Az áremelkedés infláció nem bőven elég indok egy béremelésre?
Ha valaki béremelést kér és indokot kérnek tőle miért kér miért adjanak akkor a NAPTÁR nem bőven elég indok?
Vagyis nem azért kér valaki emelést mert szebb jobb okosabb lett, hanem azért mert 17ben vették fel adott bérrel és most 20van. Eltelt három év. Infláció bérrobbanás áremelkedés... stb.
valamiből élni kell. Ez nem bőven elég indok az emelésre?
Érdekes mert a CÉG MAGA jan 1-el minden terméke árát ütemezetten és automatikusan emelte. A termékei nem többek szebbek jobbak mint eddig de eltelt 1 év, hát többért adja.
De ugyanezen logika az én bérem kapcsán miért okoz megütközést?
Ne azért adjon emelést mert több szebb jobb lettem. Hanem azért adjon emelést amiért ő emelte a saját termékei árát. Mert eltelt X idő és minden drágább lett.
Ez nem bőven elég?
"Hohó!! Hát akkor talán mégse vagyok olyan rossz? HM? hát akkor te mit is mondták most? Hogy az utcáról beesett ember ki tudja milyen így lehet én jobb vagyok nála?"
Nem, nem jobb vagy nála, hanem jobban kihasználható.
"Hogy az utcáról beesett ember ki tudja milyen így lehet én jobb vagyok nála"
Az utcáról beesett embert nem biztos, hogy szét szopathatná kedve szerint, téged viszont igen. Ha ezt te úgy nevezed, hogy jobb vagy, akkor igen, jobb vagy.
Tehát akkor igen röviden: a főnök azért nem vesz fel új embert helyettem mert az új ember(nek)
a) még a cégén piaci bért kéne adni és akkor honnan lesz új bömbi a főnök segge alá az úgy nem jó
b) az új ember lehet az öklét küldené a főnök pofájába adott esetben és nem hallgatna és az úgy pláne nem jó
c) és eleve az új ember kb az első hónapban itt hagyná őt a francba és az nem jó
Jól összefoglaltam?
Szóval mindegy én milyen vagyok de ÓCCCSÓÓÓ vagyok és semmi más nem számít ?? csak a a pííííízzzzzz pííízzzzzzz ??
Érdekes én anno vállalat menedzsment és munkahelyi tervezés (mert tanultam ám ilyet is...) tárgyak keretében egészen másként definiáltuk a munkaerővel való bánásmódot és másban határoztuk meg a "jó" és "értékes" munkaerőt nem csak abba hogy píízzzzzz
???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!