Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért terjesztik itt is sokan...

Miért terjesztik itt is sokan hogy Németországban, Ausztriában meg hasonló helyeken nincs jobb élet, sőt, rosszabb az élet mint itthon, mi ez a marhaság?

Figyelt kérdés

Éltem kinn Ausztriában és sokkal könnyebb volt a megélhetés. Azt tapasztaltam hogy ott egyszerűen több mindenre futotta a bérből.

Meg azt hogy jobban aránylottak a költségek a fizetéshez.

A sok troll terjeszti hogy kinn kunyhókban laknak a vendégmunkások meg 12 en egy lakásban, eközben egyedül béreltem lakást kinn..

Megéltem, félreraktam.

Itthon még szobát bérelve is jóval kevesebbet tudtam félrerakni....

Pedig a szobabérlés a lakásbérléshez képest nagyon budi...

Sok troll terjeszti hogy brutális árak vannak kinn...Ja, sok minden jóval drágább, csak éppen az alap megélhetés jobban kijön a fizetésből.

A lakhatás ,élelmiszer könnyebben megfizethető.

Sokkal jobb kinn az életszínvonal. Minek ezt letagadni?

Ma nincs kerítés, aknamező, bárki kimehet megnézni mi újság van, meg élni.

2021. dec. 2. 09:40
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:
62%

Attól függ kinek. Aki tanulatlan proli annak ott egy kicsit lehet tényleg jobb. De pl nekem nem hiszem, hogy jobb lenne. Stratégiai beszerzőként 700 nettót keresek, a férjem pedig logistic branch manager 600 nettó körül keres. Lakáshitelünk havi 120e ft. Havi több mint 1 milliónk van "élni"

Nem hiszem hogy Ausztriában jobban élnénk.

2021. dec. 2. 12:00
 32/51 A kérdező kommentje:

31: Nem tudom mennyit keresnétek ilyen munkával Ausztriában, de azért ezek szélsőségesen magas fizetések itthon.

Rohadtul nem az átlag vagytok, messze nem.

A nettó 700 ezer Bpn is nagyon magas fizetés.

2021. dec. 2. 12:04
 33/51 anonim ***** válasza:
76%
Azert a szelsosegesen magastol eleg messze all a 700 netto, mikor egy kompetensebb senior fejleszto annyit keres, mint ok ketten a ferjevel.
2021. dec. 2. 12:06
 34/51 anonim ***** válasza:

És csak az én munkahelyemen több 100 ember van magasabb pozícióban mint én. Ipari parkban dolgozok, kb 50-100 cég van, mindenhol hasonló pozíciókban így vagy többet keresnek.

És valóban, nem vagyunk orvosok , vállalkozók, óránként 100 ezret kereső szakmunkások, IT-sok ügyvédek stb.. azok még jócskán felettünk vannak

2021. dec. 2. 12:23
 35/51 anonim ***** válasza:

Egyetlen szegény rokonok, kollegám, barátom, ismerősöm sincs. Mindenkinek új autó, felújítás, új kanapé, jó ruhák, nyaralás stb

Oké van egy szegény réteg nyilván, de hol nincs?? Voltam Bécsben, láttam csöveseket. Voltam Londonban, láttam csórókat. Voltam Kaliforniában, láttam sátorban élő több ezer embert.. szegények mindenhol vannak, olyan nincs hogy x országban jobb. Minden embernek más. Nem attól függ hol élsz.

2021. dec. 2. 12:26
 36/51 A kérdező kommentje:

34: Igen, vannak akik így keresnek itthon.Én meg 170 nettót kerestem legutóbb, 3 műszakkal.

Melyikből induljunk ki?

2021. dec. 2. 12:26
 37/51 A kérdező kommentje:

"Egyetlen szegény rokonok, kollegám, barátom, ismerősöm sincs."

Ebből az következik hogy Magyarországon jólét van?

Nekem meg olyan ismemrősöm nincs amilyen te vagy, nem is ismerek olyat aki 700 nettó közelében keresne itthon.

2021. dec. 2. 12:27
 38/51 anonim ***** válasza:
100%

Mert mindenki azt látja ami a környezete..

De az hogy valaki változtat e ezen az már saját dolga. Én 2007ben 60 ezer ft-ért szereltem tv-re hátlapot a gyárban. Most meg ennyit keresek. Mert nem akartam gyárban maradni. Változtatni nem tilos.

Van olyan ismerősöm, aki Borsodban nőtt fel a roma soron, mezítláb járt télen, a padlóval fűtöttek, a maguk által elkapott állatokat ették. Na megunta ezt az életet, 23 évesen felköltözött munkásszállóra Pestre, gyárban dolgozott, pénzt gyűjtött, jogsikat csinált, elkezdett utána targoncázni a gyári munka helyett, majd közben elvégzett egy villanyszerelő iskolát, mostmár villanyt szerel és többet keres mint én meg a férjem együttvéve, új autója van, lakást vett magának a 16 kerben (hiteles persze) Na hát az hogy valaki változtat e nem ország kérdése, akaraté. Jó nyavalygást kívánok.

2021. dec. 2. 12:31
 39/51 A kérdező kommentje:
38: Mindenki nem lehet manager. Van akinek a droid melókat is meg kell csinálni és egyáltalán nem mindegy hogy ők hogyan élnek.
2021. dec. 2. 12:33
 40/51 anonim ***** válasza:
50%
Kell, én is csináltam 4 evig, de lehet tovább lépni, de úgyse fogod fel Balazska..
2021. dec. 2. 12:34
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!