Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Jó kis munkáltató mi?

Jó kis munkáltató mi?

Figyelt kérdés

Nálunk kötelező az egységes póló és nadrág.

Évente adják. Tavaly 4db pólót adtak (5 munkanap van egy héten). Idén már csak 3-at. Ráadásul azt is ebédidőben osztják ki, hogy a mi szünetünkből vegyék el az időt (sorbanállás, aláírás, stb) Mi erről a véleményetek?

2010. szept. 16. 10:52
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Magyarországon rekord szinten van a munkanélküliség, a legótvarabb munkahelyre is 300-an állnak sorba, ezért a munkáltató sz*rért-h*gyért a lelkedet is kitapossa, mert 300-an vannak a helyedre és úgyis mindent megcsinálsz, hogy megtarthasd az állásod.

Véleményem szerint ez némi túlzással nem sokkal jobb mint a rabszolgatartás, mivel a rabszolgának legalább nem volt gondja a lakhatással-kajálással. A mai munkabérek nagy része meg nem fedezi ezt még alap szinten se.

Undorító ami ebben az országban folyik, hihetetlen, hogy mennyire megalázzák az embereket. Összességében mégis azt mondom, hogy örülj ennek a munkahelynek is, én örülnék ennek is, pedig két egyetemi diplomám, két nyelvvizsgám van, mégse vesznek fel sehova. A szakmámba vágó helyekre protekció kellene, a normális irodai munkára ezren jelentkeznek, eladónak meg azért nem vesznek fel, mert túlképzett vagyok. Konyhai mosogatónak, pultosnak nem pályázok csak, ennyi válogatást engedek meg magamnak. (Tesco-ba, METRO-ba, Lidl-be, bútorboltba is jelentkeztem már. Diákmunkásként voltam hosszab ideig eladó, de "rendes" alkalmazottként nem kellek már. Járulékok ugyebár...)

Röviden: köpj egy jó nagyot és gondolj arra a másfél millió munkanélkülire (a többség érettségivel, diplomával, szakmával, ynelvismerettel) aki a kutyának nem kell. Pest megyében talán jobb a helyzet, jelentem az Alföld kilátástalan...

26/N

2010. szept. 16. 11:09
 2/13 anonim ***** válasza:
79%

ès ha azt mondja munkaidö után átvehetö? gondolom egyikötök sem marad egy perccel sem tovább a munkahelyen.

èn olyan helyen dolgoztam ahogy 8óra +ebéd isö volt.

Az irodavezetönk azt mondta 7-8 között kezdödik a munka és 4-5 között végzödik. de nem egyszer volt hogy 6-kor még ott voltam mert fontos meló volt. pedig túlóra nem volt.

de magyarországon mikor dolgoztam ott mindenki munkaidö után rohant haza, egy perccel sem maradt tovább.

nálunk a fizikai állomány a munkásruháért munkaidö után jön. soha nem sírtak hogy 10 percel késöbb mennek haza. ha valmelyik sietette feljött kaja idöben.

2010. szept. 16. 11:19
 3/13 A kérdező kommentje:
Nem sírnának, hogy később mennek haza, de aki osztja a munkaruhát, az egyből lelép, amikor lejárt a műszak. A busz meg nem vár senkire. Lehet hogy van, akinek nincs kedve saját pénzen, vagy taxin, esetleg gyalog hazamenni mondjuk 30 kilóméterre, ezért inkább siet a buszhoz. (céges busz)
2010. szept. 16. 12:18
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Én is dolgoztam ilyen helyen, ahol egységes öltözet kellett.

Nálunk úgy működött, hogy bementem egy ruharaktárba, a munkaidő alatt bármikor, aztán a használt öltözetet kicserélték egy újra.

Ezt akárhányszor megtehettem, ha vittem egy használt, kopott munkaruhát, kaptam újat.

Minden munkahelyen igy volt akkor, ahol bármilyen munkaruha kellett, akár egységes, akár nem.

Ja, elfelejtettem, ez még 1982 körül volt.

Akkor meg csak egy diktatúra volt. Pfúúúj

De ha az csak ennyivel lett volna a jobb, nem sirnék utána. Ha kellett volna, akkor naponta 50 munkahelyet szerezhettem volna. Nekem már mindegy, de vannak gyerekeim és unokáim. Miattuk szörnyű nézni ezt a rabszolgatartó "demokráciát". Vicc az egész.

Megjósolom, sajnos csak egyre rosszabb lesz.

2010. szept. 16. 12:30
 5/13 A kérdező kommentje:

Igen.

Én is csak ámulok, hogy manapság mik vannak munka téren.

Tényleg szinte vicc, én mégsem nevetek. Úgy tűnik nincs humorérzékem.

2010. szept. 16. 12:36
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Évente egy egész ebédidő rámegy arra, hogy sorba kell állnod a pólókért. Borzalom. Csoda, hogy ép lélekkel kibírsz ennyi megpróbáltatást!
2010. szept. 16. 15:24
 7/13 A kérdező kommentje:

15:24

Na valószínűleg te itt dolgozol nálunk vezető beosztásban. Lehet, hogy pont Te osztod a pólokat.

Jó fej vagy.

Köszi

2010. szept. 16. 17:12
 8/13 A kérdező kommentje:

15:24

Azt nem is vetted észre, hogy heti 5 munkanapra heti 3 póló jár? Most erre azt mondhatnád a sajás stílusodban, hogy: "évente 52-vel többször kell beindítanod a mosógépet és rámegy néhány tízezer forint a mosószerre, meg a vízre, meg a talajt is szennyezed, na borzalom" ugye? Vagy ez már nem hangzik olyan jól?

Aúgy meg (ha már annyira a kétkezi dolgozó ellen foglalsz álláspontot) elmondanám, hogy igen: évente egyszer póló miatt állsz sorba. Meg havonta egyszer a fizetés papírért, meg havonta mégegyszer a kajajegyért, meg évente két-háromszor egyéb szarság miatt (szabadságnyílvántartás, adminisztratítv dolgok), meg három kéthavonta egyszer leb@szás céljából hívnak össze.

De kívánom, hogy te is ilyen helyen dolgozz és ugyenennyiért. (nettó 80 ezer)

2010. szept. 16. 17:27
 9/13 A kérdező kommentje:
hoppá, elírtam: nem heti 3 póló, hanem évi 3 póló. tehát három naponta kell mosni.
2010. szept. 16. 17:28
 10/13 anonim ***** válasza:
Én pólót sem kapok....
2010. szept. 16. 18:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!