Vannak itt olyanok akik proliból lettek értelmiségiek (karrier szempontjából)?
Olyasmire gondolok, hogy pl. targoncás vagy kukás, gyárimunkás (stb.) is voltál, majd diplomát szereztél és el is tudtál vele helyezkedni….
Van itt ilyen?
Ha igen, miből mivé lettél konkrétan?
De a "proli" szót pejoratív értelemben használja az emberek 99.9%-a!
Erre jössz és utólag kezded magyarázni, hogy a "proli" az értelmezésedben semmi rosszat nem jelent és nem egy negatív csengésű szó. Nem mintha bárkit érdekelne, hogy szerinted mit jelent... Minimum bocsánatot kellene kérned ezek után, mert rengeteg embert megsértettél ezzel.
Egyébként vannak olyan emberek, akik felnőttként továbbképzik magukat, hogy magasabb pozícióban dolgozhassanak. +Itt már írta valaki, hogy továbbképezte magát, tehát van olyan ember, aki fizikai munkásból lett értelmiségi munkát végező.
Most arra vagyok kíváncsi, hogy mit kezdesz ezzel az információval?
#32.
De én írtam ki a kérdést.
És?
Továbbra sem írtam sem a kérdésben, sem a kommentekben olyasmiket a #29.-ben állítasz…
“ Nem minden fizikai munkát végző ember azért az mert hülye volt az iskolához lehet valaki szakmát akart szerezni és szerzett is “
És hol írtam én ennek az ellenkezőjét, kérlek idézd!
Valószínűleg kisebbségi komplexusos vagy, amiatt hogy proli vagy és ezért egyből elindul a védekező mechanizmus, holott senki nem bántott…
Pontosabban 1-2 válaszoló igen, de én biztos hogy nem.
Vannak lenézett munkakörök, nem mondom, hogy jogos, de vannak.
Én írtam, hogy anno őrködtem, a lenézés is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy tanuljak és váltsak.
Lehet a kérdező rosszul tette fel a kérdést, és olyasmire gondolt, hogy takarítóból lett-e valaki mondjuk irodavezető, érthető módon a prolit sokan sértésnek veszik.
Az is tény, hogy sokan kerülnek olyan élethelyzetbe, hogy nem találnak a végzettségüknek megfelelő munkát, és adják alább.
Ismertem olyan kétkezi takarító vállalkozót, akinek 2 diplomája volt és mégis a takarítás mellett döntött, mert saját vállalkozással sokkal jobban járt anyagilag. (Voltak alkalmazottai, de mindig beállt és ő is csinálta)
Aztán olyan takarítónőt is láttam aki középfokú végzettséggel takarított inkább, mert ezt tudta kötetlen munkaidőben csinálni, mellette bejárónő is volt, már akkoriban is 3x annyit kereset, mint én.
Én azt vallom, hogy a munka semmilyen formában nem szégyen, aki lenéz valakit a munkaköre alapján, annak komoly bajok vannak a fejében.
Pincerbol érettségi nelkul(15 ev) Programozo(most vegzek a bachelorrel nemetorszagban)Ket idegen nyelven beszélek felsőfokon...
Nem tartottam magam en sem prolinak akkor sem, de őszintén a bachelor megszerzése nem csak a szakmai fejlodes, lelki is.
Kitartast, komplex gondolkodást, csapatmunkat(szellemi) es meg sok minden mast is tanultam. Sokszor mintha egy teljesen más ember lett volna belőlem.Ha az ember felnőtt fejjel vag neki a tanulásnak teljesen máshogy ut az egesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!