Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha közgazdász akarok lenni,...

Ha közgazdász akarok lenni, akkor tulajdonképpen mindegy, hogy milyen szakon tanulok? Álláshirdetéseknél kb mindenhova annyit írnak, hogy felsőfokú gazdasági végzettség. Szóval igazából bármivel felvesznek?

Figyelt kérdés

2021. jún. 17. 20:04
 1/4 anonim ***** válasza:
82%

Általános közgazdaság, gazdálkodás, alkalmazott közgazdaságtan, stb...

Mi az, hogy közgazdász akarsz lenni? Hol láttál te közgazdász álláshirdetést??

2021. jún. 17. 20:10
 2/4 anonim ***** válasza:
81%
Persze, ugyanaz van kb, mint IT-ban, kutyat nem erdekli, hogy proginfora, mernokinfora, vagy gazdinfora jartal.
2021. jún. 17. 20:41
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Válasszuk szét a kettőt.

Vannak a szó szoros értelmében vett közgazdászok és vannak a gazdasági szakon végzettek, akiknek mindnek az all a diplomájában, hogy közgazdász x szakon. Én is gazdasági szakon végeztem, de sose tudnám azt mondani magamról, hogy közgazdász vagyok.

Hogy ha az elobbirol van szó, nagyon nem mindegy, hogy turizmus vagy alkalmazott közgazdaságtan szakon vegzel.

Ha az utóbbi, akkor jóval nagyobb az átjárás, de valamennyire azért számít melyik szakon vegeztel, viszont nem abszolút meghatározó tényező. A gyakorlati hely kiválasztásánál van a legtöbb esélyed váltani.

2021. jún. 17. 23:07
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy mérnöki álláshirdetéseknél is van, hogy felsorolnak 6 mérnöki képesítést. Igazából minden munkahely egyedi, tehát ha az alapjaid megvannak, tökmindegy mi a pontos végzettséged.
2021. jún. 18. 11:03

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!