Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A gazdasági/üzleti szakoknak...

A gazdasági/üzleti szakoknak miért van nagyobb presztízse, mint pl. a bölcsészetnek és társainak?

Figyelt kérdés
Ha valaki elvégez egy gazdasági szakot, általában valami SSC jellegű, betanított irodai munkánál fog kikötni. Meg ezek a szakok tele vannak kamu, haszontalan tárgyakkal. Ezzel nem lesz igazából közgazdász az ember, ahhoz alkalmazott közgazdaságtant kéne végezni.

2022. máj. 8. 01:51
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
Nem csak azért mondta, ismerem őt. Ő nem tudna, vagy nem akarna annyit írni, amennyit egy bölcsész szakon kell (hosszú szemináriumi dolgozatok, stb). Én 50 oldalas szakdogát írtam, ő pedig a minimum karakterszámot alig tudta megírni (kb. 30 oldal), mert nem szeret írni.
2022. máj. 17. 20:51
 32/35 anonim ***** válasza:
100%

31:

27-es vagyok. Én angol szakon tanultam, angol nyelvészet volt, 3 tárgyat megcsináltam, a fonetika nem ment. Pl. fonetikus átírás volt olyan szabályok alapján, amiket én ki sem halok a beszédből. Emellett irodalomból be kellett volna vágni egy rakás definíciót, sokadszorra sem tudtam átmenni a ZH-n.

Ezzel szemben programtervező informatikus szakon ugyan volt egy-két nehéz tárgy, de azért ennél nekem könnyebben.

Pénzügy szak viszont tényleg nevetségesen könnyű volt mindkettőhöz képest, és szerintem nem csak nekem, tényleg igazi lébecolós volt. Korábban is azt láttam, hogy a gazdasági szakokon érnek rá leginkább a hallgatók, nem véletlenül. Nyilván nem elméleti közgazdaságtan meg hasonló komolyabb szakokra gondolok, hanem üzleti szakokra.

2022. máj. 17. 22:14
 33/35 anonim ***** válasza:
#32: Pénzügy-számvitelre jártál? Melyik egyetemre?
2022. máj. 17. 22:25
 34/35 anonim ***** válasza:
100%

33:

PTE

2022. máj. 17. 22:34
 35/35 anonim ***** válasza:
100%
Én az ELTE-GTK-n vagyok nemzetközi gazdon, én pl nem azt látom, hogy mindenkinek annyira sok ideje lenne, míg a BGE-n meg a Debreceni Egyetemen lényegesen kevesebbet tanulnak, sőt BGE-n van, hogy puskázik valaki , na nálunk ilyen elképzelhetetlen (vizsgaközpont kamerákkal.) Szóval nem mindegy melyik egyetemen tanulsz üzleti szakon. A számvitel, statisztika, ökonometria pedig végképp nem lébecolós tárgyak
2022. máj. 17. 22:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!