Azonnal ki akarok lépni egy cégtől, mi a teendő?
Elvállaltam egy munkát, de azok után, ami történt a cégnél, egy percet sem akarok ott maradni.
A munkaszerződésben az van, hogy 3 hónap próba idő, aztán fel lehet mondani a szerződést.
De hogy van ez? Bemegyek, és elmondom, hogy menni akarok, aláírok valamit, és mehetek?
Mi van akkor, ha szívat azzal, hogy "majd megcsinálja a papírokat", de nem történik semmi??? Akkor menjek a rendőrségre?
El akarok húzni onnnan. 1 hetet voltam ott.
"A munkaszerződésben az van, hogy 3 hónap próba idő, aztán fel lehet mondani a szerződést."
Valamit nagyon félre értesz.
A próbaidő azt jelenti hogy a munkáltató és a munkavállaló is bármikor felmondhat. Ha túl lennél már három hónap próba időn, akkor kötelezhetne a munkáltató felmondási időre. Egyszerűen csak bemész és közlöd hogy ennyi volt.
De alá kell írni valamit?
Nincs nagy tapasztalatom a munkában. Előtte pl. a McDonald's-ban voltam, de ott sem voltam 3 hónapig, pedig szerződésem volt.
Akkor volt valami papír, amit másnapra készítettek el, úgy léptem ki.
Illetve előtte voltam Balatonon szezonmunkán, de a 3 hónap próbaidő ott sem lett kitöltve.
Ott is alá kellett írnom valami kilépőt.
Ezért kérdezem, hogy most mi van??
A szerződést akarom megszüntetni.
Na ezt mondom...
És a kilépő papírokat meddig húzhatja? Mondhatja azt, hogy egy hét múlva??
Miért ne engednének el?
Próba idő alatt indoklás nélkül bármikor felmondhatsz.
Nekem a kovid miatt még be se kellett mennem, kiküldték postán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!