Az informatikusok bére tényleg ilyen jó ?
Bármelyik normális IT cégnél lehet így keresni szerintem.
3 év tapasztalattal 1,5-1,8 millió nettó
5 év tapasztalattal 2.5-3.5 millió nettó
Azért kell egy bsc matek vagy infó diploma, meg erős középfokú angol vagy német tudás.
Nyilván nem írok céget, h én miattam oda írkáljonak a HR-re.
De a villanyász, burkoló jobb. Legalább is amíg volt okj, addig 6-8 hónap alatt meglett a szakma. Mellette utána néztek youtube-n mit, h kell, kis gyakorlás és össze vissza 1 év után, már 4 millió nettó fölött vannak havonta. Sőt már az okj alatt 800-1 milliós ajánlatokat kaptak, h menjenek X vagy Y céghez gyakorlatra.
Átlag villanyszerelő évente 40 milliót félre tud rakni. Ha évi 1 lakást vesz 8 évig és kiadja 200-ért havonta, akkor 8 év után megvan 8db lakás, ami 1.4 millió passzív jövedelem adózás után. Gyakorlatilag aki szakiskolából 18 évesen kezd dolgozni, az 28 max 30 évesen nyugdíjba mehet 1.4 millió passzívval, egy 150 milliós házzal és 100-200 milliós megtakarítással.
Azért ehhez egy programozónak kell 3 év suli és utána 12-15 év munka. Szóval 35 éves koruk körül tudnak elmenni nyugdíjba a programozók, hasonló anyagiakkal mint a burkoló vagy villanyász.
55
Mondjuk csak rosszul értelmezed,nem villanszerelő hanem elektrontechnikus és mondjuk nem vállalkozó,hanem műszakvezető és metró/villamosoknak az villanyfelszerelését javítja/vezeti az műszakot németeknél:)
Akkor tényleg megkeress 4 milliót
15-18 ezerér rakja m2-ét a burkoló. Simán lerak 15m2-t/nap az 270ezer naponta, 1,35 millió/hét 5,4 millió havonta.
De van aki 50m2 lerak egy nap az 18 millióFt havonta.
Villanyász 6 konnektort, úgy, h biztos doboztós odaviszi a kábelt és horonymarás nélkül. 150 ezerFt, Ezt 2 óra alatt megcsinálja, az 75 ezres óradíj. Alsó hangon 12 millió havonta.
Ezek az árak csak nőni fognak.
Ezért nem tartom soknak, h IT-s ként 3 millió felett van a nettóm, 40 óra / hét, amiből ha ügyes vagyok 20-25 óra a munka.
Az meg, h tanár 130ezer/hó, ápoló 200/hó, szoc. munkás 200/hó, ez van a hibrid rezsim nem érinti a király burkost villanyászt it-st, ezek az új felső kaszt, ráadásul a szaki még tele is fingja, böfögi az ingatlant a sok millióért. megteheti, bármit megtehet aki szaki vagy it-s vagy magán orvos
"15-18 ezerér rakja m2-ét a burkoló."
Aha. Svájcban esetleg. Most volt felújításunk. Be is b*szott volna, ha azt a 30 nm-t 540-ért csinálták volna...
Megsúgom: még a drágább mester is 3000-ért csinálta volna négyzetméterét.
"Villanyász 6 konnektort, úgy, h biztos doboztós odaviszi a kábelt és horonymarás nélkül. 150 ezerFt, Ezt 2 óra alatt megcsinálja"
Aha. Van villanyszerelő barátom. Ha ennyire jól menne neki, nem küszködött volna a 15 éves kocsival, hanem vett volna újat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!