Az áremelkedés infláció nem bőven elég indok egy béremelésre?
Ha valaki béremelést kér és indokot kérnek tőle miért kér miért adjanak akkor a NAPTÁR nem bőven elég indok?
Vagyis nem azért kér valaki emelést mert szebb jobb okosabb lett, hanem azért mert 17ben vették fel adott bérrel és most 20van. Eltelt három év. Infláció bérrobbanás áremelkedés... stb.
valamiből élni kell. Ez nem bőven elég indok az emelésre?
Érdekes mert a CÉG MAGA jan 1-el minden terméke árát ütemezetten és automatikusan emelte. A termékei nem többek szebbek jobbak mint eddig de eltelt 1 év, hát többért adja.
De ugyanezen logika az én bérem kapcsán miért okoz megütközést?
Ne azért adjon emelést mert több szebb jobb lettem. Hanem azért adjon emelést amiért ő emelte a saját termékei árát. Mert eltelt X idő és minden drágább lett.
Ez nem bőven elég?
"vagy kirúg, ha nem dolgozol"
Hát akkor itt meg is dőlt a logikád (ha dolgozol ennyiért is... ) mert nem dolgozom ennyiért és ennek nem az lenne az eredménye hogy többet adnak hanem még ennyit se és kirúgnak.
Hát akkor...
" szerint kapsz végkielégítést,"
Jogszerűen igen. És ha nem ad? Akkor mehetek bíróságra és majd az unokáim megkapják az ítéletet... vagy tán nem így lenne?
De még z se kell. Kamu kreált fegyelmi okkal kivág és akkor nem kel fizetnie semmit.
Vagy tán nem így van?
Vázolom a szituációt. Tehát, mivel a főnököd drágábban adja a termékeit, ezért te több fizetést szeretnél
"Ne azért adjon emelést mert több szebb jobb lettem. Hanem azért adjon emelést amiért ő emelte a saját termékei árát."
De a főnöködnek a profit maximalizálása a célja. Az alapanyagok drágábbak lettek, drágábban adja a termékeit. Ez neki sem jó, mivel valószínűleg kevesebbet ad el belőle, abban a ténynek a tudatában, hogy az emberek nem keresnek többet, mint eddig. Még mielőtt azon rágódnál, ütemezett áremelés volt, elárulom én is csináltam ilyet. Kereskedő vagyok és bizonyos termékeket olyan kicsi árréssel adtam el, hogy megelégeltem és minden ilyennek növeltem az árát január elsejével. Hidd el te sem akarsz átpakolni háromszor 300 kg cukrot, hogy ezen most kerestem 1500 forintot.
"Vagyis nem azért kér valaki emelést mert szebb jobb okosabb lett, hanem azért mert 17ben vették fel adott bérrel és most 20van. Eltelt három év. Infláció bérrobbanás áremelkedés... stb."
Ugye tudod, hogy ahogy nőnek az igényeid, neki úgy nőnek a költségei? Ugye tudod, hogy az infláció őt is ugyanúgy (vagy még jobban) sújtja.
"Ne azért adjon emelést mert több szebb jobb lettem. Hanem azért adjon emelést amiért ő emelte a saját termékei árát. Mert eltelt X idő és minden drágább lett."
Tehát, mint említettem, ahogy neked, úgy neki is.
Ha van még egyéb logikátlan hozzáfűznivalód, szívesen megcáfolom.
"Ha van még egyéb logikátlan hozzáfűznivalód, szívesen megcáfolom."
Nullát értettél meg abból amit mondtam. NULLÁT.
"Tehát, mint említettem, ahogy neked, úgy neki is."
Ez esetben viszont az országban egy darab cég se lehetne aki akár 1 fillér emelést is ad, hiszen mindennek az ára nő, a ktg mindenütt nő--->> akkor sehol se lehetne 1 fillér emelés se.
Hm?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!