Hollandiában angollal ?
Hát a munkaszerzodesedet nem ártana pontosan megerteni. Amúgy 10 éve élek itt, még nem találkoztam olyan emberrel, aki ne beszélt volna angolul.
Nagyra értékelik, ha beszélek az anyanyelvuket, az se zavarja őket, ha nem helyesen, de sokkal messzebbre jutsz, sokkal segitokeszebbek és nyitottak, ha beszélsz valamilyen szinten hollandul.
"De addig is mennyire nagy hátrány , hogy nem beszéllek hollandul ?"
Csak annyira, mintha Magyarországon nem beszélnél magyarul.
Azt érted majd csak meg amit hagynak, hogy megérts...
8!
Hollandiában Magyarország. Egyrészt ahogy már írtam, a 10 év alatt egyetlen olyan hollanddal se találkoztam, aki nem beszélt volna angolul - és nem nagyvárosban élek- másrészt meg nem magyar mentalitással élnek
4-es vagyok
Egyetértek a 8-assal. Holland tudás nélkül találtam munkát, vettem ki lakást, regisztráltam magam a városházán és mentem kb háromszor háziorvoshoz méhnyakrák szűrés meg aranyér miatt és vittem állatorvoshoz a cicámat. Egyetlen egyszer sem fordult elő, hogy nem értettük meg egymást a főnökömmel, a lakás tulajával, a hivatali alkalmazottal, az orvossal vagy az állatorvossal.
Sajnos gyanítom, hogy ez Magyarországon másképp lenne.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!