Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért mondják azt, olyan jól...

Miért mondják azt, olyan jól fizetnek a mérnöki állások?

Figyelt kérdés

Mindenki azt állítja nagyon megéri alkalmazottként mérnöknek lenni, kiemelkedőek a fizetések.

Ehhez képest ami a valóság, hogy nagyjából 0-50e Ft-al lehet maximum többet keresni mint egy gazdaságis pozícióban, egy HRes, akiknek az egyetem egyenlő 3 év bulival, náluk is a nettó átlagfizetés 100e Ft-al marad el maximum.

Pl MSc + 3 év (+gyakornokság) villamosmérnöki tapasztalattal 450e Ft a nettóm, meg vannak velem elégedve, tippre cégen belül a saját bérplafonomon vagyok. Legtöbb ismerősöm is hasonló bérsávban van foglalkoztatva a szektorban. Ezzel szemben 1-2 éve végzett gazdasigis ismerős 400at keres. Volt HRes barátnőm egy éve 350 körül kapott (akkor még én is kevesebbet) és magasabb fizetésért váltott. Kezdő orvosok fizetése azonos (tőlük nem irigylem). Miért mondják, hogy ez olyan kiemelkedő fizetés? Az a kiemelkedő, hogy valaki szakmunkás papírral meg egy gagyi céggel villany / víz / gázszerelőként, esetleg burkolóként keres simán havi 800e-1M Ft-ot.

Ez az 50-100e Ft lehet valakinek soknak hangzik, de amikor az ember lakást venne, esetleg autót, pont ott van vele, ahol a part szakad. 15 év helyett 12 alatt gyűjti össze a lakásra valót....

2021. nov. 3. 13:33
1 2 3 4 5 6
 51/53 anonim ***** válasza:
71%
Nálunk 8 éves és 5 lépcsős bérfejlesztés keretében jelenleg br. 240e-et fizetnek a mérnököknek, 2022-ben ismételten lekörözi a bérünket a garantált bérminimum!
2021. nov. 22. 08:17
 52/53 anonim ***** válasza:
77%
51= Ez valami hivatali meló? Közalkalmazàs?
2021. nov. 22. 08:22
 53/53 anonim ***** válasza:
71%

Igen az, előtte versenyszférában voltam br. 150e, következő helyen br. 180e, ugyan itt bértárgyalás után br. 200e, majd mikor találtak valakit br. 180e-ért kapásból repültem...

Ekkor jött képbe a közalkalmazotti állás br. 178e-es fizetéssel, ami jelenleg br. 240e-et fizet.

2021. nov. 22. 09:31
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!