Felmondtam a munkahelyemen szónélkül rá 1 hétre kipostázták a kilépő papírjaim.A bérjegyzékes papíron az áll,hogy az összes szabadságomat felhasználtam,pedig én egyetlen egy szabit sem vettem ki..Ez így mennyire szabályos?
Időarányosan 5 nap szabadság jár Neked. Ha ebből egyet sem vettél ki, akkor azt a munkaviszony megszűnésekor a munkáltatónak pénzben meg kell váltania.
Sok munkáltató nincs tisztában azzal, hogy munkaviszony megszűnését követő 5. munkanapig nem csak az igazolásokat, hanem a béredet is postázniuk kell a címedre, ha személyesen nem mentél be érte.
Az is lehet, hogy szabálytalanul ugyan, de a többiek bérével együtt, a szokásos bérfizetési napon fogják kifizetni Neked is.
Telefonon kérdezd meg, hogy mikor postázták (a törvényben leírtaknak megfelelően) a béred a címedre, mert nem kaptad még meg, ellenben az iratokat már igen.
Ha nem intézkednek és valóban nem fizetnek ki rendesen, akkor a kormányhivatalokban találod a munkaügyi hatóságokat. Ott kell panaszt tenned. Személyesen lehet, mivel jegyzőkönyvet vesznek fel róla, az alapján indítják el a munkáltatóval szemben az eljárást.
Csak idő kérdése, és mindent meg fogsz kapni...
Itt találod őket (a cég székhelye szerint illetékes hatóságnál tegyél panaszt):
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!