Ha megszűnt a munkavállaló lakhatása, és több 100km-re kell költöznie, akkor a munkáltató kötelezheti felmondási időre?
Figyelt kérdés
Hirtelen és váratlanul megszűnt a lakhatásom, a szüleimhez kell költöznöm 300km-re, így nem tudok tovább dolgozni a cégnél.2021. nov. 10. 12:30
21/22 anonim válasza:
Kérdező, a munkáltatók nagy része minden hó 10.-éig fizeti ki az alkalmazottakat.
Táppénzre semmiképpen nem mennék a helyedben, 2 ok miatt:
1.- egyrészt a táppénz a fizetés 50 %-a, tehát anyagilag még rosszabbul jársz, mintha a szabadságodat adná ki.
2.- semmit nem oldasz meg vele, viszont ha tényleg nem vagy bejelentve, akkor meg ráadásul meg sem kapod a táppénzt, mert nem vagy jogosult rá.
22/22 A kérdező kommentje:
Be vagyok jelentve az biztos, az adóbevallásban ott volt.
De az én részemről nincs szerződés aláírva. Azt, hogy ő mit írt alá helyettem azt nem tudom.
2021. nov. 10. 16:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!