Miért nem találok ennyire munkát? Miért kell mindenhova ennyi minden? Mi baj van velem?
""Frissen"" végeztem okj-val, tök szuper, munkát keresek. Egy a gond, hogy szakmán belül nincs kereslet semerre, szóval hogy ezt "megoldjam", keresek szakmán kívüli melókat. Szuper! Majd látom a hirdetéseket:
1. "Takarító kollégákat keresünk azonnali kezdéssel", leírás: 3 év releváns szakmai tapasztalat, "Tisztítás-technológiai (takarító) szakmunkás végzettség".
Nyilván pályakezdőként nincs tapasztalatom, takarító végzettségem meg végképp nincs DE jelentkeztem, majd elutasítottak pont emiatt.
2. "Anyagmozgató targoncás", leírás: "érvényes, 2013 után frissített targonca vezetői engedély", 2 éves tapasztalat.
Nincs semmiféle jogsim, de jelentkeztem, nem reagáltak 2 hónapja.
3. "Részmunkaidős Bolti Eladó", leírás: "közgazdagási ágazati végzettség, pénztárgép ismerete és 1 év releváns tapasztalat".
Nincs, nincs és sosem volt, de jelentkeztem. Eredmény: "Sajnáljuk, választásunk ezúttal nem önre esett."
4. "Gépkocsivezető" nyilván nem mert nincs jogsim.
5. "Termelési adminisztrátor", feltételekben semmi nincs, se tapasztalatot nem várnak el, se végzettséget se hasonlót, max annyit hogy Excelhez érts. Jelentkeztem, 3 és fél hónapja semmi reakció onnan se.
6. "Minőségbiztosítási vezető/asszisztens/technikus", leírás:
"Felsőfokú szakirányú (minőségbiztosítási/élelmiszermérnöki/agrármérnöki) végzettség", "5-10 év minőségügyi területen szerzett tapasztalat". Nyilván nem.
7. "Ingatlan tanácsadó/közvetítő", szintén elvárás valamilyen MNB vizsga megléte, 1 év hasonló területen szerzett tapasztalat, jogsi.
8. "Autóvillamossági szerelő", leírás: "autóvillamossági szerelő szakképzettség elvárt" Nincs.
9. "csomagfeldolgozó/kézi rakodó raktáros", ingyenes céges buszjárat a közelembe se kerül, bejárni, vagy épp albérletet kivenni meg annyiba kerülne, amit nem engedhetnék meg magamnak, emellett az utazási idő is hatalmas lenne, DE ezektől független jelentkeztem: 2 hete válaszoltak, hogy "Sajnáljuk, de..."
10. "Tésztakészítő munkatársat keresünk gombócüzembe",
11. "Összeszerelő munkatársat keresünk *ezt_azt* gyártó üzembe", meg még kb 5 hasonló, leírás: "Hölgyek jelentkezését várjuk!", "Csak helyiek jelentkezését várjuk", ezek ellenére jelentkeztem, majd a válasz "Női kollégákat keresünk, így nem tudunk alkalmazni", "Helyi kollégákat keresünk, így nem tudunk alkalamzni", válaszoltam hogy a bejárást meg tudnám oldani, erre nem kaptam választ 1 hónapja.
12. KFC/Meki/egyéb ilyesmi hely, a legközelebbi 130 km-re van ami alsó hangon 2és fél, 3 óra út + helyivel odajutni, amiknek a költsége több lenne mint a fizetésem Valaha, DE így is jelentkeztem hátha, a KFC-től kaptam egy elutasító emailt hogy, a meki, burgerking és egyebektől még azt se.
Jelentkeztem a kecskeméti merci gyárba, ajánlással, hónapok után kaptam emailt, hogy lezárult a felvételi időszak és nem kerültem be.
Jelentkeztem a gödi samsung gyárba irődai és gyári munkára, telefonon értesítettek, hogy nem kerültem be.
Jelentkeztem ruhaboltokba is, szintén azért utasítottak el, mert "női dolgozót keresnek", vagy mert épp "A ki-bepakolást megoldják a fiúk hátul, nem kell több".
Jelentkeztem az *ahol lakom* melletti kisvárosban lévő gyárba, nem vettek fel.
Jelentkeztem egy másikra, oda felvettek, 1 hetet voltam ott, majd az egyetlen ember aki betudott volna engem tanítani felmondott, mondván "sz*r a meló és keveset fizetnek, én ezt befejeztem", majd mivel nem volt Senki aki betaníthatna, elbocsátottak engem is próbaidőről, így megint ugyanoda, ahol voltam.
Jelentkeztem emailben egy pest melletti melóra, azt írták már nem aktuális a hirdetés de küldtek egyet ami igen, arra is jelentkeztem, írtak emailt hogy küldjem még el a telefonszámom és felkeresnek, ennek kb fél éve és azóta sem csörrent meg a telefon, legalábbis nem tőlük. Rengeteg elutasított, de annál is több "nem lereagált" jelentkezésem van, úgy, hogy 2 barátom, anyám, apám, párom, anyósom, munkanélkülisek, a városban 2 boltban dolgozó (nő) ismerős is folyamatosan küldik, ha találnak valamit, kérdezgetnek másokat hogy tudnak-e valamiről, már tettem ki hirdetést hogy akár alkalmi melót is keresek, de ígyse. Volt, ahova azzal indokolták hogy elutasítanak, mert 40 km-re laktam. Konkrétan a 40 km miatt, amit akár le is tudnék bicajozni, ha nem busszal mennék. Majd mint kiderült, 2 hónapra rá bezárt teljesen a hely, szóval feltételezem nem ez volt a tényleges oka az elutasításnak. A legutóbbi az volt, hogy említették, épp *pozíció*-ban hiány van a városházán, érdeklődjek, "hátha". Beutaztunk párommal hogy "érdeklődjünk", majd annyi választ kaptunk, hogy igen, jelenleg nincs ember arra a pozira, DE így se vesznek fel embert, mert nem tudnák kifizetni.
Jelenleg már annyi pénzem sincsen, hogy a tb-met fizessem, minden félretett tartalékomat feléltem az elmúlt több mint egy évben, legalábbis tavaly júlis eleje óta keresek, így már több, mint egy éve van ez és nem jutok semerre sem. Voltam egy diákmelós szövetkezetnél is, hátha ott tudnak valamit kezdeni velem akár így, hogy nem vagyok diák, de ott is csak annyit mondtak, hogy "Sajnálom, de nem tudunk segíteni". Beszéltem egy 40-es férfival a környéken, ő mesélte hogy neki is hasonló volt mikor ő kezdett, csak míg ő kb 40 jelentkezés után már talált munkát, amit csak a környéken adogatott be, addig én több száz jelentkezésnél járok, országosan, akár az ország másik felében is. Jelenleg a anyósom is így van, ahol dolgozott, tavaly megszűnt, csak őt felveszik ilyen "Hölgyeket keresünk" alkalmi munkára is, amire engem nyilván nem.
Én ezeken felül már nem tudok mit csinálni, az emailem elküldött üzenetek része "Álláshirdetésre való jelentkezés" tárgyú emailekkel van tele, ha bemegyek a munkaügyibe már azzal kezdi az (ismerős) csaj, hogy "Még nincs semmi", ha ráírok haveromra, ő is azzal kezdi hogy semmit se talál, még magának se. Hogyha hamarosan nem találok/találunk valamit, én inkább kiugrok egy kamion elé. Ezt már nem lehet bírni, már belebetegszem abba, hogy nincs semmi, ami meg lenne, elutasítják vagy nem reagálnak...
Egy vállalkozásra én is gondoltam már, de még nem jártam utána, pontosan mikre van szükség hozzá. Megfontolom a dolgot, egy próbát megér.
A kis cégnél rendszergazda jó lenne, sok helyre beadtam az önéletrajzom, pl ilyen volt az is amit (azt hiszem) említettem, hogy a nyugdíjfolyósítónál van az *emberhiany és létszámstopp"is.
Sulikat már bejártam, most épp említették ahogy boltba mentem, hogy az egyik középsuli rendszergazdája hamarosan el fog menni és hátha engem felvennének, azonnal írtam nekik egy emailt.
Egyébiránt (ezen az egyen kívül amit most említettem) bejártam szerintem az összes általános és középiskolát, mindenhol van rendszergazda, van, ahol 2 is van (pl a régi ált sulimban is 2 rendszergazda van, az egyik ahogy írtad, mindenes, a másik pedig részmunkaidőben beugrik néha tanítani, hangosítani), viszont a legtöbb helyen megadtam az emailem hogy ha lesz valami, ott elérhetnek.
Köszi a válaszod, valamint köszi az eddigi válaszokat!
Ha elírtam valamit, bocsi, telefonról írok és szétfagynak az ujjaim.
Hálózatépítés kis és közepes méretű hálózatokat nézve, azok tervezése és konfigolása(pl router, switch, lan és wlanon is ha az eszköz képes rá), windows és linux(debian) szerverezés és pár szolgáltatás mint pl samba/addc, ftp, ssh, web- es email szerver beállítása vmint felhasználó kezelés, ezt vm ware és... Azt hiszem mégegy másik vm alkalmazásban, mert a másikban kellett Windows-t használnunk, de arra alig emlékszem, én 90%ban linux szerverekkel foglalkoztam mert mindenhol azt írják, hogy linux szervert használnak leginkább a win szerverek korlátozottsága miatt.
Ismerek és so-so használok néhány script nyelvet is, csak hogy leegyszerűsítsek és felgyorsitsak dolgokat, pl bash, vagy épp python nyelveket használva.
Ezen felül még hobbi szinten programozok, apróbb "terminalos" alkalmazásokat rakok össze magamnak mint pl van egy ami a mai időjárást részletezi nekem (min, max és átlag hőmérséklet, csapadékmennyiseg, mindezt a környékemen vagy abban a varosban ahova azt megadom), vagy pl ami euró árfolyamot veszi alapul és az alapján vált nekem euróból Ft-ba vagy épp fordítva, tehát ilyen kis api pár soros appokat, meg egy ideje elkezdtem használni a Django frameworkot is, amivel most két nagyobb projekten dolgozom, az egyik egy sulin belüli app lenne, azaz saját szerveren, csak belső ip-ről elérhető app, ahol meghatározott felhasználók vannak regisztrálva, pl "beiratkozáskor" vagy hasonló, ahova ha belépnek, az oktatók feltölthetnek anyagokat pl szöveget, képeket, videókat, teszteket, stb... A másik meg egyelore nagyon kezdetleges, egy edzőterem oldala lenne mondjuk így, ahova tagsági díj ellenében lehet majd regisztrálni, aztán kiválasztani egy edzőt és vele egy időpontot olyan időre, amit az edző jóvá hagyott.
Ha valamit elírtam bocsi, telefon, ismét.
Valamint most lehet csak én vagyok így ezzel, de mi ez az ssc? Utána olvastam, de én ilyet még életemben nem láttam :D
#25, 6 jelentkezést tudok biztosra mondani, ahova L1 support pozira jelentkeztem és nem reagáltak/elutasítottak, közülük kiemelnék egyet (cégnevet feltételezem nem írhatok, szóval nevezzük csak őket BONE-nak). Jelentkeztem hétfőn, kedden megbeszéltük az interjút, szerdán meg is történt a beszélgetés, persze magyarul. Feltettek pár kérdést, kaptam egy feladatot,hogy "milyen sorrendben végeznéd el a következő feladatokat?". A kérdésekre mindre hibátlan válaszokat adtam, egy egyszerű kis portokkal kapcsolatos kérdéssorozat volt, a szituációs feladatot pedig átgondoltam, elmagyaráztam hogy melyiket miért választanám, másikat miért halasztanám, stb. Ennek ellenére, még aznap este kaptam az emailt, hogy "Sajnálattal közöljük...", mindezt azért, mert minden más jelentkezőnek Volt szakmai tapasztalata. Egy másik hely lett volna még amit Biztosan ki tudnék emelni, oda meg egy csoportvezető mondta, hogy felvettek, de 1 órán belül visszacsinálták, mert a "kisfőnök" öccsének volt szüksége munkára így az én helyembe tették. Ezen meg is lepődtem, mert jött egy email hogy felvettek és mikor lenne egy Zoom-os meeting, hogy egyeztessünk mikor mit merre hányóra, majd rá kb 40 percre jött egy másik email, hogy törölve lett az esemény és elutasítottak :D
#26 köszi a linket, de ahogy látom erre (vagy hasonlóra) már jelentkeztem még vagy 2 hónapja, emlékszem hogy elhangzott a "You speak English really well, but not fluently which is a must in this position." Erre a részre tisztán emlékszem.
Legalábbis annak a feltételei is ezek voltak, valamint a megnevezése is "Service Desk Analyst" volt, és profession.hu-ról lettem átirányítva a linkelt oldalra, de azért megpróbálom ismét, hátha :D
"Egy másik hely lett volna még amit Biztosan ki tudnék emelni, oda meg egy csoportvezető mondta, hogy felvettek, de 1 órán belül visszacsinálták, mert a "kisfőnök" öccsének volt szüksége munkára így az én helyembe tették. " - ez melyik cégnék volt? Kíváncsi vagyok hogy ki az aki ilyen nyíltan ír egy olyannak akit még fel se vettek oda.
"jelentkezést tudok biztosra mondani, ahova L1 support pozira jelentkeztem és nem reagáltak/elutasítottak, közülük kiemelnék egyet (cégnevet feltételezem nem írhatok, szóval nevezzük csak őket BONE-nak)" - ez melyik cég volt? Sohasem interjúztattak még magarul olyan állásra ahova angol kell, nagyon kívánics vagyok rá, légyszíves mond el nekem:)
"Feltettek pár kérdést, kaptam egy feladatot,hogy "milyen sorrendben végeznéd el a következő feladatokat?". A kérdésekre mindre hibátlan válaszokat adtam, egy egyszerű kis portokkal kapcsolatos kérdéssorozat volt, a szituációs feladatot pedig átgondoltam, elmagyaráztam hogy melyiket miért választanám" - mi volt a konkrét feladat? Milyen válaszokat adtál? - lehet hogy azok mégsem voltak jók, szívesen segítek, hogy legközelebb jól válaszolj.
A BT-hez b2 -es angol bőven elég, ezek szerint te nem vagy azon a szinten, érdemes lenne kicsit rátanulni.
Érdeklődtem egy ismerősömnél tegnap, aki ma válaszolt, a TB támogatással kapcsolatban. Ezt a linket küldte:
és azt, hogy ez alapján nem mondhatom/írhatom, hogy "egyedül élek", hiába van hogy csak a lakcímem egyezik az "otthonival", nem "egyszemélyes háztartásban" lakom (lakcím szerint, ami a lényeg lenne). Szóval így kicsit bukós a dolog, de jövőhéten eldől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!