Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Megállíthatatlan az infláció:...

Megállíthatatlan az infláció: 8,3 százalékos volt a drágulás februárban? és a bérek meddig lesznek tarthatóak?

Figyelt kérdés

Az élelmiszerek és a benzin árának maximálása is csak egy kicsit tudta lassítani az infláció száguldását, 2007 augusztusa óta nem volt akkora drágulás, mint most. Az árbefagyasztással nem érintett termékek közül a margarin ára 25,8 százalékkal, a kenyéré 25 százalékkal nőtt. Ráadásul az orosz-ukrán háború gazdasági hatásai még csak nem is látszanak ezeken a számokon.

így viszont a bérek sem lesznek tarthatóak.

2022. márc. 9. 09:59
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%

Bizonyára a kamionosok nagyon odafigyelnek a szakszervezeti megállapodásokra. Minimum 5000 sofőr hiányzik csak idehaza, a keresetek 650-750 közötti kategóriába esnek és mindenki egy nap alatt talál állást.

Kivel fogjon össze a kamionos? Mivel jellemzően egy-két hetet távol van össze tud fogni a benzinkutassal és a targoncással, nehogy azt mond hogy érdekli ha 1000 ft lesz egy liter benzin hisz örül ha szabadidejében nem kell azt a rohadt kormányt tekergetnie.

Azt se mond hogy nem nő év közben a kamionos jövedelme hisz a napidíjat eur-ban kapja, vagy ha nem akkor megállapodhat akár úgy is a főnökével.

60 eur/nap pedig február végén 22.188,-ft volt, ma meg 22.990,-ft. 9-nap telt el azóta, és csak a középárfolyammal számoltam.

2022. márc. 9. 14:14
 22/23 anonim ***** válasza:
6%
#21 Te aztán olyan hülye vagy állva, mint Orbán nekifutásból, pedig ő is igazán durva. Talán Putyin és Trump előz be, de csak kanyarban...
2022. márc. 9. 15:06
 23/23 anonim ***** válasza:
93%

22# Én a tényeket soroltam és tapasztalatból.

Mond, melyik állításom hülyeség?

-Az 5000 sofőr hiánnyal keveset mondtam.

-650-750 közti fizu is átlagosnak mondható, ha nem így van akkor üzenj és felveszlek.

-Egy-két hét távollét átlagos, de ha te gyorsabban megjárod Liszabont akkor te vagy a király :)

-covid alatt kiszámoltuk, volt hogy senkivel nem érintkezett a sofőr (automata kút, csipogós raktár)

-komolyan gondolod hogy 10.000-12.000 km levezetése után valakinek az a kikapcsolódás hogy még levezet személykocsival is pár km-t?

-kamionon a bér összetevődik az üzemanyag megtakarítás-napidíj-bér hármasából. Adómentes napidíj 60 eur/nap, ezzel számoltam és az mnb 2022.02.28.-2022.09.09. deviza közép árfolyammal (369,8/383,18).

Ezek a tények. Tudom-tudom most jön a tőkés-kizsákmányoló-adócsaló-sorosbérenc-narancskomcsi-stb frázisok (bocs ha valamit kihagytam), de én csak a tényeket mondtam az említett szakmáról.

2022. márc. 9. 15:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!