Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Megállíthatatlan az infláció:...

Megállíthatatlan az infláció: 8,3 százalékos volt a drágulás februárban? és a bérek meddig lesznek tarthatóak?

Figyelt kérdés

Az élelmiszerek és a benzin árának maximálása is csak egy kicsit tudta lassítani az infláció száguldását, 2007 augusztusa óta nem volt akkora drágulás, mint most. Az árbefagyasztással nem érintett termékek közül a margarin ára 25,8 százalékkal, a kenyéré 25 százalékkal nőtt. Ráadásul az orosz-ukrán háború gazdasági hatásai még csak nem is látszanak ezeken a számokon.

így viszont a bérek sem lesznek tarthatóak.

2022. márc. 9. 09:59
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Azt hogy mostanában nem lesz ilyen.
2022. márc. 9. 10:24
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Jó, igaz, én bäsztam el, későn ismertem fel a kérdező kilétét sajnos és belementem a beteg játékába. Úgyhogy itt ki is szálltam drágám, megyek valós, értelmes kérdésekhez inkább :)
2022. márc. 9. 10:27
 13/23 anonim ***** válasza:
58%
Ezennel le is van nullázva a nagy minimálbér emelés :D ALKALMATLAN kormány!
2022. márc. 9. 10:44
 14/23 anonim ***** válasza:
64%
Előre megyünk, csirkefar - HÁTRA.
2022. márc. 9. 10:46
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Miért ne lennének a bérek tarthatóak? Pont hogy egyre jobban tarthatóak, hiszen hónapról hónapra egyre kevesebbet érnek reál értéken.
2022. márc. 9. 11:15
 16/23 anonim ***** válasza:
66%
Fú de jól megy a tanároknak! Csak azért sztrájkolnak, hogy közben győzzék a neten rendelni a sok cuccot maguknak, mert nincs idejük elkölteni a felhalmozódott lóvét. Egy kezdő tanár is csak két havi keresetéből megvehet egy második kerületi háromemeletes villát, és még prostira is futja, na meg a barátnőjét is eltartja, akinek így dolgozni se kell.
2022. márc. 9. 11:32
 17/23 anonim ***** válasza:
73%
Milyen szakszervezet? Max. a pedagógusoknak, egészségügynek van szakszervezete, egy operátoroknak, vagyonőröknek, gondnokoknak, takarítóknak, stb.-nek nincs szakszervezete! Ők mit tudnának tenni? Max. keresnek jobban fizető állást, de a helyzet kihasználása miatt nem viszik fel a béreket.
2022. márc. 9. 12:26
 18/23 anonim ***** válasza:
#17: Operátoroknak van egyébként. Pl. ott a MASZSZ. Na nem mintha sok hasznuk lenne.
2022. márc. 9. 12:36
 19/23 A kérdező kommentje:

"Milyen szakszervezet? Max. a pedagógusoknak, egészségügynek van szakszervezete, egy operátoroknak, vagyonőröknek, gondnokoknak, takarítóknak, stb.-nek nincs szakszervezete!"

Na de AKADÁLYA SEMMI nincs hogy gründoljanka egyet és egységesen lépjenek fel, nemdebár?

Fogjanak össze és lesz. Ingyen. Ja hogy ahhoz minimális ész és összefogás kéne. Hát szar ügy. akkor nem lesz.

2022. márc. 9. 13:01
 20/23 anonim ***** válasza:
Nagyvállalatoknál megy a szakszervezet, ott működhet, de sokezer vállalkozásnál, ahol van egy-egy takarító, egy takarító szakszervezet nem játszik igazán. Ja, majd kiharcol sok ezer vállalkozásnál egy kollektív szerződést a takarítóknak... És ezt mindegyik el is hiszi...
2022. márc. 9. 13:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!