Önéletrajzban gyártósori munka vagy közigazgatás néz ki jobban? Több helyen olvastam, hogy köziges múlttal nem szívesen alkalmazzák az embert.
Ez nem úgy van hogy aki közigazgatási tapasztalattal rendelkezik azt elvből nem alkalmazzák, viszont egy olyannal szemben akinek a versenyszférában van tapasztalata, hátránnyal rendelkezik. De mondjuk egy diplomával rendelkező HR-es közszférás azért el tudna helyezkedni utána a versenyszférában, csak nehezebben.
És persze az se mindegy, hogy közigazgatásban milyen pozíciót toltesz be.
Azért egy nagyobb felelősségű osztályvezető nagyságrendekkel elismertebb pozíció a munkaerőpiacon mintsem összeszerelőnek lenni egy gyárban.
"Több helyen olvastam, hogy köziges múlttal nem szívesen alkalmazzák az embert."
Pontosítok: Csak közigazgatási múlttal, és csak a versenypiacon nem.
Én mindkét helyen több évtizedet lehúztam, és simán pattoghatok a két piac között.
Persze az sem mindegy, hogy hova nyújtanád be az önéletrajzot. Ezt a kérdésedben nem jelölted meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!