Ha megszűnt a munkavállaló lakhatása, és több 100km-re kell költöznie, akkor a munkáltató kötelezheti felmondási időre?
A munkásszállóval annyi a probléma, hogy mivel még nem utalta el nekem az októberi fizetésemet, semmit nem tudok kifizetni. Azt se tudom, hogy így el fogja-e
Így lehetetlenített el teljesen.
Felmondási idő alatt mehetsz táppénzre, ez csak a házi orvosod és a te lelkiismereteden múlik. (törvényesen nem mehetsz, ez táppénzcsalásnak minősül) Arra viszont figyelni kell, hogy a felmondási idő kezdete után kezdődjön a táppénz, mert ha előtte kezdődik, akkor a felmondási idő onnantól indul, hogy véget ér a keresőképtelenséged
"És esetleg, ha kérek a volt főbérlőtől egy aláírt papírt, hogy ő nem tud engem elszállásolni az elegendő lehet?"
Semmit nem ér.
Igen ebben igaza van.
Akkor nem tudom mi a jó megoldás ebben a helyzetben.
12-es vagyok
Igazából az opcióid:
- Megoldod a lakhatást
- Megpróbáltok megegyezni
- Megoldod a lakhatást a következő fizudig és amikor már nem tartoznak neked akkor felmondasz és lelépsz (ha jól értem, egy boltban dolgozol 160ezerért, erősen kétlem hogy munkaügyi pert indítana emiatt)
- Benyeled hogy nem kapsz fizut, felmondasz és lelépsz most (vagy nem nyeled be és beperled észben tartva hogy te is szerződést szegtél)
- Elmész táppénzre, ahogy írtam
Nagyjából ezekből lehet választani lehetőségekhez és lelkiismerethez mérten
Rendben köszönöm.
Ahogy említettem már én nem írtam alá szerződést,én nem emlékszem ilyenre, saját példányt se találtam.
Egy tervezetet kaptam, amit messengeren küldött át.
Sajnos amikor elkezdtem dolgozni nem volt más lehetőség.
Aztán valahogy itt ragadtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!