Miért hiszi ebben az országban mindenki azt, hogy nála mindenki más jobban keres?
Nekem is 420 a nettóm.. Dupla annyi "munka" órával volt amikor még 12 órába fusizgattam én is ez mellé, (havi 500 órák) de már nem vagyok állat!
8 óra, még az is sok a melóra...
Egyébként a "kiszámoló" egy jó kis ruszki sci-fi volt, dehát vannak véletlenek...
Bizonyára...
Vychislitel / Titanium
(kiszámoló)
Jegyezd meg jól, mindenki a saját szintjén nyomorog.
Ezelőtt 4 évvel havi 280 ezer forintból éltünk.
Ez mára 900 ezer környékén mozog, néha több is.
Mégsem érzem azt, hogy hú de jól élünk és mekkora luxus lett az életünk.
Miért? Mert az igények is nőnek. Ha akarod, ha nem.
Ha nincs pénzed azt gondolod, jaj nem, ha többet keresnék elraknám, meg nem költenék többet.
Nem a fenét..
Ha tudod hogy 2 hét múlva ott csipog a 2*450ezres fizetés a számládon simán bedobod az 1000 ft-os 10 dkg málnát a kosárba, és igenis szívesebben lefoglalsz egy all inclusive török utat mondjuk mint a Tisza tavi kis faházat...Ergo ebből mi következik? Jobban élsz, több mindent tehetsz meg, jobb cuccaid lesznek, de nem leszel sokkal jobban tele anyagilag.
A pénzed ugyanúgy elfogy, kelleni fog egyre több.
Igen, én is szeretnék ennél is többet keresni.
Jaja, pontosan!
Még emlékszem amikor huszonévesen a Velencei tó, meg a Balaton egy valódi hónap fénypontja volt...
Manapság a Velencei tónál már meg sem állunk (pocsóta), a Balatonra meg úgy megyünk mintha hazamennénk hétvégén, mivel kicsit azon túl vettünk nyaralót.
Hát így van ez...
Nem nagyon kell, én is párom is olyan helyen dolgozunk, hogy a kezünk alatt mennek át a bérpapírok, látjuk mi van.
Nálam van, hogy a takker fizetésesborítékja is landol néha.
Sok embernek leesne az álla amikor látja, hogy 4 órára kap 160-180-at!
Van, hogy 12 órázással, jobb hónapot zár mint én 300 órázással.
"400-500 felett már a vezetők keresnek, a melós is csak túlórával, a többi mese, vgy egyálalán nem tekinthető rendszeres hosszútávú állapotnak, max egy másfél év a hullámvasút tetején."
Attól, hogy te még nem láttál olyat, nem biztos, hogy nem is létezik. Képzeld, nem vagyok vezető (nem is vagyok rá alkalmas) és nem szoktam túlórázni, mégis többet keresek ettől szoftverfejlesztőként. Ja, és nem másfél éve.
"többek között ezért én soha snekinek nem mondom el a közvetlen családomon kívül, hogy mennyit keresek."
Na igen. Ezzel én is így vagyok, de még a közvetlen családban se tudja mindenki, mert van olyan, aki csak irigykedne, mert ő a saját hülyesége miatt nem vitte ennyire.
#15: Ez nagyon igaz! Huszonévesen akkora ász nyár volt, amikor a kis Marutimmal elmentünk a Velencei tóhoz a diákszállóba. Meg a haverokkal iszogattuk a Dankót.
Ma meg? Megvan a lakás, 2 éves autó, nyaralásnál már minimum egy közepes hotel vagy panzió reggelivel, borból meg az 1500 forintos számít olcsónak.
Én is mindig azt hittem, hogy "na, majd ha több fizum lesz, többet teszek félre", hát egy frászt! Ma kétszer annyit keresek, mint 4 éve, mégsem tudok sokkal többet félre tenni, mert elmegy. Nem azt mondom, hogy elszórom, mert látványos a hatása (pl. felújítottuk a kéglit), de akkor is: többet keresek, többet költök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!