Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Vannak itt olyanok akik...

Vannak itt olyanok akik proliból lettek értelmiségiek (karrier szempontjából)?

Figyelt kérdés

Olyasmire gondolok, hogy pl. targoncás vagy kukás, gyárimunkás (stb.) is voltál, majd diplomát szereztél és el is tudtál vele helyezkedni….

Van itt ilyen?

Ha igen, miből mivé lettél konkrétan?

2021. dec. 3. 15:26
1 2 3 4 5
 21/42 A kérdező kommentje:

Én ezt írtam:

Értelmiség = A művelt emberek; a társadalom iskolázott, szellemi munkát végző embereinek összessége.

Az általad linkelt oldal:

1. ideje legnagyobb részében valamiféle szellemi tevékenységet végez, vagyis munkája megköveteli a gondolkodást, a kognitív jellegű feladatok végrehajtását

2. tájékozott a tágabb (és szűkebb) környezete, a világ, Európa, Magyarország, illetve városa aktuális viszonyaival, ami mellett rendelkezik egy általános műveltséggel (szerzett tudással) is, mely felöleli a legtöbb tudományterület bizonyos szintű ismeretanyagát - pl. történelem, irodalom, zene, művészetek, reál diszciplinák, műszaki tudományok … stb - és amelyet a kritikai gondolkodás jegyében tud bővíteni.

3. aktivitással éli életét olyan értelemben, hogy tevékeny részese a körülötte zajló eseményeknek illetve folyamatoknak, él politikai jogaival, végez bizonyos társadalmi tevékenységet, folyamatosan képezi, műveli magát, olvas, tájékozódik, azonosulni tud a mindenkit- vagy a többséget érintő ügyek megoldásaival (a megoldások szükségszerűségeivel), a helyi társadalom és a világ fő problémáival és van véleménye a hazai közélet kérdéseiről, amit szűkebb vagy tágabb körében meg is oszt másokkal.

Lényegében én is ugyanezt írtam, csak éppen nem fejtettem ki 20 mondatban, hanem 3 sorban írtam le a lényeget.

2021. dec. 4. 11:28
 22/42 anonim ***** válasza:
54%

Nem én írtam, de én tudtam veled ellentétben értelmezni.

Te elolvastad, erre leírtad, hogy a gyári munkás = proli, mikor egy gyárban dolgozók kb. 1-2%-a dolgozik olyan munkakörben, ahol nem kell az agyat használni.

De te még ezt sem tudod

2021. dec. 4. 11:32
 23/42 A kérdező kommentje:

De a gyári munkás alatt senki sem a gépészmérnökre asszociál, hanem az operátorra, a betanított szalagmunkásra.

A gyárimunkás és az operátor szinte szinonimák.

2021. dec. 4. 11:35
 24/42 anonim ***** válasza:
0%
Nem, csak te asszociálsz erre, mert te vagy ilyen korlátolt gondolkodasú proli :) Az operátor mellesleg a gépbeállító, akinek legtöbb esetben műszaki végzettsége van, vagy ha végzettsége nincs is belőle, de biztosan nálad jobban ért a gépekhez, azaz ugyanoda lyukadunk ki, hogy még egy gyári munkás is jobb nálad
2021. dec. 4. 11:38
 25/42 A kérdező kommentje:

#25. Mi az, hogy “még egy gyári munkás is”???

Én sehol semmivel nem utaltam arra, hogy lenézném a prolikat, mivel ez nincs is így…

Ellenben a Te fogalmazásodból csak úgy süt.

Amit meg az operátorról írsz az elavult infó.

Ennyi erővel a call centeres is operátor, mert egykor, valamikor úgy nevezték.

“Ma leginkább a gyártósoron dolgozó gépek kezelőit, illetve a betanított munkát végző gyártósor mellett dolgozókat nevezik operátornak. Nincs egységes megegyezés, hogy pontosan milyen feladatkört ellátó személyt lehet operátornak nevezni, így cégenként más és más jelentéssel bír az operátor szó, van ahol csak a gyártott termék legyártását, de van olyan is, ahol a becsomagolását is az operátorok végzik. Ezen felül természetesen magába foglalja a gépek beállítását, sőt még van olyan, ahol a dokumentálást, ellenőrzését is.

Összességében azt mondhatjuk, hogy a betanított munkásokat szokták operátoroknak nevezni, akik előírások, utasítások szerint cselekszenek. A feladat elvégzéséhez általában nem szükséges általános iskola végzettségnél magasabb.“

[link]

2021. dec. 4. 11:46
 26/42 A kérdező kommentje:

Én voltam már operátor munkakörben alkalmazva, műszaki végzettség nélkül, gyárban.

Gyakorlatilag szalagmunkás voltam…

2021. dec. 4. 11:48
 27/42 anonim ***** válasza:
54%

belőlem nem süt, hogy lenézem a gyári munkásokat, mivel a te megfogalmazásod alapján, mint vezető munkakörben is, de egy proli gyári munkás vagyok. Te belőled süt, hogy lenezed őket, én csak téged néznek le és prolinak tartalak, gondolom egész nap tv-zel és hasonlót értelmiségi dolgokat csinálsz.

Nekem elavult az infót, mikor benne dolgozok és neked nem, aki egyszer vmikor régen dolgozott ott? :) ez ogen, micsoda logika.

Most megint kerestél egy előre leírt fogalmat, mert önálló gondolatod sincs, hogy nagad fogalmazd meg amit mondani akarsz, ezért keresel egy krealt fogalmat és csak azért is belepaszirozod a te elméleted ebbe, még akkornm is, ha a valóság teljesen ellent mond ennek.

Gratulálok te észkombájn

2021. dec. 4. 12:00
 28/42 anonim ***** válasza:
77%

"Én voltam már operátor munkakörben alkalmazva, műszaki végzettség nélkül, gyárban.

Gyakorlatilag szalagmunkás voltam…"

Jó, akkor a gyártás előkészítő = raktári komissiózó, csak így jobban hangzik. Mondjuk nekem még a kiszedési listát is létre kellett hoznom, a megrendelés alapján, csak ez menti meg a helyzetet.

A munkáltatók próbálják a sz@r melót sokszor hangzatos nevekkel illetni, de tény, hogy az önéletrajzban jobban néz ki.

2021. dec. 4. 12:50
 29/42 anonim ***** válasza:
0%
Az a baj, hogy a kérdező egy értelmifogyatékos retardált így bármit mondotok neki, lepereg róla, mintha meg sem hallaná. Csak a prolizás megy részéről, a 8 bites agyával nem fogja fel, hogy gyárakban sem csak a betanított munka létezik, de istenem ő azt gondolja, hogy értelmiségi pedig egy ostoba.
2021. dec. 4. 16:23
 30/42 A kérdező kommentje:

#29.

Nem tudom, hogy Te miket olvastál, de hogy nem az én kommentjeimet az fix.

2021. dec. 4. 17:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!