Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha túl alacsony összeget...

Ha túl alacsony összeget mondtam be kezdőbérnek, akkor nincs esély ugyanannál a cégnél rendes emelésre, és mondjak fel?

Figyelt kérdés

Fél éve dolgozok junior financial controller pozícióban Budapesten, első munkahely. Tapasztalatlan kezdőként bérnek anno jóval kevesebbet mondtam, mint ami versenyképes lenne, bruttó 400 + cafeteria. Pénteken volt megbeszélés, ez felmenne 430ra Januártól, ami szerintem még mindig alacsony. Főnök szerint 10% feletti emelés most nem reális, és térjünk vissza erre később.

Jövőre Budapesten lassan már nettó 300 is minimálbér lesz az infáció és a választás előtti emelések miatt.

Mit tennétek a helyemben? Van esély arra, hogy mégis emeljenek, vagy felmondanátok?

2021. nov. 22. 11:42
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Interjuzz mashol es ajanlattal menj a mostani fonokodhoz, hogy ha adnak ennyit maradsz, kulonben lepsz.
2021. nov. 22. 11:45
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
1 essel egyet ertek, ha letudsz tenni valamit az asztalra ( lasd, mashol tobbet adnak ) akkor kaphatsz emelest ha nem nem
2021. nov. 22. 12:21
 3/17 anonim ***** válasza:
34%

Máshol se kapsz 430-450-nèl többet

Ez nem a te hibàd hanem ez kizsàkmànyolàs a multiknàl

2021. nov. 22. 12:30
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

Semmi multis kizsakmanyolas nincs sehol, ha versenyszferaban dolgozol es versenykepes vagy akkor lehet felfele menni a fizetesekkel lazan. Nehogy mar 400 bruttora mondjatok h az sok... Ennyit nettoban 2-4 ev tapasztalattal kb minden szakmaban meg lehet keresni budapesten ha valaki egy kicsit is ratermett...

Az meg aki nem er ennyit az nem a munkaltato hibaja, nem kizsakmanyolas alacsony bert fizetni annak aki ne er tobbet... Nem tudom ezt egyesek miert nem fogjak fel...

2021. nov. 22. 12:50
 5/17 anonim ***** válasza:
45%

4.nek

A kèrdező pàlyakezdő. Mégis milyen alkupozíciója lehetne? Semmilyen mert vannak nála tapasztaltabbak szakmailag

Multinál tehetséges embereket kizsákmányolják tapasztalattól függetlenül

2021. nov. 22. 13:07
 6/17 anonim ***** válasza:
35%
#5 nekem 1.9 milla a bruttom multinal, napi ~6 orat dolgozom atlagban, otthonrol, teljesen rugalmas munkaidoben. Egyaltalan nem erzem kizsakmanyolva magamat. Eleve annyi penzert vallalok el egy poziciot, amennyivel elegedett lennek.
2021. nov. 22. 13:21
 7/17 anonim ***** válasza:
0%

Ha nem emelnek, az 2 dolgot jelenthet:

a) nem bánják, ha elmész, vagy

b) tudják, hogy hiába mész máshová, ott se kapsz többet.

Ezek közül a b)-t le tudod csekkolni magad is.

Az 1-essel nem értek egyet annyiban, hogy ha egy konkurrens ajánlattal a kezedben bemész a főnöködhoz, az illető nem tehet mást, mint azt mondja, "jó utat menjél". Ezt a szituációt az összes eddigi főnököm egyértelmű zsarolásként élte volna meg.

2021. nov. 22. 13:30
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

Ha fontos munkaerő vagy a cég számára, akkor simán matchelik ilyenkor a konkurens ajánlatot, nekem is volt már rá példa.

Ha valami betanított droid vagy és van a helyedre 100 másik jelentkező, akkor meg nyilván leszarják.

2021. nov. 22. 13:39
 9/17 anonim ***** válasza:
24%

Én ugyan nem vagyok és nem voltam vezető, de voltam ilyen jellegű tréningen. Egyetértek azzal, ami ott előkerült ezzel kapcsolatban:

Ha főnökként a beosztott odajön, hogy fizetésemelést kér, mert xy cégnél ennyit ajánlottak neki, akkor a helyes válasz a "rendben, menjél". Egyrészt mert lehet, hogy csak blöfföl az illető, másrészt egy konkurrens ajánlat lobogtatása akkor is zsarolás.

Aki valóban pótolhatatlan, annak kérés nélkül is emelik a fizuját.

2021. nov. 22. 14:03
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is volt már, hogy konkurens ajánlattal kaptam 30% emelést, egy normális managerrel ez simán megbeszélhető.

Mellesleg a legrosszabb, ami történhet, hogy nem kapsz emelést és akkor elfogadod az ajánlatot. Te így is, úgy is nyersz.

2021. nov. 22. 14:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!