Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Vannak itt olyanok akik...

Vannak itt olyanok akik proliból lettek értelmiségiek (karrier szempontjából)?

Figyelt kérdés

Olyasmire gondolok, hogy pl. targoncás vagy kukás, gyárimunkás (stb.) is voltál, majd diplomát szereztél és el is tudtál vele helyezkedni….

Van itt ilyen?

Ha igen, miből mivé lettél konkrétan?

2021. dec. 3. 15:26
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
100%
Webshop adminisztrátorából lettem laborvezető, kb. 3 hónap alatt. 1 évig dolgoztam a webshopnál, ami üzlet is volt, számláztam, kiszolgáltam,átmentem az elelmiszeriparba minőségellenőrnek, próbaidő utolsó napján felmondtam, mert jött egy jobb lehetőség
2021. dec. 3. 19:47
 12/42 anonim ***** válasza:
100%

Értem az okfejtésedet, vannak benne igazságok.

Az a baj, hogy felnőtt egy olyan korosztály (a mai 60-70 év közöttiek) akik már inkább megveszik a marokkói paradicsomot, minthogy neveljenek és locsolgassanak egy palántát. S egyre inkább efelé megy a társadalom, mert azt mondja, "nem éri meg". (De megérné, mert nem a vegyszeres, kínnal érett szart enné) de persze az orvosnak, a gyógyszerésznek stb. Is meg kell élnie valamiből.

A lenézésről még annyit, hogy ha mindenki magával lenne elfoglalja, hogy saját maga jó, becsületes stb. Ember legyen, akkor nem a másikról beszélgetne, vágna pofákat. Magyarország amúgyis a megszólás,ítélkezés fellegvára.

Tudom, hogy ez csak Utópia, s azt Mórus Tamás már megírta...

Hogy a kérdésre is válaszoljak:

Szüleim varrónő és villanyszerelő (csavar és huzalgyári munkás) én tanár lettem. Jelenleg nem a szakmámban dolgozom, de fehérgallérosként keresem kenyerem.

#7 voltam

2021. dec. 3. 23:40
 13/42 anonim ***** válasza:
66%

"Ha gyári munkás vagy, akkor bizony proli vagy, még ha a fejed tetejére állsz akkor is."

A jó édes k anyádat azt te gyökér!

2021. dec. 4. 07:29
 14/42 A kérdező kommentje:

Proli = legszegényebb polgár, kizsákmányolt bérmunkás.

Értelmiség = A művelt emberek; a társadalom iskolázott, szellemi munkát végző embereinek összessége.

Szóval igen, ha gyári munkás vagy, attól ha itt szitkozódsz, még nem leszel értelmiségi…

2021. dec. 4. 09:11
 15/42 A kérdező kommentje:
Vagy azt állítod, hogy a gyári munka az szellemi munka és iskolázottnak kell hozzá lenni, hogy végezhessed?
2021. dec. 4. 09:13
 16/42 anonim ***** válasza:
72%
Én gyárban dolgozom, mint laborvezető, de mikor minőségellenőr voltam szinten gyárban, biológus végzettségem már meg volt :D ennyit a prolisagról
2021. dec. 4. 09:53
 17/42 anonim ***** válasza:
54%

Te nem tudod értelmezni a proli kifejezést, mert megnyitottad a google-ben az első találatot, amit justicia szidónia írt és most azzak villogsz, le sem ellenőrizve, hogy helyes-e a fogalom.

Hát te minden vagy, csak nem észlény. Az értelmes szót meg konzekvensen helytelenül használod. Ember, szedd már össze magad

2021. dec. 4. 09:58
 18/42 anonim ***** válasza:
54%

Hogy a fogalmak kicsit tisztázva legyenek:

[link]

2021. dec. 4. 11:05
 19/42 A kérdező kommentje:
#19. Tehát akkor úgy van, ahogy én is írtam.
2021. dec. 4. 11:13
 20/42 anonim ***** válasza:
69%
Tyű, neked aztán vannak gondjaid s szövegértelmezéssel
2021. dec. 4. 11:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!