Meddig lesznek tarthatóak a bérek ilyen mértékű drágulás és élelmiszer áremelkedés mellett?
Napi szintűek már a konfliktusok a management és a beosztottak között-béremelést követelnek sokan mert nem tudnak ilyen mértékben elszállt árak mellett kijönni a haviból.
meddig lesznek tarthatóak a mostani bérek az elszállt árak mellett?
Persze lehet úgy is állni a dolgokhoz hogy kit érdekel az alkalmazott miből él-de azért egy normális hely másképp áll a humánerőforráshoz.
(és itt nem a jóskapista cégekről beszélek)
"hogy nem szeretném ha elértéktelenedne a fizetésem, készülök inflációs adattól a kihordós ebédünk árán át"
Nálunk is pont ilyen érvekkel jönnek. És erre az a főnökség válasza hogy ez van, a bér az ennyi, de el lehet menni.
Bármeddig tarthatóak lesznek a bérek. Nálunk irodai pozira garantált bárminimummal Pesten 600 felett volt a pályázatok száma.
És csak diplomással állnak szóba.
1.- már nem pörög annyira a gazdaság, koronavírus helyzet van - németeknél, spanyoloknál leépítések vannak (biztos máshol is, de erre van rálátásom).
2.- Amennyiben a bérek tovább emelkednek, a multik "cuccolnak" keletebbre.
Nem véletlenül vannak alacsonyan tartva a bérek.
Ezért kell magasan hozzáadott értékű oktatás, szakmák alapjait létrehozni, fejleszteni. Illetve lassan, de biztosan, saját gazdaságot kiépíteni.
Mert a vége az lesz, amit az utolsó válaszoló ír.
"Én sem jóskapista helyen vagyok, hanem a Boschnál és az utóbbi 3 évben mióta itt vagyok minden évben emeltek kb 6-8%-ot."
Az nem túl sok. Nagy részét elviszi az infláció.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!