Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Azonnal ki akarok lépni egy...

Azonnal ki akarok lépni egy cégtől, mi a teendő?

Figyelt kérdés

Elvállaltam egy munkát, de azok után, ami történt a cégnél, egy percet sem akarok ott maradni.

A munkaszerződésben az van, hogy 3 hónap próba idő, aztán fel lehet mondani a szerződést.

De hogy van ez? Bemegyek, és elmondom, hogy menni akarok, aláírok valamit, és mehetek?

Mi van akkor, ha szívat azzal, hogy "majd megcsinálja a papírokat", de nem történik semmi??? Akkor menjek a rendőrségre?

El akarok húzni onnnan. 1 hetet voltam ott.

2022. jan. 15. 20:41
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
87%

"A munkaszerződésben az van, hogy 3 hónap próba idő, aztán fel lehet mondani a szerződést."

Valamit nagyon félre értesz.

A próbaidő azt jelenti hogy a munkáltató és a munkavállaló is bármikor felmondhat. Ha túl lennél már három hónap próba időn, akkor kötelezhetne a munkáltató felmondási időre. Egyszerűen csak bemész és közlöd hogy ennyi volt.

2022. jan. 15. 20:43
 2/30 A kérdező kommentje:

De alá kell írni valamit?

Nincs nagy tapasztalatom a munkában. Előtte pl. a McDonald's-ban voltam, de ott sem voltam 3 hónapig, pedig szerződésem volt.

Akkor volt valami papír, amit másnapra készítettek el, úgy léptem ki.

2022. jan. 15. 20:46
 3/30 anonim ***** válasza:
100%
Igen, nyilván a kilépő papírjaidat alá kell írnod.
2022. jan. 15. 20:47
 4/30 A kérdező kommentje:

Illetve előtte voltam Balatonon szezonmunkán, de a 3 hónap próbaidő ott sem lett kitöltve.

Ott is alá kellett írnom valami kilépőt.

Ezért kérdezem, hogy most mi van??

A szerződést akarom megszüntetni.

2022. jan. 15. 20:48
 5/30 A kérdező kommentje:

Na ezt mondom...

És a kilépő papírokat meddig húzhatja? Mondhatja azt, hogy egy hét múlva??

2022. jan. 15. 20:49
 6/30 anonim ***** válasza:
100%
Bemész, közlöd hogy nem kívánsz a továbbiakba ott dolgozni, ők meg megmondják hogy mikor mehetsz a kilépőpapírjaidért.
2022. jan. 15. 20:50
 7/30 A kérdező kommentje:
Értem. És ha nem engednek el, menjek a rendőrségre?
2022. jan. 15. 20:51
 8/30 anonim ***** válasza:
100%

Miért ne engednének el?

Próba idő alatt indoklás nélkül bármikor felmondhatsz.

Nekem a kovid miatt még be se kellett mennem, kiküldték postán.

2022. jan. 15. 20:53
 9/30 A kérdező kommentje:
Mert ez egy aljas, törvénytelen cég, nem véletlenül teszek fel ilyen későn kérdéseket.
2022. jan. 15. 20:55
 10/30 anonim ***** válasza:
61%
A rendőrségre mehetsz, ők max a vállukat vonogatják majd neked hogy ez nem az ő hatáskörük.
2022. jan. 15. 21:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!