Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Meddig lesznek tarthatóak a...

Meddig lesznek tarthatóak a bérek ilyen mértékű drágulás és élelmiszer áremelkedés mellett?

Figyelt kérdés

Napi szintűek már a konfliktusok a management és a beosztottak között-béremelést követelnek sokan mert nem tudnak ilyen mértékben elszállt árak mellett kijönni a haviból.

meddig lesznek tarthatóak a mostani bérek az elszállt árak mellett?

Persze lehet úgy is állni a dolgokhoz hogy kit érdekel az alkalmazott miből él-de azért egy normális hely másképp áll a humánerőforráshoz.

(és itt nem a jóskapista cégekről beszélek)

2020. okt. 10. 10:00
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
25%
2026. Január 18 ig
2020. okt. 10. 10:40
 2/27 anonim ***** válasza:
75%
Én sem jóskapista helyen vagyok, hanem a Boschnál és az utóbbi 3 évben mióta itt vagyok minden évben emeltek kb 6-8%-ot. Januárban még többet is fognak nekem, mert magasabb fizetési kategóriába kerülök. (Több mint 10%-ot fognak.)
2020. okt. 10. 10:50
 3/27 A kérdező kommentje:
hát itt nálunk két éve volt utoljára 2,5% emelés. idénre volt betervezve pont ennyi, e le lett fújva-tehát maradt a nulla %
2020. okt. 10. 10:55
 4/27 anonim ***** válasza:
100%
Addig lesz tartható a jelenlegi bérszínvonal, amíg találnak embert, aki hajlandó ennyiért dolgozni. Nem úgy néz ki, hogy a közeljövőben elfogynának az éhbérért robotoló szerencsétlenek.
2020. okt. 10. 11:19
 5/27 anonim ***** válasza:
100%
Én amikor úgy érzem hogy eljött az ideje, mindig (ezt úgy értem ilyen évente/másfél évente) bemegyek a főnökhöz és elmondom korrekten, hogy nem szeretném ha elértéktelenedne a fizetésem, készülök inflációs adattól a kihordós ebédünk árán át, az üzemanyag áron keresztül a forint árfolyam változásáig (az utolsó emelés óta) sokmindennel, és mondok neki egy számot hogy mennyi emelést gondolok reálisnak. Ő ezt átnézi és ajánl valamit, kicsit alkudozunk és megegyezünk. Most legutóbb kb. egy hónapja voltam bent ilyen ügyben nála, mert múlt évben nem volt emelés, és nem akartam hogy az idei év is így teljen el. Szóval egy 10% korrekciót kértem az eltelt cirka másfél év után, amit pici lefelé kerekítéssel meg is adott. Nem is emelés ez igazából, inkább korrekciónak mondanám, és tényleg csak annyi a célom hogy legalább a fizetésem reálértékét valamennyire megőrizzem. Ő is elmondta hogy az ismert körülmények miatt most nem hasít annyira a cég, de amit kérek az végülis reális, így ennyit meg tud adni. Szóval két normális ember egész sok mindent meg tud beszélni, csak tényleg két normális ember kell hozzá. Nekem a főnökkel szerencsém van.
2020. okt. 10. 11:40
 6/27 A kérdező kommentje:

"hogy nem szeretném ha elértéktelenedne a fizetésem, készülök inflációs adattól a kihordós ebédünk árán át"

Nálunk is pont ilyen érvekkel jönnek. És erre az a főnökség válasza hogy ez van, a bér az ennyi, de el lehet menni.

2020. okt. 10. 12:46
 7/27 anonim ***** válasza:
28%

Bármeddig tarthatóak lesznek a bérek. Nálunk irodai pozira garantált bárminimummal Pesten 600 felett volt a pályázatok száma.

És csak diplomással állnak szóba.

2020. okt. 10. 12:55
 8/27 anonim ***** válasza:
100%

1.- már nem pörög annyira a gazdaság, koronavírus helyzet van - németeknél, spanyoloknál leépítések vannak (biztos máshol is, de erre van rálátásom).

2.- Amennyiben a bérek tovább emelkednek, a multik "cuccolnak" keletebbre.

Nem véletlenül vannak alacsonyan tartva a bérek.

2020. okt. 10. 12:59
 9/27 anonim ***** válasza:
50%

Ezért kell magasan hozzáadott értékű oktatás, szakmák alapjait létrehozni, fejleszteni. Illetve lassan, de biztosan, saját gazdaságot kiépíteni.

Mert a vége az lesz, amit az utolsó válaszoló ír.

2020. okt. 10. 13:08
 10/27 anonim ***** válasza:
55%

"Én sem jóskapista helyen vagyok, hanem a Boschnál és az utóbbi 3 évben mióta itt vagyok minden évben emeltek kb 6-8%-ot."

Az nem túl sok. Nagy részét elviszi az infláció.

2020. okt. 10. 13:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!