Közigazgatás vagy fizikai munka? Melyikkel járnék jobban?
Idén végzek az NKE ÁNTK közigazgatás-szervező szakán és riasztó, hogy milyen alacsony fizetések vannak meghatározva a bértáblában.
Nem akarok elhelyezkedni közszférában, viszont nem értek semmihez, így max betanított munkára vesznek fel. Nem tudom, megérné e inkább elmenni egy gyárba vagy árufeltöltőnek vagy ilyesmi helyre, de ilyen helyeken is magasabb a fizetés.
Épp azért, addig megszedem magam pénzzel fizikai munkából, amíg szerzek egy normális végzettséget. Néztem az álláshirdetéseket, egy Aldiban már bruttó 400 feletti bért kínálnak.
Versenyszférában úgysem fogják elfogadni a közszférás tapasztalatomat.
Meg egy kormányhivatalban napi 9 órát kell dolgozni 8 helyett. Akkor már inkább jobb 8 óra fizikai munka, mint 9 óra aktatologatás.
Akkor a sok rendőr meg tanár miért hagyja ott a pályáját és megy el inkább árufeltöltőnek meg ilyen munkakörökbe?
Én is kb ugyan annyit fogok keresni ezzel a diplomával, mint egy tanár vagy egy rendőr
A köztisztviselők, kormánytisztviselők fizetését is megemelik majd?
Elég szívás, hogy azért jártam egyetemre, hogy 180 ezerért ücsörögjek egy kormányablakban
Ami jó szakma szerintem az a festő vagy aki a légkondikat szerelik
ők nagyon jól keresnek és úgy alakítják a munkaidejüket ahogy nekik jó
festő mindig kell oda ha nincs tapasztalatod is hívnak mert valaki már le van foglalva hónapokkal előre
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!