Ha túl alacsony összeget mondtam be kezdőbérnek, akkor nincs esély ugyanannál a cégnél rendes emelésre, és mondjak fel?
Fél éve dolgozok junior financial controller pozícióban Budapesten, első munkahely. Tapasztalatlan kezdőként bérnek anno jóval kevesebbet mondtam, mint ami versenyképes lenne, bruttó 400 + cafeteria. Pénteken volt megbeszélés, ez felmenne 430ra Januártól, ami szerintem még mindig alacsony. Főnök szerint 10% feletti emelés most nem reális, és térjünk vissza erre később.
Jövőre Budapesten lassan már nettó 300 is minimálbér lesz az infáció és a választás előtti emelések miatt.
Mit tennétek a helyemben? Van esély arra, hogy mégis emeljenek, vagy felmondanátok?
Máshol se kapsz 430-450-nèl többet
Ez nem a te hibàd hanem ez kizsàkmànyolàs a multiknàl
Semmi multis kizsakmanyolas nincs sehol, ha versenyszferaban dolgozol es versenykepes vagy akkor lehet felfele menni a fizetesekkel lazan. Nehogy mar 400 bruttora mondjatok h az sok... Ennyit nettoban 2-4 ev tapasztalattal kb minden szakmaban meg lehet keresni budapesten ha valaki egy kicsit is ratermett...
Az meg aki nem er ennyit az nem a munkaltato hibaja, nem kizsakmanyolas alacsony bert fizetni annak aki ne er tobbet... Nem tudom ezt egyesek miert nem fogjak fel...
4.nek
A kèrdező pàlyakezdő. Mégis milyen alkupozíciója lehetne? Semmilyen mert vannak nála tapasztaltabbak szakmailag
Multinál tehetséges embereket kizsákmányolják tapasztalattól függetlenül
Ha nem emelnek, az 2 dolgot jelenthet:
a) nem bánják, ha elmész, vagy
b) tudják, hogy hiába mész máshová, ott se kapsz többet.
Ezek közül a b)-t le tudod csekkolni magad is.
Az 1-essel nem értek egyet annyiban, hogy ha egy konkurrens ajánlattal a kezedben bemész a főnöködhoz, az illető nem tehet mást, mint azt mondja, "jó utat menjél". Ezt a szituációt az összes eddigi főnököm egyértelmű zsarolásként élte volna meg.
Ha fontos munkaerő vagy a cég számára, akkor simán matchelik ilyenkor a konkurens ajánlatot, nekem is volt már rá példa.
Ha valami betanított droid vagy és van a helyedre 100 másik jelentkező, akkor meg nyilván leszarják.
Én ugyan nem vagyok és nem voltam vezető, de voltam ilyen jellegű tréningen. Egyetértek azzal, ami ott előkerült ezzel kapcsolatban:
Ha főnökként a beosztott odajön, hogy fizetésemelést kér, mert xy cégnél ennyit ajánlottak neki, akkor a helyes válasz a "rendben, menjél". Egyrészt mert lehet, hogy csak blöfföl az illető, másrészt egy konkurrens ajánlat lobogtatása akkor is zsarolás.
Aki valóban pótolhatatlan, annak kérés nélkül is emelik a fizuját.
Nekem is volt már, hogy konkurens ajánlattal kaptam 30% emelést, egy normális managerrel ez simán megbeszélhető.
Mellesleg a legrosszabb, ami történhet, hogy nem kapsz emelést és akkor elfogadod az ajánlatot. Te így is, úgy is nyersz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!