Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért nem találok ennyire...

Miért nem találok ennyire munkát? Miért kell mindenhova ennyi minden? Mi baj van velem?

Figyelt kérdés

""Frissen"" végeztem okj-val, tök szuper, munkát keresek. Egy a gond, hogy szakmán belül nincs kereslet semerre, szóval hogy ezt "megoldjam", keresek szakmán kívüli melókat. Szuper! Majd látom a hirdetéseket:

1. "Takarító kollégákat keresünk azonnali kezdéssel", leírás: 3 év releváns szakmai tapasztalat, "Tisztítás-technológiai (takarító) szakmunkás végzettség".

Nyilván pályakezdőként nincs tapasztalatom, takarító végzettségem meg végképp nincs DE jelentkeztem, majd elutasítottak pont emiatt.

2. "Anyagmozgató targoncás", leírás: "érvényes, 2013 után frissített targonca vezetői engedély", 2 éves tapasztalat.

Nincs semmiféle jogsim, de jelentkeztem, nem reagáltak 2 hónapja.

3. "Részmunkaidős Bolti Eladó", leírás: "közgazdagási ágazati végzettség, pénztárgép ismerete és 1 év releváns tapasztalat".

Nincs, nincs és sosem volt, de jelentkeztem. Eredmény: "Sajnáljuk, választásunk ezúttal nem önre esett."

4. "Gépkocsivezető" nyilván nem mert nincs jogsim.

5. "Termelési adminisztrátor", feltételekben semmi nincs, se tapasztalatot nem várnak el, se végzettséget se hasonlót, max annyit hogy Excelhez érts. Jelentkeztem, 3 és fél hónapja semmi reakció onnan se.

6. "Minőségbiztosítási vezető/asszisztens/technikus", leírás:

"Felsőfokú szakirányú (minőségbiztosítási/élelmiszermérnöki/agrármérnöki) végzettség", "5-10 év minőségügyi területen szerzett tapasztalat". Nyilván nem.

7. "Ingatlan tanácsadó/közvetítő", szintén elvárás valamilyen MNB vizsga megléte, 1 év hasonló területen szerzett tapasztalat, jogsi.

8. "Autóvillamossági szerelő", leírás: "autóvillamossági szerelő szakképzettség elvárt" Nincs.

9. "csomagfeldolgozó/kézi rakodó raktáros", ingyenes céges buszjárat a közelembe se kerül, bejárni, vagy épp albérletet kivenni meg annyiba kerülne, amit nem engedhetnék meg magamnak, emellett az utazási idő is hatalmas lenne, DE ezektől független jelentkeztem: 2 hete válaszoltak, hogy "Sajnáljuk, de..."

10. "Tésztakészítő munkatársat keresünk gombócüzembe",

11. "Összeszerelő munkatársat keresünk *ezt_azt* gyártó üzembe", meg még kb 5 hasonló, leírás: "Hölgyek jelentkezését várjuk!", "Csak helyiek jelentkezését várjuk", ezek ellenére jelentkeztem, majd a válasz "Női kollégákat keresünk, így nem tudunk alkalmazni", "Helyi kollégákat keresünk, így nem tudunk alkalamzni", válaszoltam hogy a bejárást meg tudnám oldani, erre nem kaptam választ 1 hónapja.

12. KFC/Meki/egyéb ilyesmi hely, a legközelebbi 130 km-re van ami alsó hangon 2és fél, 3 óra út + helyivel odajutni, amiknek a költsége több lenne mint a fizetésem Valaha, DE így is jelentkeztem hátha, a KFC-től kaptam egy elutasító emailt hogy, a meki, burgerking és egyebektől még azt se.

Jelentkeztem a kecskeméti merci gyárba, ajánlással, hónapok után kaptam emailt, hogy lezárult a felvételi időszak és nem kerültem be.

Jelentkeztem a gödi samsung gyárba irődai és gyári munkára, telefonon értesítettek, hogy nem kerültem be.

Jelentkeztem ruhaboltokba is, szintén azért utasítottak el, mert "női dolgozót keresnek", vagy mert épp "A ki-bepakolást megoldják a fiúk hátul, nem kell több".

Jelentkeztem az *ahol lakom* melletti kisvárosban lévő gyárba, nem vettek fel.

Jelentkeztem egy másikra, oda felvettek, 1 hetet voltam ott, majd az egyetlen ember aki betudott volna engem tanítani felmondott, mondván "sz*r a meló és keveset fizetnek, én ezt befejeztem", majd mivel nem volt Senki aki betaníthatna, elbocsátottak engem is próbaidőről, így megint ugyanoda, ahol voltam.

Jelentkeztem emailben egy pest melletti melóra, azt írták már nem aktuális a hirdetés de küldtek egyet ami igen, arra is jelentkeztem, írtak emailt hogy küldjem még el a telefonszámom és felkeresnek, ennek kb fél éve és azóta sem csörrent meg a telefon, legalábbis nem tőlük. Rengeteg elutasított, de annál is több "nem lereagált" jelentkezésem van, úgy, hogy 2 barátom, anyám, apám, párom, anyósom, munkanélkülisek, a városban 2 boltban dolgozó (nő) ismerős is folyamatosan küldik, ha találnak valamit, kérdezgetnek másokat hogy tudnak-e valamiről, már tettem ki hirdetést hogy akár alkalmi melót is keresek, de ígyse. Volt, ahova azzal indokolták hogy elutasítanak, mert 40 km-re laktam. Konkrétan a 40 km miatt, amit akár le is tudnék bicajozni, ha nem busszal mennék. Majd mint kiderült, 2 hónapra rá bezárt teljesen a hely, szóval feltételezem nem ez volt a tényleges oka az elutasításnak. A legutóbbi az volt, hogy említették, épp *pozíció*-ban hiány van a városházán, érdeklődjek, "hátha". Beutaztunk párommal hogy "érdeklődjünk", majd annyi választ kaptunk, hogy igen, jelenleg nincs ember arra a pozira, DE így se vesznek fel embert, mert nem tudnák kifizetni.

Jelenleg már annyi pénzem sincsen, hogy a tb-met fizessem, minden félretett tartalékomat feléltem az elmúlt több mint egy évben, legalábbis tavaly júlis eleje óta keresek, így már több, mint egy éve van ez és nem jutok semerre sem. Voltam egy diákmelós szövetkezetnél is, hátha ott tudnak valamit kezdeni velem akár így, hogy nem vagyok diák, de ott is csak annyit mondtak, hogy "Sajnálom, de nem tudunk segíteni". Beszéltem egy 40-es férfival a környéken, ő mesélte hogy neki is hasonló volt mikor ő kezdett, csak míg ő kb 40 jelentkezés után már talált munkát, amit csak a környéken adogatott be, addig én több száz jelentkezésnél járok, országosan, akár az ország másik felében is. Jelenleg a anyósom is így van, ahol dolgozott, tavaly megszűnt, csak őt felveszik ilyen "Hölgyeket keresünk" alkalmi munkára is, amire engem nyilván nem.

Én ezeken felül már nem tudok mit csinálni, az emailem elküldött üzenetek része "Álláshirdetésre való jelentkezés" tárgyú emailekkel van tele, ha bemegyek a munkaügyibe már azzal kezdi az (ismerős) csaj, hogy "Még nincs semmi", ha ráírok haveromra, ő is azzal kezdi hogy semmit se talál, még magának se. Hogyha hamarosan nem találok/találunk valamit, én inkább kiugrok egy kamion elé. Ezt már nem lehet bírni, már belebetegszem abba, hogy nincs semmi, ami meg lenne, elutasítják vagy nem reagálnak...

2021. nov. 10. 11:48
1 2 3 4 5
 31/47 A kérdező kommentje:

Na, egy újabb interjún vagyok túl, ami (szerintem) eddig ez volt a legpofátlanabb...

Épphogy beültünk az irodába egy személyes beszélgetésre, pályakezdőknek hirdetett meló, szakmabeli. Az interjúztató hölgy már azzal kezdte, hogy "Cégünk jelenleg nem tudna +1 alkalmazottat kitartani anyagilag", majd elhangzott életem legpofátlanabb "ajánlata": Azt mondta, hogy Jan 1-től tudnának felvenni a "25 éven alattiak támogatását" igénybe véve, és amíg az tart (3 hónap), addig alkalmaznának, majd ha letelik az a 3 hónap, szerződést bontanánk és vége, DE azt akarják, hogy okés, Jan 1-től kezdenék papíron meg minden, de már decemberben, vagy akár már most ebben a hónapban is bejárkáljak (azaz bebuszozzak 2 átszállással), hogy "tanulgassam, szokjam mi hogy megy ott", mindezt úgy, hogy erre az időre nem hajlandóak fizetni, még az utazási költségeket sem és még szerződést sem akarnak Jan 1 előtt írni arról, hogy én ott dolgozom/betanulok/bármi. Na ez. Így kaphatják be a pályakezdők, több mint 1 hónapig ingyen meló, aztán talán felvesznek 3 hónapra, talán hamarabb elküldenek DE ugyanúgy kapják utánad a támogatást.

2021. nov. 25. 11:31
 32/47 anonim ***** válasza:
100%
Hogy a lótúróban léteznek még ilyen cégek? Régesrég szénné kellett volna büntetni őket a feljelentések alapján. Az a baj, hogy van, aki ezt így bevállalja és dolgozik nekik, ahelyet, hogy jelentené őket.
2021. nov. 25. 12:11
 33/47 anonim válasza:
100%

Szia! én is pont így vagyok :(

szerencsére anyukám támogat, de a munkakeresés nagyon nem megy. Munkaugyibol kuldtek csoportos megbeszélésre, ott egy nagyon cuki nő a szárnyai alá vett, atnezte az oneletrajzom, segitett interjura keszulni es beajanlott ejszakai recepciosnak egy hotelbe :) aztan napokig meg hívott, hogy na mizu, hogyment stb. (probanapon voltam napi bejelentessel 10200 ft-ot kaptam nap vegen 850 ft oraberem volt) de sajna ott is csak havi 15 napot dolgozhatok igy de meg ez is jo tapasztalatnak (meg nem hivtak, hogy felvesznek e, remélem igen) TB támogatást én is kertem, de sajnos anyukám kocsija a nevemen van, szóval fizetnem kell magamnak... ajanlom a munkaugyit, csoportbeszelgetest ott nagyon jol tudnak segiteni vagy esetleg tovabbtanulni (nekem grafikus szakmam van itt videken nemsokmimdent tudok vele kezdeni + barmixer okj, de a barokban nem keresnek nagyon palyakezdot...) nekem azt ajanlottak, hogy nem kell feltetlen olyanra jelentkezni ami megvan hirdetve, mert neha meg sem hirdetik vigyem csak be az oneletrajzot amit direkt!!! arra a melora irtam :Dd

2021. nov. 25. 18:03
 34/47 anonim ***** válasza:
100%

Írtad az egyiknél, hogy a legközelebbi gyorsétterem 130 km-re van.

Akkor nemcsak, hogy kistelepülésen laksz, hanem megyeszékhelytől is távol.

Ez nagyon sok mindent megmagyaráz. Vidéken, a nagyon vidéken még mindig az álláskeresés úgy megy mint sok éve.

Ismerős nagyon sokat számít illetve azért sok ember nem akar, nem tud nagyvárosba költözni, főleg Budapestre és ők jelentkeznek nagy számban állásokra.

Országosan elhiszem, hogy munkaerőhiány van, de területileg és szektorálisan van ahol nincs, sőt éppen nehéz munkát találni.

Amikre jelentkeztél egy része pedig tényleg nem passzol a végzettségedhez.

Persze, főleg vidéken, van az a szint, hogy anélkül is felveszik az embert, de az összeköttetéssel megy.

Az önéletrajzod tényleg átnézetném.

Meg ne sértsek senkit, de a nagyon egyszerű munkákra sokszor jelentkeznek olyan alakok akiktől a munkáltató menekül. Iszákos, büntetőeljárás most vagy a múltban, stb...

Én elhiszem, hogy te nem vagy az, de ne adj' Isten valami olyan van a jelentkezésedben ami kapcsán a gyanú felmerül a munkáltatóban, akkor inkább mást választ.

Vidéken, a nagyon egyszerű, nem sok képzettséget igénylő munkákra jelentkeznek biztos sokan olyanok, hogy az ember 5 percig nem akarna vele egy légtérben maradni.

Esetleg a rossz önéletrajz, motivációs levél, fellépés, beszédstílus (ha már telefonra kerül a sor) utalhat valami ilyenre, még ha nem is vagy az.

2021. nov. 26. 09:42
 35/47 A kérdező kommentje:

Az említett "interjút" követően még körbevezettek nagyjából az épület részeken, hogy legalább lássam, hogy néz ki. A mai napon vissza mentem, mert ott hagytam véletlenül a jegyzetemet (jegyzetelek mikor a cégről és munkákról beszélnek). Bementem és már mondtam azonnal, hogy a jegyzetem itt maradt, felkapom és már megyek is. Erre, az egyik ott dolgozó, egyik "mindenes" ember felismert tegnapról és már azt kezdte mondani nekem, hogy nekik nincs papírjuk semmi olyasmire, amit ők végeznek, de már azt csinálják évek óta, majd megmutatta nagy rush-ban, hogy hogyan kezelik az adott fuvarozó cég alkalamzását, amivel partnerségben állnak, és már ott mutatott nekem legalább 5 olyan dolgot, amihez sem a végzettségemnek, sem a képzettségemnek, de még csak hobbi / hallás szintjén sincs köze semmihez velem kapcsolatban. Mármint, kezdetnek, nekem, egy még fel sem vett "rendszergazdának", adatrögzító pozícióra (word, excel meg árlista frissítés, nagyvonalakban) már azt kezdte el darálni, hogy az adminisztrációs felületük mennyire bugos, mennyi baja van és hogy "Nem lenne rossz ha ezeket át tudnád kódolgatni hogy jók legyenek, mindjárt hozok is egy laptopot hogy elkezdd jó?"... Egy távoli szerveren lévő, bérelt, zárt forráskódú, bonyolult és elég régi rendszerbe nyúljak bele, "Adatrögzító" pozícióban, amire még fel sem vettek, tehát még papír sincs arról, hogy én ott dolgoznék... És mikor azt mondtam, hogy még nem vettek fel tehát nincs róla papír hogy itt dolgozom, fizut se kapok meg semmi, szóval ezt majd későbbre halasszuk. Erre azt reagálta, hogy "Hát de fel fognak nem? Akkor miért nem kezded el már most?" ... Erre már nyilván romlott a hangulatom, így azt mondtam, hogy "Amíg nincs munkaviszonyom én itt semmit nem fogok csinálni, nem dolgozok ingyen, ráadásul jogom sincs hozzányúlni semmihez sem, azt meg nem akarom hogy engem pereljenek be mert céges dolgokba nyúlkálok", majd erre azt a reakciót kaptam, hogy milyen tipikus kis seggfej vagyok, hogy ugyanúgy nem akarok dolgozni, "mint a többi"...

Az, hogy a szimpla emberi, magyar beszédet nem tudta vagy nem akarta felfogni, nem tudom, de őszintén szólva nem is érdekel. Több mint egy hónapig én járjak be oda "tanulgatni" azaz dolgozgatni, csak így persze jobban hangzik, mindezt fizetés, utazási költségtérítés és mindenféle jogviszony nélkül, főleg ezek után? Elmennek a jóbüdös picsába... És akkor később hallom, hogy egy csávó valakivel vitázik hogy a fiataloknak ma milyen jó az szja visszatérítés miatt és hogy a fia úgy se akar gyárban dolgozni mert "milyen jól fizetnek túlórában", miközben cseszhetem/cseszhetjük a visszatérítést, ha nincs munkánk, azaz nincs fizetés amiből vissza legyen térítve... Szóval nagyon jól kezdődik a mai nap is, legalábbis az elmúlt másfél óra biztosan. Én már nem tudok ezzel mit kezdeni. Komoly szinten elgondolkodtam most azon, hogy kiugrok egy busz elé még a főúton és már nem kell foglalkoznom ezekkel a problémákkal... Dehát nem lehet, mert még van akinek számít, hogy élek... 1.

2021. nov. 26. 10:20
 36/47 anonim ***** válasza:
Ausztriába menj ki mosogatni, takarítani. Alapfokú német elég ezekbe a munkakörökbe. Vannak közvetítő cégek Magyarországon, akik segítenek külföldi munkát találni. Van egy ápoló ismerősöm, aki nyelvtudás nélkül dolgozott Németországban, annyit tudott németül, hogy "gut" meg "guten morgen". Szóval nem lehetetlen kiköltözni se, és még a fizetés sem rossz.
2021. nov. 26. 12:07
 37/47 A kérdező kommentje:

Azóta találkoztunk tegnap megint, hogy "egyeztessünk" és azért akarják, hogy ingyen bemenjek 1 hónapig, mert az idő alatt még néha bent lesz akit nagy ritkán kölcsönöznek és ő is tudna magyarázni hogy mit hogy kell. Ettől függetlenül még mindig fizetés nélküli lenne persze. Még aznap telefonáltam egy ismerősömmel, mesélte, hogy őt is próbálták behúzni, de mikor azt mondta a tulajnak/nagyfőnöknek hogy ő nem hajlandó ingyen bemenni és dolgozni nekik, letették a telefont és azóta se tudja hívni őket. Van egy megérzésem, hogy ha bemennék arra az 1 hónapra, felvennék rám a támogatást aztán ki is tennének, majd boldogan ellennének azzal a pénzzel. Vagy nem tudom. Már nem bízom meg bennük, egyre kevésbé bízom az emberekben. Egyszerűen nem értem...

Egyébként, megkaptam életem legjobb "értesítő" emailjét. 3 hete jelentkeztem online egy céghez, 5 napja kaptam emailt, hogy "Üdvözlöm, XYZ!

Jelentkezését megtekintették.

A YXZ vállalat megtekintette jelentkezését a IT Support Administrator állásra". és ennyi! Semmi több nincs az emailben és azóta se kaptam semmit, csak tudatták velem, hogy megnézték a jelentkezés és bye. Nem utasítottak el, nem vettek fel, meg se kerestek, csak egy automata email. Semmi egyéb elérhetőség nincs fent, amin érdeklődhetnék esetleg.

Ez most így komoly? Nekem tényleg csak ez az ingyen "meló" jut és viszlát?

2021. dec. 2. 13:11
 38/47 A kérdező kommentje:

Ma reggel kaptam emailt:

"

Hello (nevem),

Thanks for applying to BT for the ITMS Service Desk Analyst job.

We regret to inform you that we won't be progressing your application any further, on this occasion.

We're sorry that it's not the news you wanted, however, you’re welcome to have a look at our other vacancies, which you can find on our career site.

Thanks for taking the time to apply and we'd like to wish you the best of luck with your job hunting.

Best Regards,

BT Talent Acquisition Team"

2021. dec. 7. 10:51
 39/47 A kérdező kommentje:
Semmi indok, semmi ok. Ez pont az, amit ezen kérdés alatt linkelt be nekem valaki. Na, épp erről beszéltem. Itt még az interjúig sem jutottam el. Jelentkeztem, megírtam az angol önéletrajzom, feltöltöttem magyarul is az opcionális csatolmányokhoz a profilomra, leadtam a jelentekzést és done.
2021. dec. 7. 10:53
 40/47 anonim ***** válasza:
0%
Érdemes olyan gyárakba jelentkezned ahova semmit nem várnak el és adnak szállást, oda még talán te is jó leszel.
2021. dec. 7. 10:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!