Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Az áremelkedés infláció nem...

Az áremelkedés infláció nem bőven elég indok egy béremelésre?

Figyelt kérdés

Ha valaki béremelést kér és indokot kérnek tőle miért kér miért adjanak akkor a NAPTÁR nem bőven elég indok?

Vagyis nem azért kér valaki emelést mert szebb jobb okosabb lett, hanem azért mert 17ben vették fel adott bérrel és most 20van. Eltelt három év. Infláció bérrobbanás áremelkedés... stb.

valamiből élni kell. Ez nem bőven elég indok az emelésre?

Érdekes mert a CÉG MAGA jan 1-el minden terméke árát ütemezetten és automatikusan emelte. A termékei nem többek szebbek jobbak mint eddig de eltelt 1 év, hát többért adja.

De ugyanezen logika az én bérem kapcsán miért okoz megütközést?

Ne azért adjon emelést mert több szebb jobb lettem. Hanem azért adjon emelést amiért ő emelte a saját termékei árát. Mert eltelt X idő és minden drágább lett.

Ez nem bőven elég?

2020. jan. 11. 09:22
1 2 3 4 5 6
 1/54 anonim ***** válasza:
81%
Nem.
2020. jan. 11. 09:23
 2/54 A kérdező kommentje:
Mi kell még akkor ha ez nem elég?
2020. jan. 11. 09:24
 3/54 anonim ***** válasza:
86%
Az, hogy többet érjen a munkád.
2020. jan. 11. 09:24
 4/54 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem emel és ugyanúgy ott maradsz és elvégzed a munkádat, ahogy azelőtt, akkor mégis mi a francért emelne?

A munkáltatónak a profit maximalizálása a cél.

2020. jan. 11. 09:26
 5/54 A kérdező kommentje:

???? ÉS KI DÖNTI EL hogy az én munkám mennyit ér? Ki az a személy? mert a főnök maga nem lehet ez a személy mert neki érdekében áll hazudni tehát nem autentikus az ítélete.

(nem ér többet a munkád = nem adok több bért)

A főnöknek érdekében áll hazudni hogy ne kelljen többet adni tehát az ő véleménye nem autentikus mert részrehajló.

De ha ő nem akkor ki az aki dönt?

2020. jan. 11. 09:27
 6/54 A kérdező kommentje:

"gyanúgy ott maradsz és elvégzed a munkádat, ahogy azelőtt, akkor mégis mi a francért emelne?"

GYŰLÖLÖM ezt a logikát, amellett baromság is.

Azért nem emel mert ott maradsz annyiért is.

Oké.

Fordítsuk meg.

Ha ez igaz akkor a fordítottja is igaz.

Ha elmegyek emel majd?

Nem. Akkor se.

Állításod megdőlt.

2020. jan. 11. 09:28
 7/54 anonim ***** válasza:
100%

"ÉS KI DÖNTI EL hogy az én munkám mennyit ér? Ki az a személy?"

Nem személy, piacnak hívják.

2020. jan. 11. 09:30
 8/54 A kérdező kommentje:

Ja értem a piac. Az akkor gáz mert más cég hasonló munkakörre többet ad. (ld fizetesek.hu profession bériránytű stb)

Akkor tessék a piac döntött. A munkám többet ér.

És most akkor mi lesz? Most akkor a főnök majd emel? Te mondtad!

Hát akkor?

(és ne, ne kezdjük el hogy menj akkor máshova mert NEM MEGYEK!!)

2020. jan. 11. 09:32
 9/54 anonim ***** válasza:
100%

"ÉS KI DÖNTI EL hogy az én munkám mennyit ér? Ki az a személy?"

Te vagy az.

Ha azt mondod, hogy mától csak +50k-ért vagy hajlandó dolgozni, onnantól fogva a cégnek két lehetősége van, vagy megfizet, vagy elenged. Ha úgy dönt a cég, hogy neki ennyit megérsz és pénze is van rá, akkor meg fog fizetni. Ha úgy dönt, hogy túl drága vagy neki, akkor felmond neked.

2020. jan. 11. 09:33
 10/54 anonim ***** válasza:
100%

"(és ne, ne kezdjük el hogy menj akkor máshova mert NEM MEGYEK!!)"

Tehát akkor saját bevallásod szerint is önként dolgozol a piaci bér alatt, nem kényszerít rá senki, a te döntésed.

Kereshetnél többet, de nem akarsz.

Akkor nem értem mi a problémád.

2020. jan. 11. 09:34
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!