Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Közigazgatás vagy fizikai...

Közigazgatás vagy fizikai munka? Melyikkel járnék jobban?

Figyelt kérdés

Idén végzek az NKE ÁNTK közigazgatás-szervező szakán és riasztó, hogy milyen alacsony fizetések vannak meghatározva a bértáblában.

Nem akarok elhelyezkedni közszférában, viszont nem értek semmihez, így max betanított munkára vesznek fel. Nem tudom, megérné e inkább elmenni egy gyárba vagy árufeltöltőnek vagy ilyesmi helyre, de ilyen helyeken is magasabb a fizetés.

2022. jan. 18. 04:52
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
70%
10-es: nem kell mindent elhinni. Megnézném én azt a helyet, ahol egy pályakezdőnek 358-at fizetnek - legfeljebb bruttóban. Egyébként valóban, a közszféra is tág kategória: közszéfra a kormányhivatal is, de a minisztérium is. És abban is van igazság, hogy a jól fizető helyekre nehezebb bekerülni, de a kérdés eredetileg arra vonatkozott, hogy érdemes-e a közszférában gondolkozni. Erre szerintem az a válasz, hogy igen, sokkal jobb perspektíva, mint szalagmelósként szívni egy életen át.
2022. jan. 19. 08:13
 12/32 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem pár évig dolgozz a szakmádban ha már elvégezted a szakot és mellette levelezőn csinálj meg egy jobban fizető szakot.
2022. jan. 19. 10:28
 13/32 A kérdező kommentje:

Épp azért, addig megszedem magam pénzzel fizikai munkából, amíg szerzek egy normális végzettséget. Néztem az álláshirdetéseket, egy Aldiban már bruttó 400 feletti bért kínálnak.

Versenyszférában úgysem fogják elfogadni a közszférás tapasztalatomat.

Meg egy kormányhivatalban napi 9 órát kell dolgozni 8 helyett. Akkor már inkább jobb 8 óra fizikai munka, mint 9 óra aktatologatás.

2022. jan. 20. 23:46
 14/32 anonim ***** válasza:
48%
Tudod mire nem gondolsz? Hogy azért a bruttó 400+-ért kihajtyák a beled is. Azért a bruttó 400+-ért nincs egy rendes hétvégéd, ünneped. Illetve nehogy azt hidd, hogy odamész és hirtelen kicsengetik neked a 400+-at. Egy barátnőm ott dolgozik, igaz "csak" heti 35 órában (30 órás volt, de a főnöke módosította a szerződését, aláírta HELYETTE és utána közölte hogy mostantól 35 órában doglozik), és a 30 órára kapott nettó 160 ezret. 1 éve dolgozik itt kb, idegileg kivan már kb fél éve, most kiderült hogy gerincsérve is van, amivel egyáltalán nem megértőek, folyamatosan cseszegetik.
2022. jan. 21. 09:21
 15/32 A kérdező kommentje:

Akkor a sok rendőr meg tanár miért hagyja ott a pályáját és megy el inkább árufeltöltőnek meg ilyen munkakörökbe?

Én is kb ugyan annyit fogok keresni ezzel a diplomával, mint egy tanár vagy egy rendőr

2022. jan. 21. 17:47
 16/32 anonim ***** válasza:
0%
A tanároknak jobb lesz a fizetése. Kormányváltás lesz.
2022. jan. 21. 20:33
 17/32 A kérdező kommentje:

A köztisztviselők, kormánytisztviselők fizetését is megemelik majd?

Elég szívás, hogy azért jártam egyetemre, hogy 180 ezerért ücsörögjek egy kormányablakban

2022. jan. 21. 21:30
 18/32 anonim ***** válasza:
Mindig lehet váltani, ha nehezebb is
2022. jan. 22. 08:25
 19/32 anonim ***** válasza:
Szerintem választások után megszoritások lesznek, függetlenül attól h ki nyer mert el van adósodva az ország
2022. jan. 26. 16:35
 20/32 anonim ***** válasza:

Ami jó szakma szerintem az a festő vagy aki a légkondikat szerelik

ők nagyon jól keresnek és úgy alakítják a munkaidejüket ahogy nekik jó

festő mindig kell oda ha nincs tapasztalatod is hívnak mert valaki már le van foglalva hónapokkal előre

2022. jan. 26. 16:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!