Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Azonnal ki akarok lépni egy...

Azonnal ki akarok lépni egy cégtől, mi a teendő?

Figyelt kérdés

Elvállaltam egy munkát, de azok után, ami történt a cégnél, egy percet sem akarok ott maradni.

A munkaszerződésben az van, hogy 3 hónap próba idő, aztán fel lehet mondani a szerződést.

De hogy van ez? Bemegyek, és elmondom, hogy menni akarok, aláírok valamit, és mehetek?

Mi van akkor, ha szívat azzal, hogy "majd megcsinálja a papírokat", de nem történik semmi??? Akkor menjek a rendőrségre?

El akarok húzni onnnan. 1 hetet voltam ott.

2022. jan. 15. 20:41
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:
Akkor mit lehet tenni, ha nem engednek el?
2022. jan. 15. 21:04
 12/30 anonim ***** válasza:
100%
Mi az, hogy nem engednek el? Beadod a felmondást, leadod a cuccaid és kisétálsz az ajtón. Próbaidő alatt kb. ennyi.
2022. jan. 15. 21:06
 13/30 A kérdező kommentje:
Így legyen. Majd írok, hogy mi lett.
2022. jan. 15. 21:08
 14/30 anonim ***** válasza:
81%
Azért elgondolkodtató, hogy sehol nem bírsz meglenni. Gondolom anyuék eltartanak.
2022. jan. 15. 21:21
 15/30 A kérdező kommentje:

Nincs benne semmi a elgondolkodtató, mivel nincs egy normális szakma a kezemben, amivel tudnék olyan munkát vállalni, amivel egy normális helyre kerülök. Amit végigcsináltam, azok szezonális munkák voltak, ez lett volna hosszabb távú

Legutóbb 2021-ben dicséretes diák voltam. De halasztottam a tanulásban, hogy pénzt gyűjtsek. Pont azért, hogy ne anyámékra szoruljak.

Másrészt nem tudod, mi történt velem ennél a cégnél, nem hiába vagyok ennyire megijedve.

Már várom, hogy folytassam a tanulást, ez az eset is rádöbbentett, hogy mennyire fontos az iskolai végzettség.

2022. jan. 15. 21:51
 16/30 anonim ***** válasza:
64%
Mi az, hogy nem engednek el? Mit fognak csinálni szerinted, leütnek és bezárnak a pincébe?
2022. jan. 15. 22:26
 17/30 A kérdező kommentje:

Esetleg húzzák a kilépést sokáig, vagy random megfenyegetnek. Ezek nem tisztességes emberek.

De bízom abban, hogy le tudok onnan lépni. Már az sem érdekel, ha nem fizetnek ki.

2022. jan. 15. 22:54
 18/30 anonim ***** válasza:

Próbaidőn vagy még?

Mi történt, hogy ennyire fosol?

2022. jan. 15. 23:43
 19/30 anonim ***** válasza:
Ha szexuálisan zaklattak, nyugodtan tegyél feljelentést a rendőrségen, szerintem.
2022. jan. 15. 23:48
 20/30 anonim ***** válasza:

A munkaszerződésed 3 hónap próbaidőt tartalmaz. Ezt írtad.

A próbaidő lejárta előtt mind a munkavállaló, mind a munkáltató INDOKLÁS NÉLKÜL a munkaviszonyt felmondhatja!

Nem megszünteti, hanem felmondja!

Felmondani írásban kell egy munkaviszonyt. MINDIG!

Ha Te mondasz fel, akkor Neked kell megírnod a felmondást. Ez ennyire egyszerű:

Cég neve, címe

Alulírott Buga Jakab (zárójelbe a személyes adataid) az X. Y. naptól fennálló munkaviszonyomat a mai napon felmondom.

Dátum és az aláírásod

Két egyező példányban írod meg. Az egyiket odaadod a munkáltatónak, a másikon pedig dátummal ellátva átveteted vele. Az átvétel dátuma azért fontos, mert az igazolja, hogy még próbaidő alatt lépted meg a felmondást, tehát nincs felmondási időd, a felmondás átadását követően már távozhatsz is a munkahelyről mindenféle következmény nélkül. Ha kaptál céges dolgokat, azokkal mindenféleképpen számolj el (lepapírozva), mielőtt kilépsz az ajtón!

A cégnek innentől kezdve 5 munkanapja van arra, hogy a leszámolási papírokat elkészítse, a bérszámfejtést megcsinálja, és ezeket biztosítsa részedre. Nem vagy köteles személyesen bemenni érte. Ha nem teszed meg, a cég legkésőbb az 5. munkanap köteles a nyilvántartásában szereplő címedre kipostázni ezeket. Ha készpénzes bérfizetés volt, nem banki utalásos, akkor a béredet is köteles postán továbbítani.

Abban az esetben, ha a cég a törvényben előírtaknak nem tesz eleget (előző felsorolásokat a törvény írja elő, nem én találom ki őket), panaszt tehetsz a kormányhivatalokban található munkaügyi felügyelőségen. Ők az illetékes hatóság munkaügyi problémákkal kapcsolatban, nem pedig a rendőrség...

2022. jan. 16. 05:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!