Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért hiszi ebben az országban...

Miért hiszi ebben az országban mindenki azt, hogy nála mindenki más jobban keres?

Figyelt kérdés
Valamiért a nettó 600-at keresőknél is azt hallom, hogy miért nem 800, mert a testvére/barátja annyit visz haza. Aztán a 800-as is sír, hogy miért nem egymillió, mert van kettő gyereke és egy évben csak egyszer tud elmenni nyaralni... Közben a keleti régióban a 300 is jó bérnek számít, de Budapesten sem több 400-nál egy szakmával rendelkező átlagbére. Persze, jönnek majd a gyakoris milliárdosok tudom, de az átlagról beszélek.

2022. jún. 3. 12:47
1 2 3 4 5
 1/42 anonim ***** válasza:
100%
Ha elmennél egy borsod megyei faluban a lepukkant sarki kocsmába, akkor ott a közmunkásokkal és a mnimálbért keresőkkel találkoznál elsősorban. Azokon a platformokon viszont amit mi használunk, jellemzően nem ők jelennek meg, itt a módosabb emberek vannak felülreprezentálva.
2022. jún. 3. 12:58
 2/42 anonim ***** válasza:
77%
Nem tudom, de sztem ez jo. Osztonzoen hat. Emlkeszem mikor kezdtem a szakmat azt se tudtam hol mi mennyit er. Aztan kicsit tanultam fejlodtem, mondtak a munkatarsak h mennyit keresnek maris enis elkezdtem pattogni. Igy juttam el oda ahova
2022. jún. 3. 12:59
 3/42 anonim ***** válasza:
73%
2: ez igaz, de azért a másik oldala meg az, hogy sose leszünk elégedettek. Nem csak a pénz miatt, hanem hogy nem elég nagy a lakás, a kocsi, csak a H&M-re futja nem a Van Graafra, a szomszéd Zanzibáron nyaralt én meg Horvátországban stb. Nehéz megtalálni az egyensúlyt.
2022. jún. 3. 13:11
 4/42 anonim ***** válasza:
100%

A több mindig jobb egy pontig.

Teljesen mindegy mennyit keresel, ugyan úgy lehetsz szegény. Ezt a "lifestyle inflation"-nek hívják külföldön.

Lényegében azt jelenti, hogy ahogy nő a fizetésed az igényeid is nőnek, azaz többet költesz.

Tehát lazán lehetséges, hogy 1 millió nettó keresettel is hónapról hónapra élsz és "lehetetlen" félre raknod a jelenlegi költségeiddel, így mindig többre vágysz.

Meg azt is bele kell venni, hogy a több tényleg jobb egy pontig, de az a pont nem 400 ezer nettónál van.

Hiszen ha tegyük fel szeretnél egy 30 milliós autót, ami annyira nem nagy szám, hiszen ha kimész az utcára Budapesten 10 perc alatt látsz legalább 2-t, akkor legalább 3-5 milliós fizetés kell, hogy tényleg megtudd engedni magadnak.

Tehát hiába van 1 millió nettód havonta, ha okosan is bánsz fele akkor is irigykedve nézed azt aki vesz egy új Teslát és lehet hogy nettó 1 millióval is technikailag ki tudod gazdálkodni, hogy megvedd, de megengedni nem engedheted meg magadnak.

2022. jún. 3. 13:25
 5/42 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos igen, a 3-asnak van igaza, itt mindenki csak sírni tud. Az én munkahelyemen is folyamatosan rinyálnak a kollégák, hogy milyen kevés a fizetés. Én néha meg is kérdezem tőlük, hogy akkor miért nem tesz valamit? Miért nem keres másik munkahelyet? Aztán akkor jönnek az ellenérvek, hogy... Megpróbálta, de ott sem ajánlottak többet, vagy fel sem vették stb.

A másik meg az, hogy az emberek szeretnek lódítani. Tőlem megkérdezte a szomszéd, mennyit keresek, mondtam nettó 450.000-et, erre közölte velem, annyiért reggel fel sem kelne. És 50 évesen albérletben él. Csodálkoztam is, hogyha annyira milliókat keres, akkor ennyi idős korára miért nem hozott még össze egy saját lakást? Szerintem örülne ő ennek a fizetésnek, ami nekem van. De mindenki szereti szépíteni a körülményeit.

2022. jún. 3. 13:28
 6/42 anonim ***** válasza:
28%
400-500 felett már a vezetők keresnek, a melós is csak túlórával, a többi mese, vgy egyálalán nem tekinthető rendszeres hosszútávú állapotnak, max egy másfél év a hullámvasút tetején.
2022. jún. 3. 13:35
 7/42 A kérdező kommentje:

5 - ez valóban érdekes. Ezt a "fel sem kelek annyiért" szöveget is sokszor hallom, és ehhez képest én az 5-600 körüli nettómból azért képes voltam egymagam 5 év alatt venni egy lakást. Ez ma már egyre nehezebb lesz, de nekem mégis sikerült. A szobszédod vagy hazudik, vagy tényleg úgy van, hogy képtelen beosztani, amennyivel többet keres, annyival többet is költ.

6 - én alkalmzott vagyok, a nettóm 420, mellette fusizok, így jön ki ennyire.

2022. jún. 3. 13:50
 8/42 anonim ***** válasza:
70%

#5 többek között ezért én soha snekinek nem mondom el a közvetlen családomon kívül, hogy mennyit keresek. Ha valaki megkérdezi, akkor mindig azt mondom, hogy köszönöm, meg vagyok elégedve a fizetésemmel.

Egyrészt semmi köze nincsen hozzá. másrészt meg ha konkrét számot mondasz, akkor mindig lesz ennek valami érzelmi töltete is, aszerint, hogy ő többet vagy kevesebbet keres nálad.

Tök jó példa erre a te sztorid, mert te is rossz érzéssel jöttél ki belőle, és könnyen lehet, hogy a szomszéd is, aki lehet, hogy most azon morfondírozik, hogy bammeg, te rongyos 400-at keresel, és mégis saját házad van, stb.

Jobb, ha csak te tudod a számot.

2022. jún. 3. 14:32
 9/42 NTBS ***** válasza:
Mert mindenki csak a pénzt nézi és a munkát nem. Meg nemcsak pénzt kell keresni, hanem be is kell osztani.
2022. jún. 3. 16:21
 10/42 anonim ***** válasza:
100%

"Ezt a "lifestyle inflation"-nek hívják külföldön"

Magyarul életszínvonal inflációja.

Kiszamolo is írt erről.

[link]

Nekünk szerencsére ezt sikerült elkerülni. Szerintem nem nehéz.

2022. jún. 3. 16:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!