Az áremelkedés infláció nem bőven elég indok egy béremelésre?
Ha valaki béremelést kér és indokot kérnek tőle miért kér miért adjanak akkor a NAPTÁR nem bőven elég indok?
Vagyis nem azért kér valaki emelést mert szebb jobb okosabb lett, hanem azért mert 17ben vették fel adott bérrel és most 20van. Eltelt három év. Infláció bérrobbanás áremelkedés... stb.
valamiből élni kell. Ez nem bőven elég indok az emelésre?
Érdekes mert a CÉG MAGA jan 1-el minden terméke árát ütemezetten és automatikusan emelte. A termékei nem többek szebbek jobbak mint eddig de eltelt 1 év, hát többért adja.
De ugyanezen logika az én bérem kapcsán miért okoz megütközést?
Ne azért adjon emelést mert több szebb jobb lettem. Hanem azért adjon emelést amiért ő emelte a saját termékei árát. Mert eltelt X idő és minden drágább lett.
Ez nem bőven elég?
"Mi motiválná, hogy emeljen, ha nincs semmi következméyne annak, ha nem emel? :)"
És akinek emelnek ott milyen következmény lenne ha NEM tenné? MI történne? Semmi. Nem menne el az illető vagy elmenne és jönne 20 másik a helyére.
Ott se lenne következménye.
"És akinek emelnek ott milyen következmény lenne ha NEM tenné? MI történne? Semmi."
Én például felmondanék, ha nem kapnék emelést.
"És akkor a kérdés:? most akkor mi van? Az én főnökömnek mennyire releváns hogy más mennyit ad?
Mert józan ész alapján relevánsnak kéne lennie hiszen ő is a piacon él."
Lehet, hogy elgondolkodik rajta, hogy talán lehetne neked többet is fizetni... de aztán meglátja, hogy te kevesebb pénzért is hajlandó vagy bejárni dolgozni, és úgy van vele, hogy akkor minek is emelgessen?
Te sem fizetsz a kenyéért 500Ft-ot, ha megkapod 300-ért is.
---
" Ha úgy dönt, hogy túl drága vagy neki, akkor felmond neked."
Mégis miért mondana fel?
HM???
Mégis miért?"
Hát ha nem vagy hajlandó bejárni dolgozni, akkor előbb-utóbb fel fog neked mondani :)
Vagy te mondasz fel, teljesen mindegy. Nem az a lényeg, hogy ki kinek mond fel, hanem az, hogy ha nem tudtok megegyezni, akkor nincs munka.
"Azért kapj fizetésemelést, mert ő valamit drágábban ad el"
Nem azért. Nem ezt mondtam. Tán olvass vissza!
Én azt kérdeztem ha ő emeli a termékei árát pusztán azért mert telik az idő minden drágább és így neki is drágább a termék előállítása (alapanyag benzin stb) akkor
MÉGIS MIÉRT CSODÁLKOZIK ha én ugyanezen logika alapján emelést kérek?
Nem azért kérek emelést mert Ő többért adja a termékét! Hanem azért mert ő árat emelt mert midnen drágább oké én meg emelést kérek mert NEKEM IS minden drágább. Több a kaja a lakhatás a közlekedés a ruha...
stb.
Mi olyan marha bonyolult ebben?
" Elvégzed a munkádat ennyiért is, úgyhogy ennyit ad."
Újra megint ez a maszlag. Oké tegyük fel holnaptól nem végzem el ennyiért a munkámat. Akkor többet ad majd? te írtad! Elvégzem ennyiért tehát nem ad többet! Oké akkor nem végzem el ennyiért akkor többet ad majd? A logikád alapján igen!
Hm?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!