SOS! Egy fiatal életet menthettek meg most! Mibe fektessem az 1 millió forintomat most amikor össze fog omlani az ország?
OTP kártyám van, 1,3 millió megtakarításom (1,5 éve dolgozok 2 munkanélküli időszakkal), a szüleimmel élek és krónikus beteg vagyok (így nem végezhetek fizikai munkát és 30 ezret kell havi szinten gyógyszerre költenem).
Napi szinten munkába járok 100 km-t vezetve (a benzináremelkedést már kezdem megérezni) és nem szeretném hogyha jönne valami nagy káosz, akkor repüljön a nagy nehezen, vérrel összekuporgatott pénzem.
KÉRDÉS: mit javasoltok most, amibe befektetve évekig tartja az inflációt az 1 millióm (ennyit akarok félretenni) és tutibiztosan megbízható (ergo semmit nem vesztek vele?
Arra gondoltam, hogy egy az egyben átváltom euróra, mert a HUF-EUR árfolyama ennél csak rosszabb lesz. Vagy ti mit tudnátok tanácsolni, hogy a következő években ne ússzon el a pénzem? (lány vagyok amúgy, ha ez számít)
"(lány vagyok amúgy, ha ez számít)"
Igen, persze hogy számít. Lányok más árfolyamon válthatnak eurót, és az államkötvény is többet kamatozik nekik...
"mit javasoltok most, amibe befektetve évekig tartja az inflációt az 1 millióm (ennyit akarok félretenni) és tutibiztosan megbízható (ergo semmit nem vesztek vele?"
Ez a meghatározás leginkább az államkötvényre igaz.
Nem akarlak kiábrándítani de avval az 1 millióval ami kb. 2.800 euró nem fogod magad bebiztosítani. Máshol ennyi egy táska ára.
Bitcoin, euró.
Vegyél állampapírt és kész. Bármikor visszatudod váltani, ha szükséged van a pénzre és nem igényel agyat a kezelése.
Ha kicsit előrelátóbb vagy, akkor tanulj valami normális szakmát, amivel többet kereshetsz akár helyben.
"Nem lesz semmiféle gazdasági válság. Én magamba fektetnék ennyi pénzt, főleg, ha ennyi a gazdasági ismeretem. Lehetnél fiú is."
Ennyiből nem jön ki a műtét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!