Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hollandiában angollal ?

Hollandiában angollal ?

Figyelt kérdés
Januárban megyek ki dolgozni Hollandiába. A munkához Angol nyelvtudást kérnek ami van is. Ahogy olvasgattam neten azért sok munka elvégezhető angol nyelvtudással. Ha hosszútávon bejön akkor nyilván lehetne szó arról, hogy Holland nyelvet megtanulni. De addig is mennyire nagy hátrány , hogy nem beszéllek hollandul ?

2021. dec. 13. 11:09
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

10!

Egyetértesz a 8-assal? Épp az ellenkezőjét írtad annak, amit ő.

2021. dec. 17. 08:21
 12/23 anonim ***** válasza:
Elírtam. Egyetértek a 9-essel. :)
2021. dec. 17. 08:26
 13/23 anonim ***** válasza:
17%

9:

Azzal, hogy magyar mentalitásról beszélsz instant lebuktattad magadat, hogy soha az életben nem éltél külföldön. Nincs olyan, hogy magyar mentalitás, minden másik országban ugyanilyen mentalitásúak az emberek, csak erről nem trendi beszélni.

Voltam kint Dániában, Németországban is, sehol se különbek az emberek, max a turistákkal.

Dániában lazán egy negyedkész putri pincébe akart költöztetni a dán főnököm.

Németországban mindent elkövetett a német közvetítőm, hogy alig tudjak bejelentkezni, alig kapjam meg az adószámomat ezzel kapva meg a normális fizumat, stb.

Akkor milyen magyar mentalitásról beszélünk? Mindegyik országban vannak full bunkó, tahó, stb. emberek, csak legfeljebb nem veszed észre, mert nem értetted amit mondanak.

A 8as is erre utalt, hogy anyanyelvi tudás nélkül az érted csak meg, amit engednek, hogy megérts.

2021. dec. 20. 09:10
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

13!

Mókás vagy, cukorborso. Majd' 10 éve élek Amsterdam mellett egy kisvárosban.

A munkám miatt igen sok emberrel kerülök kapcsolatba. Valahogy mindig a magyar kezd el kvaa anyázni, meg hasonlók. Jó ideig komolyan szégyenkezve mertem elmondani, hogy magyar vagyok, ha valaki ujjal találkoztam, mert a tapasztalatuk az volt, hogy a magyar lop, csal, hazudik,egomanias és megbízhatatlan.

Nem kell anyanyelvi tudas, csak nyelvtudas, akarat, odafigyeles és nyitottság. Nekem csak jó tapasztalataim vannak.

Téma és vita ezzel részemről lezarva,szia

2021. dec. 20. 13:39
 15/23 anonim ***** válasza:
0%

14:

Újabb eset mikor valaki instant lebuktatja magát. Valóban kint élnél akkor tudnád, hogy a nyugatiak óriási része azt se tudja, hogy hol van Magyarország, azt se tudja milyen nép a magyar, stb.

Az is ilyen tipikus viselkedés, hogy próbálod lejáratni a magyarokat, mintha ők lennének a legszörnyűbb népség, csak ők káromkodnának, beszélnének alpári nyelven, stb. Holott ez nem népfüggő, minden nép között vannak ilyen emberek.

Ahogy a lopás, csalás, hazudozás se népfüggő. A többire meg feleslegesen bele se megyek, mert durcásan kijelentetted, hogy nem vagy hajlandó vitatkozni, nehogy kiderüljön egyáltalán nincs igazad és össze ne omoljon a lelkivilágod.

2021. dec. 21. 10:51
 16/23 anonim válasza:
100%
Sajnos nekem is hasonló tapasztalatom van. Amikor Londonban életem nem akarták elhinni, hogy magyar vagyok , mert ők fehér magyart nem láttak még. Amúgy nem igaz, hogy nem tudják hogy hol van Magyarország. A németek évtizedekig itt találkoztak egymással a Balatonál
2021. dec. 23. 09:48
 17/23 anonim ***** válasza:

16!

Nem hát. Max másik földrészen nem tudják. Rengeteg holland jár és járt Magyarországra.

2021. dec. 23. 09:52
 18/23 anonim ***** válasza:
59%

16:

Angolok általánoságban bulgárokkal keverik össze a magyarokat valamiért. Meg amit te írsz jobban Kanadára volt jellemző, míg széttrükköztek a politikai menekült státusz kérelmi rendszert a cigányok. Nem hiába volt, hogy Kanada külön plakátokat helyeztetett ki Miskolcon emiatt.

A németekkel meg kb. az egyedüli nem szomszédos népet soroltad fel, akik általánoságban tudják hol van Magyarország.

Hollandok is csak azért tudják, mert baromira bevásárolták magukat telkekkel meg házakkal Magyarországon.

2021. dec. 23. 12:59
 19/23 anonim válasza:

Ez Angliában is így volt. Tudod a munka nyelvtudás nélkül sok pénzért szlogen ott is működött.

Aha tehát akkor a lengyelek sem tudják , hogy Magyarország hol van meg a csehek sem?

Egyébként közel sem csak a telkeik miatt. Emlékszem ,hogy a 2000-es években kifejezetten bulizni akaró fiatal hollandokat hoztak Magyarországra. Siófokon például voltak holland rendőrök is ekkoriban 2-3 darab, mert annyira sok fiatal volt. Az Aqua pub/club az meg olyan hely volt ahova csak hollandok mehettek be. Ezek már megszűntek , mert a Balaton drága lett és ezeket a fiatalokat Albániába viszik meg Bulgáriába , mert olcsóbb. Tehát nem csak a házaik miatt. Ne keverd Amerikával ezeket az országokat, mert ott valóban ilyenek vannak. Nyilván minden országban van olyan aki nem tudja hol van Magyarország de szerintem Magyarországon is van olyan aki nem tudja, hogy hol van Hollandia.

2021. dec. 23. 13:15
 20/23 anonim ***** válasza:

19:

Direkt kiemeltem, hogy szomszédos országokon kívül, erre beírod Csehországot. Meg Lengyelországot, akivel történelmi kapcsolatunk van.

Hollandok meg elsődlegesen a telek miatt ismerik, mert magyar viszonylatban jó pénzért, holland viszonylatban marha olcsón kaptak telkeket. Nagyon sokan ebből az ügyeskedésből gazdagodtak meg.

Balaton meg csak magyaroknak drága. Már nem azért nem jön annyi nyugati turista, mert annyira drága lenne, hanem egyszerűen a tökük tele van a kavarásokkal, stbvel. Például azért van kevesebb nyugati turista, aki vitorlázna, mert a tökük tele van, hogy minden egyes kikötőben külön-külön kell megvenniük minden szükséges bürokratikus dolgot már. Meg még nagyon sok mindent sorolhatnánk.

Amerikával meg nem keverem, legtöbb nyugat-európai tényleg nem tudja hol van Magyarország, nem ismeri a magyar népet, mert mára a mindennapi életben annyira jelentéktelen lettünk.

2021. dec. 23. 14:45
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!