Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha túl alacsony összeget...

Ha túl alacsony összeget mondtam be kezdőbérnek, akkor nincs esély ugyanannál a cégnél rendes emelésre, és mondjak fel?

Figyelt kérdés

Fél éve dolgozok junior financial controller pozícióban Budapesten, első munkahely. Tapasztalatlan kezdőként bérnek anno jóval kevesebbet mondtam, mint ami versenyképes lenne, bruttó 400 + cafeteria. Pénteken volt megbeszélés, ez felmenne 430ra Januártól, ami szerintem még mindig alacsony. Főnök szerint 10% feletti emelés most nem reális, és térjünk vissza erre később.

Jövőre Budapesten lassan már nettó 300 is minimálbér lesz az infáció és a választás előtti emelések miatt.

Mit tennétek a helyemben? Van esély arra, hogy mégis emeljenek, vagy felmondanátok?

2021. nov. 22. 11:42
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
0%

10-es: nem, a legrosszabb, ami történhet, hogy a legközelebbi leépítéskor te leszel az első. Láttam ilyet történni.

Lehet, hogy normális managerrel ez megbeszélhető, és nem fogja fel zsarolásként, de életemben elég sok "nem normális" managerhez volt már szerencsém.

Akkor és ott felemelték a csóka bérét, mert le kellett zárni a projektet határidőre, és annyi idő alatt nem találtak volna a helyére mást. Amint lett a vezetésnek egy levegővételnyi ideje, kerestek valakit akivel meg tudták ugyanazt a munkát csináltatni, és kirakták az embert.

Még az is lehet, hogy a helyettesítő ember is megkapta azt a pénzt - csak neki nem volt rajt a "lapján", hogy szeret a főnökének feltételeket diktálni ha nyeregben érzi magát.

2021. nov. 22. 17:04
 12/17 anonim ***** válasza:
#11 te milyen helyeken dolgozol? :)
2021. nov. 22. 17:06
 13/17 A kérdező kommentje:
Szerintem még idén felmondok, addig elmegyek pár állásinterjúra, persze előtte még 1x megkérdezem a vezetőséget, hogy tuti nem lehetséges, vagy sajna ennyiért nem tudom itt folytatni.
2021. nov. 22. 17:45
 14/17 anonim ***** válasza:

Ezt ne mondd

Csak csendben keress állást

Mennyi lenne amivel elégedett lennél (br )?

2021. nov. 22. 17:54
 15/17 A kérdező kommentje:
450 minimum.
2021. nov. 22. 18:16
 16/17 anonim ***** válasza:
60%

Egyedül leszek a válaszommal. Fél éve dolgozol egy cégnél, és 430 nem oké, de 450 bruttó már igen? Az rohadtul semmi különbség, már bocsánat.

Szerintem ne ugrálj még, húzz le összesen 1.5 évet a cégnél, ha akkor sem kapsz egy jó féle emelést, menj tovább. Első helyen fontosabb, hogy tanulj, és ténylegesen bele láss a szakma rejtelmeibe/mélyébe, és ez nem fél év után fog megtörténni. Ugyanúgy pályakezdő leszel fél év tapasztalattal, 1.5 év tapasztalattal pedig már juniornak számítasz. Én nem mennék máshová.

És egy javaslat: én mindig olyan bért kérek, amivel 1 évig elégedett leszek, mert első 12 hónapban nem kalkulálok emeléssel.

2021. nov. 22. 23:12
 17/17 anonim ***** válasza:
54%
szerintem is várj még. 1,5-2 év tapasztalattal hasonló poziban br. 500-520-540 ezer ft kérhető normálisabb helyeken.
2021. nov. 29. 17:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!