Miért terjesztik itt is sokan hogy Németországban, Ausztriában meg hasonló helyeken nincs jobb élet, sőt, rosszabb az élet mint itthon, mi ez a marhaság?
Éltem kinn Ausztriában és sokkal könnyebb volt a megélhetés. Azt tapasztaltam hogy ott egyszerűen több mindenre futotta a bérből.
Meg azt hogy jobban aránylottak a költségek a fizetéshez.
A sok troll terjeszti hogy kinn kunyhókban laknak a vendégmunkások meg 12 en egy lakásban, eközben egyedül béreltem lakást kinn..
Megéltem, félreraktam.
Itthon még szobát bérelve is jóval kevesebbet tudtam félrerakni....
Pedig a szobabérlés a lakásbérléshez képest nagyon budi...
Sok troll terjeszti hogy brutális árak vannak kinn...Ja, sok minden jóval drágább, csak éppen az alap megélhetés jobban kijön a fizetésből.
A lakhatás ,élelmiszer könnyebben megfizethető.
Sokkal jobb kinn az életszínvonal. Minek ezt letagadni?
Ma nincs kerítés, aknamező, bárki kimehet megnézni mi újság van, meg élni.
Van pl. óvónő családtagom, 220 nettót keres. Szerinted ő is egy tanulatlan proli azért nem 700 netót kap mint ti?
Gondolom az összes óvónőnek is el kellene mennie vállalkozónak akkor vagy beszerző managernek.
Aztán a gyerekkel majd foglalkozik az oviban a robot, vagy akárki...
Azért ér rá jövő nyáron mert ők is leléptek az országból. A maradékon meg ti marakodtok. Ezért tudnak annyit elkérni.
Mondjuk ezt is csak Pesten lehet, ott van ennyi burzsuj.
Egyébként laktam Pesten (2018-2020) között, és egyáltalán nem az volt hogy minden bokorban jól fizető melók voltak...
Szopattak pl. gyorsétteremben nettó 170 ért...
Hát el lehet onnan jönni. De amúgy meg tök mindegy mert nem is akarnak dolgozni szal lekakálom őket. Fent írt haverok is aki villanytszerel régi haverjait hívta Pestre dolgozni, 300-350 havi fizetésért, lakhatás támogatva, egy se akar menni.. fiatal életerős férfiak, mert azt mondjak még a közmunka is jobb mert ott nem kell délutánig dolgozni..kinek mi a fontos, nem is érdekelnek engem az ilyen prolik..
Az ápolónők sírását se kell bevenni, pont hogy van ápolónő barátnőm, megmondta hogy sose menne külföldre, jól keres, elégedett. Nyugodtan járjál utána egyáltalán nem keresnek olyan keveset. Persze nem csinálnám a munkájuk, de nem is keresnek rosszul. A férjem orvostechnikai cégnél volt 8 évig, az összes pesti kórházba járt be, sok ápolónőt ismer..persze ott se mindegy milyen osztályon van ( mennyit tanult) mennyit dolgozik stb de mindig az vernyog amúgy aki semmit se csinál.
A probléma nem az hogy elmentek a szakemberek...minek mennének? Egy- két órás melókkal keresnek 50-100 ezreket, aki megy és csinálja összeszed havi 3-4 milliót, minek menne külföldre? A probléma az hogy kb mindenki felújít, építkezik, már a 3 éves fürdőszobát és újraburkoltaják némelyek mert nek divatos és ennyi ember nincs mint amennyi igény... épülnek a lakóparkok, társasházak, ott vannak.
Ott van a sok életerős férfi Borsodban Szabolcsban lehetne tanulni dolgozni és lenne szakember elég de könnyebb kannásbort vedelni meg gyakorizni persze..
Szerinted miért mentek el? Mert pár éve nem volt ez, döglődött az építőipar IS.
Nem azért mentek el mert már olyan sokat kerestek hogy nem tudták hová rakni a pénzt...
" Fent írt haverok is aki villanytszerel régi haverjait hívta Pestre dolgozni, 300-350 havi fizetésért, lakhatás támogatva, egy se akar menni.."
Ha nekem adsz ilyen melót, amihez nem kell szakma, nem olyan megterhelő fizikailag, nem alkoholistákkal kell dolgozni meg börtöntöltelékekkel
És fizet így, 300+ nettót, meg adsz lakhatást, már indulok is hozzád melózni.
Ja és napi 8 óra. Nem 14.
Figyu, neked van egy ilyen jóléti buborékod, értjük. De attól még rohadt sokan nem keresnek jól az országban.
Szerinted én 3 műszakban a gyárban a lábamat lógattam? Nem, kemény meló volt, aztán a fizetés meg budi volt mégis..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!