Ment más i ki közületek külföldre dolgozni jobb fizetés miatt, de nem igazán vált be a munkahely vagy szimplán nem tudtatok beilleszkedni külföldön? Mit csináltatok? Ott helyben rögtön kerestetetk egy új helyet vagy inkább hazaköltöztetek?
Itthon is home office lenne.
Prága azért nincs olyan nagyon messze, hogy pl. most a hosszú hétvégén ne tudtál volna hazajönni, regenerálódni.
Maradj és szokj - külföldi tapasztalat később jól jöhet még a karrieredben.
2-es elfelejted, hogy a hosszú hétvége csak Magyarországon volt az, ha a posztoló cseh cégnek dolgozik akkor neki teljesen normális munkanap volt a hétfő.
Posztoló: Mennyi ideje vagy kint? Az első hetek általában nehezek. Nincs baráti köröd még, nincs család akikhez mindig be lehet ugrani. Főleg ha home office miatt nagyrészt otthon ülsz egyedül, hát az brutális lehet. Viszont ez egy idő után javul, ha teszel érte. Csatlakozz expat facebook csopikba, nézd meg van-e valami esemény meetup.com-on, iratkozz be valami csoportos edzésre/foglalkozásra. Sajnos covid miatt mostanában nem olyan egyszerű a barátkozás de nem lehetetlen.
Ha pedig úgy érzed pár hónap után, hogy ez még mindig nem a te világod, nincs abban semmi ha otthagyod mind a munkát mind az országot. Az ítélkezzen aki volt már a helyedben.
Ha csak havi kettoszor kell szemelyesen megjelenni (lehet hogy felreertettem), miert nem opcio a hazakoltozes?
Ettol fuggetlenul a fizetesed nem az a szint, amiert erdemes kint marad (egyaltalan kimenni) ilyen korulmenyek kozott. Par honapot maradj (ha maradsz), egy evet biztos hogy nem varnek. Ha ugy kell ott lenned egy evet hogy nem erzed jol magad, annak nyoma marad. Mentalisan tonkretesz, es a jovoben irtozni fogsz a kulfoldi munkatol. Pedig 5 ev mulva mar lehet hogy 3-szor ekkora fizuert meghetnel masodmagaddal pl.
Valoban, itt a hétfő munkanap volt, igy nem volt opcio a hosszu hetvege. Jeleeg probaidln vagyok, igy abban tudok remenyledni, hogy karacsonyra hazamehetek.
HO: sajnos ez nem olyan egyszeru h ide-oda koltozgetek. Mivel cseheknek dolgozok, itt van megkotve a biztositasom otthkn barmi tortenik, nem allja a biztosito. De szerintem ez mindenhol igy van.
Igen, a hátuk mögött semmiképp se jó ötlet így lelépni, akár látják akár nem. Viszont szerintem meg tudod kérdezni, hogy év vége felé mondjuk pár hetet otthonról dolgozhass. Az ünnepek közti héten garantálom hogy kb senki nem fog bemenni az irodába amúgy se.
Hosszú távon viszont valóban nem megoldás, ha fél lábbal még Magyarországon vagy. Vagy adj egy esélyt ténylegesen Prágának, vagy akkor költözz haza. Ha fejben Magyarországon vagy, fizikailag viszont Csehországban, az a legrosszabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!