Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha megszűnt a munkavállaló...

Ha megszűnt a munkavállaló lakhatása, és több 100km-re kell költöznie, akkor a munkáltató kötelezheti felmondási időre?

Figyelt kérdés
Hirtelen és váratlanul megszűnt a lakhatásom, a szüleimhez kell költöznöm 300km-re, így nem tudok tovább dolgozni a cégnél.

2021. nov. 10. 12:30
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

A munkásszállóval annyi a probléma, hogy mivel még nem utalta el nekem az októberi fizetésemet, semmit nem tudok kifizetni. Azt se tudom, hogy így el fogja-e

Így lehetetlenített el teljesen.

2021. nov. 10. 14:06
 12/22 ascelpius ***** válasza:
75%

Felmondási idő alatt mehetsz táppénzre, ez csak a házi orvosod és a te lelkiismereteden múlik. (törvényesen nem mehetsz, ez táppénzcsalásnak minősül) Arra viszont figyelni kell, hogy a felmondási idő kezdete után kezdődjön a táppénz, mert ha előtte kezdődik, akkor a felmondási idő onnantól indul, hogy véget ér a keresőképtelenséged

[link]

2021. nov. 10. 14:39
 13/22 A kérdező kommentje:
És esetleg, ha kérek a volt főbérlőtől egy aláírt papírt, hogy ő nem tud engem elszállásolni az elegendő lehet?
2021. nov. 10. 14:53
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

"És esetleg, ha kérek a volt főbérlőtől egy aláírt papírt, hogy ő nem tud engem elszállásolni az elegendő lehet?"

Semmit nem ér.

2021. nov. 10. 14:58
 15/22 anonim ***** válasza:
74%
Erre is simán rá vághatják valahol jogosan, hogy egyéni szoc probléma old meg máshol a lakhatást. Nyilván nem az övé az egyetlen kiadó ingatlan a településen.
2021. nov. 10. 14:59
 16/22 A kérdező kommentje:

Igen ebben igaza van.

Akkor nem tudom mi a jó megoldás ebben a helyzetben.

2021. nov. 10. 15:12
 17/22 ascelpius ***** válasza:
90%

12-es vagyok

Igazából az opcióid:

- Megoldod a lakhatást

- Megpróbáltok megegyezni

- Megoldod a lakhatást a következő fizudig és amikor már nem tartoznak neked akkor felmondasz és lelépsz (ha jól értem, egy boltban dolgozol 160ezerért, erősen kétlem hogy munkaügyi pert indítana emiatt)

- Benyeled hogy nem kapsz fizut, felmondasz és lelépsz most (vagy nem nyeled be és beperled észben tartva hogy te is szerződést szegtél)

- Elmész táppénzre, ahogy írtam

Nagyjából ezekből lehet választani lehetőségekhez és lelkiismerethez mérten

2021. nov. 10. 15:22
 18/22 A kérdező kommentje:

Rendben köszönöm.

Ahogy említettem már én nem írtam alá szerződést,én nem emlékszem ilyenre, saját példányt se találtam.

Egy tervezetet kaptam, amit messengeren küldött át.

2021. nov. 10. 15:26
 19/22 anonim ***** válasza:
41%
160ezerért hogy lehet dolgozni? Bohócnak vagy véve.
2021. nov. 10. 16:07
 20/22 A kérdező kommentje:

Sajnos amikor elkezdtem dolgozni nem volt más lehetőség.

Aztán valahogy itt ragadtam.

2021. nov. 10. 16:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!