim ***** válasza:
2022. jún. 5. 09:15
 29/42 anonim ***** válasza:

Én sem vágyom kempingbe 40 évesen, és szerintem a gyerekeim is utálnák. De ha nyaralni megyünk, akkor apartmant veszünk ki. Reggeli, vacsora hideg kaja, egy szelet kenyeret el tudok vágni én is, ebédre meg úgyis ott eszünk, ahol kirándulunk. De nekem is sokszor mondták sznob kolléganőim, hogy ők csak szállodába hajlandók megszállni,a hol elé teszik a kaját, mert ő nem akar nyaralás alatt főzögetni. Érdekes.

Sajnos nekem is muszáj főzni a hétköznapokon, mert a gyerekeknek a menza már nem elég, minden nap úgy jönnek haza, hogy na mi a kaja. Néha van csak, hogy rendelek, ha éppen olyan a munkarend, hogy meg kell szakadni, de nyugisabb napokon én is megfőzök home office-ban itthon.

Nekünk kettőnknek havi 1 millió a bevételünk a férjemmel, azért így bőven tudunk félretenni.

2022. jún. 5. 11:44
 30/42 anonim ***** válasza:

Azért mert mindennek van valóság alapja.

Nekem nincs diplomám, se jó szakmám de tudom, hogy kitörölhetem vidéken és a fővárosban egyaránt.

Fent BP-en 300e körül kerestem, havi 168 órában 3 műszakban.

Az egészségem ráment, így boldogan jöttem haza, hogy mást karriert tüzek ki célul.

Most havi 238 órában keresek 250e forintot ami nem sok, de akkor kelek, mint egy diplomás orvos vagy tanár.

A könyvelők felénk állítólag 400e forintot keresnek... lehet valóság alapja, mert szalon autóval járnak dolgozni.

2022. jún. 5. 19:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!